14 Aralık 2017

Kudüs kararı İsrail ve ABD'ye bela olacak

ABD başkanı Donald Trump; Kudüs İsrail'in başkentidir, diyerek tarihi bir talihsizliğe imza atmış oldu. Trump'ın bu imzası yakın zamanda çizilen karizmasını biraz olsun onarsa da orta ve uzak vade de kendisini dönülmez felaketlerin eşiğine getirecek gibi gözüküyor. Trump, söz konusu skandal imza ile kendini toplamaya çalışırken deyim yerinde ise adeta ortalığı da dağıtmış bulunuyor. İnsanlığı kin ve nefrete, savaş ve felakete sürükleyen bir kararın altına imza atmak ne büyük talihsizlik... 

Bu karar akla zarar!
Bu karar abesle iştigal!
Bu karar gücü su-i istimal!
Tarih ‘Ben güçlüyüm o halde her şeyi yapabilirim.' diyenlerin savruluşları ile doludur.  Donald Trump bu skandal karara attığı imza ile belki Yahudi lobisini yanına aldı. Fakat bütün dünya insanlığını da karşısına aldı. Kudüs ile ilgili bütün dengeleri ayaklar altına aldı. Bunun sonucu olarak da büyük bir belayı da başına aldı. Bu skandal “karar nerde, ABD orada arbede” tecrübesini bir kez daha tescillemiş oldu.

Donald Trump'ın skandal kararına bazı İslam ülkelerinin liderlerinin kör ve sağır kalmaları insanı kahrediyor. Bunun yanında başta ülkemiz olmak üzere yine bazı İslam ülkelerinin lider ve halklarının imkânları nispetinde direniş göstermeleri de insana ümit veriyor.

Türkiye'de Filistin, Kudüs ve Mescid-i Aksa konusunda sarsılmaz bir milli mutabakatın sağlanmış olması oldukça önemlidir. Devlet ile milletin konuya aynı derecedeki refleksi fevkalade mühim. Türkiye gönül coğrafyamızın lider ve önder ülkesidir. Dünya'da İslam ülkelerini ve halklarını bir araya getirme potansiyeline sahip tek ülke belki de Türkiye'dir. Bu gerçekten hareketle Türkiye'nin tamamından yükselen “Kudüs İslam'ındır!” haykırışı Telaviv'den ve Washington'dan bakıldığında onları tir tir titretecek bir haykırışıdır. Cumhurbaşkanımızın bu skandal karara en yüksek perdeden meydan okuyarak verdiği cevap, Türkiye- Amerika ilişkileri tarihinde önemli bir dönüm noktasıdır. TBMM'nin bütün partilerin mutabakatı ile ortaya koyduğu irade Milli iradenin en açık tezahürüdür. Saadet Partisinin çağrısına STK'ların desteği ile Yenikapı meydanını dolduran on binlerin “Kudüs İslamın'dır!” şeklindeki tarihi haykırışları bu hususta tarih yazmak isteyenlere tarihi bir destek niteliğindedir. Evet, bizi Newyork, Washington, Telaviv, Brüksel bölmeye çalışsa da Kudüs birleştirmiştir. Bu konu da ben hiç ümitsiz değilim. Çünkü var olmak ümit var olmayı gerektirir.

14 yaşında gözleri bağlı bir Filistin'li kahramanın etrafındaki cellâtlara meydan okuyarak başı dik bir şekilde yürüyüşünü görüp de ümit var olmamak mümkün mü?

‘Peygamberlerin yükseldiği bir şehirde Firavunlar alçalmaya mahkûmdur.' Hakikati karşısında ümit var olmamak mümkün mü?

Ümit varız. Çünkü çaresiz değiliz. Çare biziz... Sünnetullah böyledir. Karanlığın en koyu anı aydınlığa en yakın anıdır. Mazlum ayağa kalktığında, zalim oturacaktır. Hak geldiğinde batıl zail olacaktır. Biz kendimize geldiğimizde onlar def olup gidecektir.

Kudüs bizim neyimiz olur?

Kudüs bizim davamız, sevdamız ve kavgamız olur.

Kudüs içinden tevhid, nübüvvet, hikmet ve hakikat akan nehrimiz ve şehrimiz olur. Bundan dolayı her Kudüslü bizim hemşerimiz olur.

Kudüs bizim hârim-i ismetiz olur. Sebeb-i izzetimiz olur.

Kudüs bizim aynamızdır. Kudüs'e baktığımızda kendimizi görürüz. Kudüs'ü Siyonist evanjelist ve emperyalistlerden kurtarmak ümmetçe kurtuluşun en esaslı yoludur.

Peki, Kudüs nasıl kurtulur?

Müslümanlar olarak bütün ihtilafları bir kenara bırakıp sözde değil özde kardeşler olabilirsek Kudüs kurtulacaktır.

Türkiye'mizi dünya da ve gönül coğrafyamızda lider ülke yapabildiğimiz gün, Kudüs kurtulacaktır.

Biz tembellik, acizlik, korkaklık ve ümitsizlik hastalıklarından kurtulduğumuz gün, Kudüs kurutulacaktır.

Biz işleri kitabına uydurmayı bırakıp, kitaba uymaya başardığımız gün, Kudüs kurtulacaktır.

Biz yüreklerimizdeki işgalden kurtulduğumuz gün, Kudüs kurtulacaktır.

Biz sosyal medyada yazıp söylediklerimizi, sosyal hayatımızda da yaşadığımız gün, Kudüs kurtulacaktır.

İslam birliğini kurduğumuz ve İslam düşmanlarının karşısında başı dik durduğumuz gün, Kudüs kurtulacaktır.

Bizden bir şey olmaz, demeyi bırakıp bizden her şey olur diyebildiğimiz gün, Kudüs kurtulacaktır.

Osmanlı gitti bu iş bitti, diyenlere inat Osmanlı gitti ise de varisleri aklı ve ruhu dimdik ayakta diyebildiğimiz gün, Kudüs kurtulacaktır.

Beşeri sistem ve ideolojilerin imha ettiği hayatımızı vahiyle inşa ettiğimiz gün, Kudüs kurtulacaktır.

Havadislere, hadislerle bakmayı öğrendiğimiz gün, Kudüs kurtulacaktır.

Gücün sözüne, sözün gücü ile karşı koyabildiğimiz gün, Kudüs kurtulacaktır.

Önce servet önce şöhret demeyi bırakıp, önce ahlak ve maneviyat diyebildiğimiz gün, Kudüs kurtulacaktır.

Biz elimizden ve dilimizden geleni yaptığımızda, Rahman'da aklımıza ve hayalimize bile gelmeyen fetihler bize nasip edecek ve Kudüs kurtulacaktır.

Tanrı'yı kıyamete zorlama iddiasında olanlar, kıyameti başlarında bulacaklardır.

Bugün gücüm her şeye yeter diyenlerin, yarın güçleri hiçbir şeye yetmeyecektir. Hak haklının en mukaddes malıdır. Gün gelecek hak sahibini, ten toprağını bulacaktır.
Ez cümle, ABD'nin Kudüs kararı İsrail ve ABD'nin başına büyük bela olacak