Kolesterol haplarının foyası bir bir çıkıyor -2

Kolesterol haplarının foyası bir bir çıkıyor -2

İkinci safhada ise kas şikâyetleri olanlar gene iki gruba ayrılarak bir kısmına bir PCSK-9 inhibitörü olan evolucumab bir kısmına ise bağırsaklardan kolesterol emilimini engelleyen ezetimibe isimli ilaçlar verildi.

24 hafta sonra evolucumab alanların LDL-kolesterollerinin yüzde 50, ezetimibe alanlarınkini ise sadece yüzde 17 azaldığı, evolucumab alan sadece bir kişinin kas ağrıları yüzünden ilacı bırakmak zorunda kaldığı tespit edildi.

Bu sonuçlar “statin kullananların neredeyse yarıya yakınında kas şikâyetlerinin ortaya çıktığını” ortaya çıktığını gösteriyor.

Bu çok ama çok önemli çünkü kas ağrıları bu kişilerin egzersiz yapmalarını engelliyor; oysa kalp krizi riski olanların tam aksine mutlaka düzenli yürümeleri, hareket etmeleri gerekiyor.

Araştırmanın başı olan Nissen de zaten “Bu çalışmanın hem kılavuzlar hem düzenleyici politikaları belirlemede çok önemli olduğunu çünkü statinlerin yol açtığı kas şikâyetlerinin gerçek ve tekrarlanabilir olduğunun ispatlandığını” söylüyor.

Meşhur Time dergisindeki haberin başlığı durumu gayet güzel özetliyor: If You Can't Take Statins, There's a New Drug With Fewer Side Effects!

Yani “Eğer statin alamıyorsan yan etkisi daha az olan ilaç var”.

Hani statinler dünyanın en emniyetli ilaçlarıydı?

Asıl acı olan ise “statinlerin bu yan etkilerinin gayet iyi bilinmesine rağmen ilaç satışlarının zarar görmemesi için toplumdan saklanmasıydı.”

Statinler hakkında halktan gizlenen gerçekleri öğrenmek istiyorsanız “BÜYÜK KOLESTEROL YALANLARI” isimli kitabıma başvurabilirsiniz.

Kolesterol haplarını mukaddes vatan toprağı gibi savunan “milyonlarca insan tarafından kullanılmış ve dünyanın en emniyetli ilaçlarıdır” diyen kahraman bilim adamları şimdi nerelere saklandılar merak ediyorum.

PCSK-9 inhibitörleri statinlerden daha tehlikeli olabilir

Az sayıda insan üzerinde yapılan kısa süreli küçük bir araştırma ile PCSK-9 inhibitörlerini sadece daha az kas şikâyetine sebep olduğu için statinlerden daha güvenilir ilan etmek için Cleveland' da kürsü başkanı olmak gerekiyor.

Bu ilaçların özellikle uzun vadede çok ciddi riskleri olması kuvvetle muhtemeldir.

İngiltere' de kısa adı NICE (The National Institute for Health and Care Excellence) olan kuruluş, isimli yeni kolesterol ilacını tavsiye etmediğini açıkladı.

Birleşik Krallıkta Ulusal Sağlık Servisi (NHS) tarafından yapılan ilaç ödemeleri NICE' in tavsiyeleriyle belirlendiği için bu karar büyük önem taşıyor.

PCSK-9 inhibitörlerinin önemsiz bir kusuru daha var, bunların senelik maliyeti 14 bin dolarcık yani bizim paramızla 40 bin lira.

Gelelim neticeye

Modern tıp diye imrendiğiniz şeyin artık “ticari tıp” olduğunu unutmayın ama kararlarınızı bunu bilerek verin.

Tıp davalarında hasta ya da sağlık hizmetinden faydalanan yerine tüketici tabiri kullanıldığını aktaran Yargıtay 13. Hukuk Dairesi Üyesi Hüseyin Erkuş, 28 Mayıs 2014'ten sonra belirli sözleşmelerin de tüketici hukukunun alanına alındığını, bundan sonraki süreçte tıbbi hataya maruz kaldığını düşünen kişilerin artık tüketici sıfatıyla tüketici mahkemelerinde haklarını arayacaklarını anlattı.

Derdinize derman aradığınız mekânın hastane değil AVM, size hizmet sunan beyaz gömleklilerin “SATIŞ ELEMANI” ve kendinizin de hasta değil “TÜKETİCİ” olduğunu aklınızdan çıkarmayın.