15 Şubat 2021

​I Am Mother

İnsan ırkı sürekli yok olma tehlikesiyle karşı karşıya bu tehlikelerin önlemini almak yine insanlığın elinde. Peki insan ırkı hiçbir insan olmadan tekrar nasıl türeyebilir?

İşte I Am Mother filmi tam da bu sorunun cevabını veriyor. Yönetmen koltuğunda Grant Sputore oturuyor. Başrollerde Clara Rugaard, Hilary Swank ve Rose Byrne gibi başarılı aktörler bulunuyor.

Film bir robot tarafından büyütülen genç bir kızın hikayesini konu ediyor. Dünya, büyük bir yıkımla karşıya karşıyadır. İnsan nesli, dünya üzerinden yok olup gitmiştir. İnsan nüfusunun tükenmesinden sonra, dünya nüfusunun yeniden canlandırmak için özel bir robot tasarlanır. Anne adı verilen bu robot, genç bir kızı büyütmekle görevlidir. İkisi arasında zamanla oluşan ilişki, dışarıdan gelen bir yabancının dahil olmasıyla farklı bir hal alır ve ondan dış dünya ile ilgili bilgiler alan genç kız, her şeyi sorgulamaya başlar. Anne, gerçeklere ulaşmayı kafasına koyan genç kızı engellemek için her şeyi yapmaya hazırdır.

Bilim kurgu severlerin hayranlıkla izleyeceği bir film. Ters köşeleriyle filmde kimin iyi kimin kötü olduğunu anlamak konusunda sürekli gidip geliyorsunuz.

Görsellik, senaryo ve oyunculuğu gayet etkileyici. Gereksiz aksiyon ve klişe yok. Sorgulamaya, düşünmeye iten, son sahnesine kadar dikkatle kendini izleten bir yapım olmuş.

Yapay zeka, robotlar tarzında filmlere hastaysanız I Am Mother  filmini mutlaka izleyin derim.