12 Kasım 2020

Inception

Bir hırsız düşünün paranıza değil fikirlerinize gözünü diken profesyonel bir hırsız. İşte Inception  filminde tam bu anlatılıyor. Rüyalarınızın içinde gezinen bir yabancı sizin en saklı bilgilerinizi sizden çalıyor.

Christopher Nolan'ın yazdığı ve yönettiği Inception Türkçesiyle ‘Başlangıç' filmi 2010 yapımı bilimkurgu türündeki bir ABD filmidir. Başrollerinde Leonardo Di Caprio, Joseph Gordon- Levitt, Tom Hardy, Ellen Page ve Cillian Murphy gibi başarılı ve tanınan oyuncular yer alıyor.

Christoper Nolan kafa karıştıran diğer filmleri gibi bu filmde aklın ve hayal gücünün sınırlarını zorluyor. Rüyalara ve bilinçaltına farklı bir bakış açısı sunan film izleyen herkesi etkisine almayı başarıyor.

Filmin konusu başkalarının rüyalarına girerek onların kafasında bir fikir oluşturan ve o kişiden bilgileri çalan bir suç şirketini konu alıyor. Rüyaların içerisine ve daha derin boyutlarına inebilen bu suç şirketi bunun o kadar da olanaksız olmadığını düşündürüyor.

İzlerken rüyalarınızı sorguluyor ve olay akışı ile heyecanınız doruk noktasına ulaşıyor. Filmin sonunun belirsiz bir şekilde bitmesinden dolayı birkaç gün filmin etkisinden çıkmak mümkün olmuyor.

Tüm dünyada büyük bir beğeni alan film tam 825.448.067 $'lık hasılat yapmış bulunuyor.

Bu beğenin bir eseri olarak filmin yayınlanmasından kısa bir süre sonra son 25 yılın en iyi filmleri arasında gösterilmiştir. Oscar ödüllü film bilimkurgu türünün en iyi filmi diyebiliriz.