26 Mart 2017

Mart 2016’da düşmüştü, Mart 2017’de vuruldu…

Londra'da geçtiğimiz günlerde İngiltere parlamentosunun hemen yayındaki Westminster köprüsü ve Parlamento önünde yapılan saldırı yerkürenin en büyük savaşını yine gündeme taşıdı. Taşeron yine bir Müslüman olsa da savaşan taraflar için sadece kullanışlı bir piyondu.                           

Saldırının tarihi olan 22 Mart aslında savaşın ismini koymamıza yetiyordu.

1_22

22 Mart 2016'da Belçika'nın başkenti Brüksel'de Maelbeek/Maalbeek metro istasyonunda ve Brüksel Havalimanı'nda gerçekleşen bir dizi silahlı saldırı ve bombalı intihar saldırısı yapılmıştı. Saldırılar sonucunda iki saldırgan ile birlikte 33 kişi hayatını kaybetti, 250 kişi yaralandı. Saldırıları DEAŞ üstlendi. Avrupa, Brüksel'deki kurbanları anarken bu sefer Londra'da terörist eylem gerçekleşti. (Gazeteler)

Bazı gazeteler olayı tesadüf olarak verse de Hürriyet gibi derin çevrelerle bağlantılı gazeteler olayı hemen doğru bir şekilde servis etmişti.

Bu saldırı yapıldığı tarih itibariyle anlayanlara bir mesajdı. Tıpkı 15 Temmuz darbesinde TBMM'yi bombalayan küresel darbecilerin verdiği mesaj gibi İngiltere Parlamentosu önünde yapılan saldırı ile İngiliz devletine bir mesaj verilmiştir. Bir başka deyişle, küreselcilerin siyasi merkezi olan AB'nin beyni Belçika'da meydana gelen saldırının 1. yıldönümünde, saldırıyı yaptıran cepheye Londra'da iadeyi ziyaret yapılmıştır.

2_21

Saldırıdan yaklaşık 1 hafta önce, yani 14 Mart 2017 tarihinde, İngiltere Lordlar Kamarası (saldırının olduğu binada) İngiltere'nin AB'den çıkış sürecini (Brexit) resmen başlatmaya izin veren tasarıyı onaylamıştı. Bir manada İngiltere artık AB ile ipleri tam koparmıştı ki bu saldırı yaşandı. 

Aslında Londra'ya saldırı mesajları 2016 yılının Mart ayında bütün dünyada gösterime giren bir filmle verilmişti. 2017'nin Mart ayında ise bir kısmı uygulanarak Londra vuruldu. 

2 Haziran 2016 tarihli “İngiltere'ye neler oluyor” başlıklı yazımızın ilgili bölümü ile bu konuyu açıklayalım:

 ‘Kod adı Londra' ya da ‘Londra düştü'

Filmin konusu: İngiltere Başbakanının zamansız ölümü sonrasında, Teşkilat Başkanı Lynne Jacobs Londra'da düzenlenecek cenaze töreninde Banning'i Başkan Asher'ın (Aaron Eckhart) yakın koruması olarak görevlendirir. Dünyanın en güçlü liderlerinin katılacağı bu cenaze töreni, gelmiş geçmiş en yüksek güvenlik tedbirlerinin alındaığı bir organizasyona dönüşür ama liderlerin gelmeye başlamasından kısa bir süre sonra, Londra'da bombalar ardı ardına patlamaya başlar.                                 

İsmi nedense “Kod adı Londra” olarak dilimize çevrilen gerçekte ise “Londra düştü” olan bu film, ülkemizde ve dünyada 4 Mart 2016 tarihinde vizyona girmişti. Filmin afişlerinden biri 1 Ekim'de istila başlayacak diyor.

3_20

Hâlbuki filmin açılışı Mart ayında olmuştu. Filmin afiş çalışmalarından birinin, bazı çevrelerce bu Ekim 2016'da çıkması beklenen finansal 11 Eylül ile aynı ayı işaret etmesi ilginç.

