25 Mart 2016

Kar Film Festivali coşkulu geçti

Erzurum Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından bu yıl 12.'si düzenlenen Kar Film Festivali, sinema ve kültür sanat câmiasından çok sayıda ismi bir araya getirdi.

 

ÜNLÜ İSİMLER FESTİVALDE İDİ

Festivalin bu yıl önemli konukları vardı. Diriliş dizisinde Selçuklu kahramanı Ertuğrul'u canlandıran Engin Altan Düzyatan'ın yanı sıra sinemamızın usta isimleri Yusuf Sezgin, Nuri Alço, Tuğrul Meteer, Selahattin Taşdöğen ve yönetmen Yüksel Aksu ayrı bir heyecan oluşturdular.
dgjjjj

SEKTÖRÜN İÇİNDEN İSİMLER ÖĞRENCİLERLE BİR ARAYA GELDİLER

Sinema, gazete ve televizyon başta olmak üzere sektörün her alanından önemli konuklar öğrencilere konuşmalar yaptılar soruları cevaplandırdılar. Duayen görüntü yönetmenlerinden Sabri Savcı, Doğadaki İnsan programının sunucusu Serdar Kılıç ve ekibi, NTV Haber Editörü Muhammed Eren ve Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Haldun Narmanlıoğlu, Yeni Şafak Gazetesi Sinema Yazarı Suat Köçer, Yazar eleştirmen Murat Tolga Şen, Yeni Söz Gazetesi Kültür Sanat Editörü Ahmet Dur, Sabah Gazetesi Web Sitesi Haber Müdürü Ökkeş Koska ve diğer konuklar, yaptıkları konuşmalarla tecrübelerini öğrencilerle paylaştı. Festival başlı başına öğrenciler için kaçırılmayacak kadar önemli bir ders niteliğindeydi.

gfjf

AMATÖR BİR RUHLA PROFESYONELDEN DAHA USTA BİR ÇALIŞMA SERGİLENDİ

Kar Film Festivali Erzurum'a ve üniversiteye büyük bir heyecan getirmiş. Etkinliğin merkezinde öğrenciler ve hocaları var. Her şeyi birlikte yapıyorlar. Planlanma ve uygulama olarak her yönüyle örnek gösterilecek bir organizasyonla karşılaştım. Profesyonel PR ve organizasyon ajanslarının bile hatasız bitiremeyeceği bir işi sevgili hocalarımız öğrencileriyle mükemmel bir şekilde başardılar. Havalimanında karşılamada gördüğünüz ilgi ve sıcaklık, uğurlama anına kadar aynı derecede devam ediyor. Asla yalnız kalmıyorsunuz. Her konuk için öğrenciler önceden belirlenmiş. Onlar güler yüzleri ile hep yanınızdalar.
Fırsat bulduğumuz anlarda Erzurum'u gezdik. Şehrin güzelliği Palandökene çıktık. Nam salan lezzetlerinden tattık. Öğrenci evlerini ziyaret ederek eski okul yıllarımıza geri döndük.
Ayrılırken hüzünlendiğimiz bir yolculuk oldu. Beden olarak ayrılsak bile rûhumuz ve gönlümüz hala orada.
Öğrenci arkadaşlarımız ve hocalarımızın hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Yüzleri kadar yürekleri güzel bu güzide öğrencilerimize elimden geldiği kadar her konuda destek olacağıma tekrar söz veriyorum..

gjfjk

fgkgkk

DERECEYE GİREN KISA FİLMLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

 

Festival kapsamında düzenlenen kısa film yarışmasının kazananları da kapanış gecesinde ödüllendirildi. Yarışmaya 150 kısa film gönderildi.

  1. Uluslararası Kar Film Festivalinde dallara göre ödül alan isimler şöyle:

 

Kurgusal Film Kategorisi; 1.Ferhat Barış Zengin (Mağrib) 

  1. Karas Canisov (Yedi)
  2. Melodi Tözüm (Misofonya)

Deneysel Film Kategorisi;

  1. Ezgi Büşra Çınar (Evcilik)
  2. Furkan Yazgeç (Ayna)
  3. Ezgi Büşra Çınar (Enkaz)

Belgesel Film Kategorisi

  1. Yavuz Selim Taşçıoğlu (Dağların Oğlu)

2.Hayrulla Rahmatilla Uulu (Tatil)

  1. Ahmet Bikic (Misafir)

Animasyon Film Kategorisi

  1. Koray Söğüt (Meşin Yuvarlak)
  2. Özge Boz (Makas)