07 Aralık 2019

Kardeşim Ceren’i Öldürdüler, idam istiyorum!

Katil  (35) 14 yıl önce Ordu'da bir çocuğu öldürdüğü ve cezaevine konulduktan sonra, 2017'de çıkan yasa ile gönderildiği açık cezaevinden firar etti. Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Müzik Bölümü 2'nci sınıf öğrencisi kardeşim Ceren Özdemir bıçaklayarak katletti.

Yakalanma anında, genç kızın yaşamını yitirdiği saldırıda kullandığı anlaşılan bıçak ile 2 polis memurunu da yaralayan Özgür A'nın, 2005'te yine Ordu'da çocuk cinayetinden dolayı yakalanıp 20 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Çocuğu öldürdüğü için, katil, insan hakları gerekçesi ile öldürülmedi. Böylece bu katil çıkıp bir genç kardeşimizi de katletti.

Eğer idam olmuş olsaydı, ne o çocuk nede Ceren öldürülmeyecekti.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk "Katilin en ağır cezayı alması için davaya müdahil olarak sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız." diye açıklamada bulundu.

En ağır ceza nedir merak ediyorum?

Ceren' katilin aldığı canın karşılığı olacak mı?

Yoksa bir takım insan hakları savunucusu çıkıp bize  ''katil öldürdü ama biz yine de insanın yaşama hakkı var, katili öldürmeyeceğiz, onu hapse atacağız ömür boyu orda duracak'' mı diyecek?

Bu ve benzeri katillere bin kez ağırlaştırılmış hapis cezası versen ne çıkar?

 

Ordu Valisi Seddar Yavuz "Zanlı cezaevinden firar ederek eylemi gerçekleştirdi. Çok sayıda suç kaydı var. 12 civarında suç kaydı var." diyor.

Lafı bu konuda çok uzatmaya gerek yok. Toplumu koruyamayan yasalar yürürlükte olduğu sürecek bu ve benzeri kötü sonuçlar artarak maalesef devam edecektir.

Şimdi herkes aklını başına alacak ve inandığını söylediği Kur'an'da;  Allah'ın kendisinden daha iyi bildiğini kabul edecek. Sonra şu ayeti okuyarak siyasetçisinden, yargıcından, hakiminden savcısından herkes, ayete teslim olacak.

 

“Ey iman edenler! Öldürülenler hakkında size kısas farz kılındı. "Ey akıl sahipleri! Kısasta sizin için hayat vardır. Umulur ki suç işlemekten sakınırsınız."(Bakara, 2/178-179)

Millet olarak, bu suçlar için idam yasasının çıkması için TBMM'den yürekli milletvekili istiyoruz.  Bu konuda yasa çıkartamayız diyorsa TBMM,  halk oylaması yapılsın istiyoruz.

Selam ve dua ile…