Burada son James Bond filmlerini de es geçmeyelim. Son iki filmden ilki olan “Skyfall'da (tam çevirisi çöken gökyüzü) İngiliz emperyalizminin her yere ulaşan uzun kolu İngiliz dış istihbarat servisi MI6‘in ünlü binası bombalı saldırıya uğrayarak kullanılamaz hâle geliyor.

4_21

Londra'da bulunan MI6 binası

5_20

Serinin en son filmi olan Spectre'da ise (Hortlak ya da ürküten şey) MI6 binası tamamen patlatılarak yerle bir ediliyor.

Son olarak dün AB'ye de ABD'den bir uyarı geldi ve bu yazın AB için çok sıcak geçeceği belli oldu. ABD Dışişleri Bakanlığı, bu yaz Avrupa'ya ve Avrupa'da seyahat edecek vatandaşlarını uyardı. Dışişleri Bakanlığı'nın resmi internet sitesinde ‘Avrupa seyahat uyarısı' başlığıyla yapılan açıklamada, Avrupa'nın genelinde muhtemel terör saldırılarına karşı ABD vatandaşları uyarılırken, büyük organizasyonlarda, restoranlarda, toplu taşıma araçlarında, alışveriş merkezlerinde ve turistik alanlarda dikkatli olunması gerektiği belirtildi.  (2 Haziran 2016, Yeni Söz)

 İşte 2016 yılı Haziran ayında kaleme aldığımız bu yazımızda bahsettiğimiz “Londra Düştü” filminin afişinde saldırıya uğrayan Westminster köprüsü ve parlamento binası patlamayla yıkılmış ve yanarken görülüyor.

6_19

Londra saldırısında arabanın kaldırıma çıkıp yayaları ezdiği nokta bile film afişinde gösterilen aynı bölgedir.   

7

Filmin afişinin alt kısımda ‘İstila başlıyor 1 Ekim' yazınının anlamını çözmek için ise Ekim ayını bekleyeceğiz galiba.

Yine bir başka ilginç bir zamanlama ise küreselci şeytanların başı /beyni David Rockefeller'in Londra saldırısından bir iki gün önce “ölmüş” olmasıdır.

8_1

Bu küresel savaşta tarafların birbirlerine verdikleri mesajları aslında her gün gazetelerde okuyor, televizyonlarda seyrediyoruz. İşte bazıları:

9_18

10_15

11_13

12_11

Ve paniğe kapılmış kuzularını toparlamaya çalışan bir çoban:

13

“Avrupa Birliği'nin temellerinin atıldığı Roma Antlaşmaları'nın 60. yıldönümü töreni için Roma'ya gelen AB liderleri bu akşam Vatikan'da Papa Francesco ile görüştü. Papalık Sarayı'nda yapılan görüşmeye, geçen yıl bir referandumla AB'den ayrılma kararı alan İngiltere dışındaki 27 AB ülkesinin liderleri ve AB kurumlarının temsilcileri katıldı. Papa, kabulde yaptığı konuşmada, Avrupa'da yükselen popülizme dikkati çekerek, popülizmin bencillikten kaynakladığını ifade etti ve "Avrupa, umudu modern popülizmin de en etkili panzehiri olan dayanışmanın içinde bulacaktır." dedi.”

13a

Papanın AB liderlerinden yüksekte oturması bile patronun kim olduğunu göstermesi bakımından önemli değil mi? İsrail ile yaşadığımı alçak koltuk krizini hatırlatmamıza gerek var mı?

Bu devasa küresel savaşta verilen mesajların boyutlarını anlayabilmek için son bir haberimiz daha var:

14_9

Peki Trafalgar meydanı ismini hangi savaştan almıştır?

Trafalgar Muharebesi, 21 Ekim 1805'de İngiliz donanması ile Fransız ve İspanyol donanmaları arasında, İspanya'nın güneyindeki Trafalgar burnunun batısında gerçekleşen deniz muharebesidir. Muharebe, İngiliz donanmasının kayıpsız zaferi ile sonuçlanmıştır.