VF kat sol
VF kat sağ

12 Ekim 2017

İncirlik’in kahramanı Halisdemir kim?

ABD destekli darbenin merkezi İncirlik'ti” 18 Temmuz 2016 tarihli manşetimizdi. 20 Temmuz'da ise ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğunu işaretle “İşgal planı Kartal Yuvası'ndan” manşeti ile çıkmıştık.

Zaman bizi haklı çıkardı.

Allah-ü Teâlâ hazretleri, 15 Temmuz 2016'da işgal ve iç savaş girişimi ile memleketimizi bedenen ve ruhen saran benzersiz bir kanserin herkes tarafından görülmesini sağlamıştı.

Bu yüzden 15 Temmuz kıymetini bilen için büyük bir nimetti.

FETÖ, Allah'la, İslam'la ve milletle savaşa girişmişti, kaybetti.

İşte o müthiş günde, hiç gündeme gelmeyen bazı şeyler olmuştu.

İşgal ve iç savaş planının üç ayağı vardı.

Ayaklardan biri ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu, ikincisi Büyükada, üçüncüsü ise İncirlik'ti.

İddiaya göre İncirlikte ABD'liler, Marmaris'teki Cumhurbaşkanı Erdoğan'a suikast planı hazırlar.

Ankara'da Semih Terzi adlı alçağı temizleyen Ömer Halisdemir gibi bir yiğit, olup biteni fark edince İncirlik'te tek başına operasyon yaparak 5 veya 6 üst rütbeli Amerikan askerini temizler.

Ne yazık ki kendisi de şehid olur. İsmi muamma yiğidimizin hamlesi gâvurun bütün planın bozulmasına yol açar.

Bu beklemedikleri hamle üzerine İncirlik'te emir komuta zinciri kopar. Operasyon için B planına geçilir. İş, Marmaris'e geçen FETÖ'cülere kalır. (Geciktiren Allah'a hamd olsun) Gecikmenin asıl nedeninin bu olduğu dile getiriyor.

Devreye, halen İzmir'de tutuklu olan, papaz görünümlü CIA çalışanı Andrew Craig Brunson girer.

Erdoğan'a suikast yapacak tim ile süreci Büyükada'dan yöneten CIA çalışanları Yahudi ajan Henri Barkey ile Graham Fuller'in yer aldığı ekip, sözde papa CIA ajanı Brunson'un talimatıyla apar topar helikopterle Yunanistan'a taşınır.

BASS'TAN ‘TERÖRÜ BİZ YAPIYORDUK' İTİRAFI

Yakından tanıdığım Amerikalı gazeteci William Engdahl, 15 Temmuz'dan aylar evvel, “CIA, Gülen üzerinden Türkiye'de darbe yapacak” demişti.

Engdahl, 15 Temmuz sonrasında ise “Biri çıkıp ‘Darbede ABD elçisinin parmağı vardı' derse hiç şaşırmam” demişti ve haklıydı.

15 Temmuz 2016 da dâhil Türkiye'de terör eylemlerinin baş sorumlusu hafta sonu itibarıyla def olup gidecek olan ajan John Bass'dı.

Kaldı ki dün bunu bizatihi Bass'ın kendisi şu cümlelerle itiraf etti: "9,5 aydır Türkiye'de terör saldırısı yaşanmıyor. Bu DAEŞ vazgeçtiği için değil, işbirliğimizin sonucu..."

Bu, ‘bir terör eylemi söz konusuysa o bizim ilgi ve bilgimizle dâhilinde oluyordu,' itirafından başka bir şey değildi.

Kaldı ki, aynı Bass, 15 Temmuz'un gündüzünde İstanbul'daydı ve saat 19:00'da İstanbul'dan Ankara'ya geçmişti.

Uçan kuştan haberi olan ABD'nin, 15 Temmuz'dan güya haberi yoktu. Söylenen yalan buydu ama gerçeklerin gizli kalmamak gibi bir hasleti vardı ve Bass'ıp giden düşman yalan içinde yalan söylüyordu.

KİM BU KAHRAMAN?

29 Temmuz 2016'da yayınlanan radar kayıtları, İncirlik'ten kalkan 3 tanker uçağının gece boyunca Afyon, Ankara ve İstanbul semalarında FETÖ'cü teröristlerin kullandığı F-16'lara 20'den fazla yakıt ikmali yaptığını ortaya koymuş. Ayrıca aynı gün Malatya'ya inen 8 kargo uçağındaki silah ve bombaların da İncirlik'ten alındığı tespit edilmişti.

Daha ilginci, bu 8 kargo uçağında bulunan silah ve bombalarının TSK envanterinde kaydı yoktu ve İncirlik'e birkaç gün önce FETÖ'cülere destek için getirilmişti.

Zaten Malatya'da bulunan 2. Ordu “Komutanı” tutuklu Adem Huduti FETÖ'cü teröristlerin kilit isimlerindendi.

İşgal girişimini yöneten 39. Mekanize Tugayı Komutanı Hasan Polat'ın, ABD'lilerle İncirlik'te 12 kez buluştuğu tespit edilmişti.

15 Temmuz akşamında İncirlik'te olup biten bazı soruların cevaplanması gerekiyor. İşte bazı sorular:

BİR: İncirlik'teki ABD askerlerinin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı katletmek için operasyona kalkıştıkları doğru mu?

İKİ: Doğru ise bunları itlaf edip, kendisi de şehit düştüğü dile getirilen İncirlik'in Ömer Halisdemir'i kim? 15 Temmuz'un asıl kahramanı aslında bu asker mi?

ÜÇ: O gece Yunanistan'a kaç helikopter gitti ve helikopterdekilerin kimliği neydi?

DÖRT: ABD askeri olarak burada görev yapan teröristlerin kimlikleri neydi ve irtibatlarının tespiti için haklarında bir soruşturma yapıldı mı?

BEŞ: Türkiye düşmanı John Bass ile tutuklu ajan, papaz kılıklı Andrew Craig Brunson, CIA çalışanları Henri Barkey ve Graham Fuller ile başka kimlerin irtibatı vardı?

ALTI: Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Johns Bass hakkında soruşturma yürütüyor mu?