15 Ağustos 2020

Kemal Kılıçtaroğlu hangi istihbarat başkanı ile görüştü?

Sabahattin Önkibar,   yotube kanalında Kemal Kılıçtaroğlu ile ilgili büyük bir iddiada bulundu. Kemal Kılıçdaroğlu'nun İngiltere'de; eski Ankara Büyük Elçisi Richard Moore ile görüştüğünü ve ittifak ettiklerini Sebahattin Önkibar söyledi.

Bir düşünce kuruluşu tarafından bilgi aldığını söyleyen Önkibar, İngiliz istihbaratının başına gelen Ankara eski Büyükelçisi Richard Moore ile Kemal Kılıçdaroğlu'nun görüştüğünü söylüyor.

Sabahattin Önkibar, ittifak içinde HDP, FETÖ, Babacan, Davutoğlu ve Abdullah Gül'le ortak devam edecek olup, bu ittifakın içinde İngiliz istihbaratının da olduğunu ima etti. Önkibar, Kılıçdaroğlu Ankara'dayken zaten görüştüğü Richard Moore ile kayıtlarda var diyor.

Ancak Kılıçdaroğlu İngiltere'ye gittiğinde İngiliz istihbaratının başına geçmiş Richard Moore ile görüştüğü iddiasına karşılık, Kılıçdaroğlu bir açıklama yapmalı. Kemal Kılıçdaroğlu İngiltere'de İngiliz istihbarat başkanı ile görüştü mü? Görüştü ise bir ana muhalefet partisinin genel başkanı yabancı bir devletin istihbarat başkanı ile ne görüşür?

Hele bu Ortadoğu'da istihbarat faaliyetlerini hiç kesmeyen, hep perde arkasında etkili rol oynayan İngiltere istihbaratı olursa, kamuoyu haklı olarak bu görüşmenin içeriğini merak etmektedir.

Önkibar'ın ifadesi ile yaşı yetmişin üzerinde olduğu halde 9 seçim yenilgisi tattığı halde görevden çekilmeyişinin nedenini, emperyalistlerin muhalefet üzerindeki etkisi olduğunu ifade ediyor.

Kılıçdaroğlu'nun  “CEHP ve Dostları” ifadesinin ne kadar geniş kapsamlı olduğunu, sadece HDP olmadığı, İngiltere'de gizli görüşme yaptığı söylenilen İngiliz İstihbarat Servisi MI6 başına getirilen Richard Moore'yi de kapsayıp kapsamadığı kamuoyunun ciddi merak konusudur.

CHP'nin son kurultayında yaptığı ulusalcı ve Atatürkçü milliyetçilerin iyice tasfiye edilmesi Sabahattin Önkibar'ın iddialarının da çokta yabana atılamayacağı gerçeğini bize göstermektedir.

HDP'nin, Canan Kaftancıoğlu eli ile başlattığı temizlik operasyonuna karşı, Muharrem İnce'nin Anadolu hareketini başlatması, ulusalcı ve Atatürkçü CHP'lilerin de endişelerini ifade etmektedir. Her ne kadar CHP de bölünme olur diye bu kaygılar dile getirilmese de gerçek bu.

Kılıçdaroğlu'nun, CHP'nin etkili kurumlarında Atatürkçü ve ulusalcıların tasfiyesinde bu kadar kararlı hareket etmesi, bir kasetle gelen genel başkan olduğu gerçeğini bize hatırlatmaktadır. Sayın Baykal'a yapılan operasyon sonrası pozisyon alan Kemal Kılıçdaroğlu için, İngiliz istihbaratı başkanı ile görüşmesini, süreci iyi okuyanlar açısından çokta şaşırtıcı bir şey olmadığını söyleyebiliriz.

Bu konuda hem samimi Atatürkçüler hem kamuoyu Sayın Kılıçdaroğlu tarafından bir açıklama beklemektedir.

Selam ve dua ile