13 Temmuz 2021

​Hayali Şehit olduktan sonra gerçekleşti

O, çok iyi bir foto muhabiriydi ve birbirinden değerli başarılı projelere imza atmıştı.

Cami sevdalısıydı. Ulu camilere ayrı bir sevgisi vardı. Ülkemizin her köşesinden ulu camilerinin fotoğraflarını çekerek “Türkiye Ulu Camileri” başlığı altında, albüm şeklinde kitaplaştırmıştı. Çektiği camii fotoğraflarının, İstanbul’un kadim ulu camilerinin birinde sergileme hayalini kurarken, 15 Temmuz darbe girişiminde şehit düştü.

Evet, sevgili dostumuz, meslektaşımız Mustafa Cambaz’dan bahsediyorum. Kendisiyle birçok programda omuz omuza çalışmıştık.

Sevgili dostumuzun hayali şimdi gerçek oldu. "Türkiye Ulu Camileri" adlı albüm kitabından yola çıkılarak, hazırlanan “Memleketimin Ulu Camileri” Sergisi Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi girişinde sergilenmeye başladı.

İstanbul Valiliği, Albayrak Grubu ve 15 Temmuz Derneği’nin ortak girişimiyle açılan bu nadide sergi gezilip görülmeli.

 

Mustafa Cambaz, Batı Trakya'da dünyaya geldi, Türkiye ve İslâm dünyası sevdalısı bir insandı. Sanat eserleri ve mimari çalışmalara ilgi gösterdiği için çalışmalarını kültür sanat alanında yoğunlaştırdı. Ülkemizin birçok köşesini gezerek, sayısız fotoğraf çekti. Zengin bir fotoğraf arşivine sahipti.

Sevgili Cambaz, arşivini bir internet sitesi açarak, araştırmacılara ve meraklılara bedelsiz sunmuştu. İçinde 700 adet fotoğrafın bulunduğu "Türkiye Ulu Camileri" adlı albüm kitabı, 2016 yılının Mayıs ayında Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığı Yayınları tarafından basılmıştı.

 

Rekor oyla başkanlığa seçilen dostumu tebrik ediyorum

 

Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği (MESAM), 16’ncı Olağan Genel Kurulu’nda Halk edebiyatı araştırmacısı ve halk müziği sanatçısı, sevgili dostum Recep Ergül başkan seçildi.

Recep Ergül, şu ana kadar MESAM kongrelerinde en yüksek oyu alarak başkan seçildi.

MESAM Genel Merkezi’ndeki basın toplantısında, genel kurul değerlendirmesi yapan yeni başkan Recep Ergül, kendine destek veren herkese teşekkür etti. Ergül konuşmasının devamında, genç, dinamik, azimli, heyecanlı bir ekibe sahip olduklarına dikkat çekti ve MESAM’ın adil şekilde yönetileceğine önemle vurgu yaptı.

 

Pandemi yasaklarından sonra ilk kitap ve dergi fuarı, Ankara’da gerçekleştiriliyor

 

Ankara'da düzenlenen 'Ankara 1. Edebiyat Kültür ve Sanat Sokağı' etkinlikleri, 8-15 Temmuz tarihleri arasında okuyucularla buluşuyor. Yayınevlerine, sahaflara, edebiyat dergilerine ev sahipliği yapacak etkinlik boyunca, 40'ı aşkın yazar ve şair Ankaralı okurlarıyla bir araya gelmiş olacak.

Sebilürreşad Derneği ve Türkiye Dergiler Birliği iş birliği ile Ankara’da ilki gerçekleştirilen etkinliğe, Kültür ve Turizm Bakanlığı, PTT gibi birçok kurum destek veriyor.

 

Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, “Girişimci hanımlara sesleniyorum bizi takip etsinler.”

 

Eyüpsultan Belediyesi’nin, el emeğini sanata dönüştürenler ile tüketicileri bir araya getirdiği, geleneksel hale gelen 3’üncü El Emeği Ürünleri Festivali başladı.

Evde el emeği ile üreten ve ekonomik anlamda herhangi bir geliri olmayan kadınların, el emeklerinden oluşan ürünlerin sergilendiği festival, Feshane Caddesi, Zal Mahmut Paşa Külliyesi önünde başladı.

“El Emeği Kazanca Dönüşüyor” sloganı ile kapılarını açan festivalin açılışına Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

“Katkı olsun diye bu tür festivalleri sık sık yapacağız”

 

Festivalin açılışını yapan Başkan Deniz Köken, pandemiden önce kadınlar için çeşitli kurslar yaptıklarını ve kadınların burada yaptıkları ürünlerin ellerinde kaldığını belirtti. Festivalde kadınların el emeklerini vatandaşlarla buluşturduğunu ifade eden Başkan Deniz Köken, “Yaklaşık 19 mahalleden de katılım var. Bizim ESMEK birimimizde üretilen ürünler de burada olacak. Bu festivali gelen taleplere göre sık sık gerçekleştireceğiz. Girişimci hanımlara sesleniyorum bizi takip etsinler” dedi.