03 Temmuz 2019

İyi Parti CHP’li belediyelerin LBGT’yi desteklemesini niçin kınamadı?

Ulusalcı, Atatürkçü, solcu, biraz ülkücümsü (ülkücü gömleğini çıkaran da denilebilir) biraz alperenimsi (alperen gömleğini çıkaran da denilebilir) karışımından oluşturulan İyi Parti, ittifak kurduğu, rey verdiği, rey verdirttiği, ortak seçim propagandası yaptığı, tasada ve kıvançta bir olduğu, pozitivist, Kemalist, alkolseverliği laikliğin esası sayan, bünyesinde HDPKK'lıları ve hâşâ huzurdan Lut kavminin dölleri LBGT'lileri barındıran CHP'li belediyelerin ve milletvekillerinin hem sosyal medya hesaplarından, hem de fiilen “LBGT Onur yürüyüşü”(zânilerin onuru mu olur?) desteklemesini kınamadı, kınayamadı.

İyi Parti, CHP hakkında konuşmama sözü mü verdi?

Ekranlardan ve sosyal medya hesaplarından her hususta her gün beyanatlar veren İyi Parti milletvekillerinden çıt çıkmadı. Ahraz oldular. Niçin acaba? Her meselede sesleri sözde gür çıkan İyİ Partililer dilini mi yuttu? İttifak gereğince CHP hakkında konuşmama sözü mü verdiler? Anlaşılan şu ki, CHP'li birçok belediyenin alenen ve aşikâre Lut kavminin dölleri LBGT'lilerin sözüm ona “Onur yürüyüşü” nü (sapıkların yürüyüşü) desteklemesini önemli bir hâdise olarak görmediler.

Her meselede “aslan” kesilen İyi Parti mebusları CHP'ye laf söyleyemedi

Her meselede aslan kesilen İyİ Parti'nin ileri gelen ülkücümsü, alperenimsi mebusları CHP'nin LBGT'lilere verdiği desteği cümle âlemin önünde kınamazlarsa, sükût ederlerse bu şenî cürme ortak olmuş sayılırlar. Sükût ikrardan gelir…

İyi Parti kimle flört ederse etsin, bizi ilgilendirmez. Bizi ilgilendiren şudur: Patates, soğan, ahlâk, mâneviyat, millî değerler, yâni her konuda çok konuşan (samimiyetleri hâlâ tescil edilmemiştir) İyi Partinin sözde milliyetçi mebusları müttefiki CHP'nin LBGT'ye destek çıkmasına dair konuşmadı, yağıp gürlemedi… Acaba niye? Kafa karışan toplum adına merak ettik.

CHP'nin “LBGT Dostu Belediyecilik Protokolü” İyi Parti'nin kanına dokunmadı mı?

CHP'li belediyelere oy veren, verdiren İyi Parti'nin her hususta çok konuşan sözde milliyetçi mebusları “LGBT Dostu Belediyecilik Protokolü” imzalayan CHP'nin İzmir Büyük Şehir Belediye Başkanına bir çift laf etmeyi düşünmüş müdür? CHP'li birçok belediye utanç verici Lut kavminin dölleriyle protokol yapmışlar:

“Sosyal Politikalar, Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği (SPoD) ve Genç LGBTİ+ derneklerinin 31 Mart yerel seçimleri öncesinde hazırladıkları protokol,  yerel yönetimlerde LGBTİ+ kapsayıcı politika ve hizmetlerin oluşturulmasını hedefliyor. LGBTİ+ bireylerin hak ve özgürlüklerinin koruma altına alınması, belediye içerisinde Eşitlik Birimleri'nin kurulması, belediyeler ile LGBTİ+ dernekler arasında sürekli bir iletişim sağlanmasına yönelik maddelere sahip protokolü imzalayan belediye başkanlarından, LGBTİ+ bireylerin yerel hizmetlere erişimini kolaylaştırmaya yönelik adımlar bekleniyor.”

Utanç verici bu protokol CHP'li İzmir Büyük Şehir, Kuşadası, Kadıköy, Kartal, Nilüfer belediyeleri ve birçok belediye imzalamış. Bizi ilgilendirmez fakat kamuoyu sorduğu için biz de sormak durumundayız: İyi Parti bu pespâyeliğe, bu edepsizliğe, bu alçaklığa niçin karşı çıkmadı? Esip gürlemedi? Yürekleri mi yetmedi?

Bir soru üzerine, “27. LBGT İstanbul Onur Yürüyüşü'nün iptal kararının belediye ile ilgisi olmadığını” beyan eden İBB Başkanı İmamoğlu, “Belediye yönetimi olarak katkı sunulacak kısımlarda ilgililerle iletişime geçileceğini, herkesin özgürlüğüne saygı duyan birisi olarak toplumun menfaatlerini, toplumun huzurunu sıkıntıya uğratmayan her türlü gösteri ya da haklarını arama, mücadele etme noktasındaki özgürlüklerine saygı duyan bir belediye başkanı ve belediye yönetimi olacaklarını" söylüyor ve şöyle devam ediyor: "Biz her bireyin, vatandaşın yaşam haklarına saygı duyan bir belediyecilik anlayışına sahibiz. Hiç kimseyi yaşamı, biçimi, inancı, dünya görüşü ile sorgulayarak ve ayrıştırarak yok sayan bir belediye başkanı asla olmam” (27 Haziran 2019 gazeteleri)

“Anıtkabir'de îman tazeleyen” İyi Parti CHP'nin LBGT cürmüne şerik olmuştur

Kamuoyu çok öfkelendiği için öğrenmek istiyor ve diyor ki: “İyi Parti'nin sözde milliyetçi milletvekilleri İmamoğlu'nun yukarıdaki sinsi beyanına sağır mı oldular? Türkiye dışındalar da haberleri mi yok? Gece gündüz demeden, sıcak soğuk demeden kan ter içinde rey verdikleri, rey verdirttikleri ve kazandırdıkları CHP'li İmamoğlu'na ve bâzı CHP'li ilçe belediyelere “Siz ne halt ediyorsunuz? Bu utanç verici fiillerinizle İYİ Parti'mizi (iyilik nasıl bir şeyse?) rezil rüsva ettiniz” diye esip gürlemeyecekler mi?

Sözün özü; “Anıtkabir'de îmanımı tazeledim…” diyen Hanım Kişi'nin İYİ Partisi, CHP'ye bunun sualini sormazsa şayet müttefikinin suçuna şerik olmuş sayılacaktır. Bizden söylemesi. Bir şey daha; İYİ Parti, Altıyedi Süleymanvâri laf ebeliği yapacağına, boş durmasın, ODTÜ'de LBGT taraftarı niye çok bunu araştırsın.