Mustafa Kemâl’in hastalığı, ölümü, cenâzesi 29

Meğer “salyrgan” ile zehirlemişler!

“Salyrgan (civalı ilaç)'ın Atatürk'ün tedavisinde ‘ajan tedavi ilacı' olarak kullanıldığı, aslında Mustafa Kemal Atatürk'ün bu ilaçla ağır ağır zehirlenerek öldürüldüğü ortaya çıkmıştır. Öte yandan Atatürk'ün daha evvel sıtma geçirdiği bilinmesine rağmen karaciğer ve dalağı yıpratan Kinin ve Atebrin gibi ilaçlar bol miktarda kullanılarak ölüm çabuklaştırılmıştır. Sadece 1937 yılında İstanbul Eczanesi'nden Atatürk için 43 kutu kinin ilacının alınmış olması buna iyi bir örnektir.”

 1_18

(Haber Vaktim sitesi, Giriş târihi: 14 Nisan 2010, 17:23)

İnsanlarımız mekteblerde ilmî zihniyetle yetiştirilmediği için, Türkiye'de, Matbûât ve İnternet bu çeşit “asparagaslar”la çalkalanabiliyor, insanlar, düşünmeden, müsbit delîl aramadan bu akıl, iz'ân hârici iddiâlara îtibâr edebiliyor…

***

Ölüm fotoğraflarını ifşâ eden Muhammet Yüksel'in iddiâları

A Haber televizyon kanalının 10 Haziran 2012 târihli haberine nazaran, Ankaralı iş adamı ve koleksiyoncu Muhammet Yüksel, 2011 senesinde, bir evin deposunda muhâfaza edilen bir arşiv satın almış ve bu arşivden Mustafa Kemâl'in ölüm fotoğrafları çıkmış. Bu fotoğrafların bir kısmı, o zamândan beri, gazetelerde ve İnternet sitelerinde neşredilmeye devâm ediyor.

Yüksel, bu fotoğrafları keşfetmiştir ya, bunlar onu hemen mütehassıs yapmış ve bu ihtisâsına güvenerek bunların ölümden sonra cesedin tıbbî inceleme fotoğrafları olduğunu söylüyor… Derken, ihtisâsı iyice derinleşiyor ve bu fotoğraflara bakarak, “Ata'sının” zehirlendiği kanâatine varıyor; dahası, Yahûdi ve Mason olduğunu öğrendiği Prof. Dr. Abravaya Marmaralı'yı bu cinâyetin başlıca fâili îlân ediyor!

Memleket çapında yayın yapan bir televizyon kanalı, Yüksel'in iddiâlarını ciddî bir haber yapmış:

“ ‘Atatürk öldürüldü'

“Koleksiyoner Yüksel, tüyler ürpertici bir iddia ortaya attı. Yahudi doktora dikkat çekerek, ‘Atatürk öldürüldü' dedi

“Ulu önder Atatürk'ün ölümüyle ilgili ortaya atılan bir iddia tüyler ürpertti. Ankaralı işadamı ve koleksiyoner Muhammet Yüksel, Atatürk'ün zehirlenerek öldürüldüğünü öne sürdü. Yüksel, Atatürk'ün ölümünün hemen ardından naaşı üzerinden yapılan tıbbi incelemeleri içeren fotoğrafları ilk kez kamuoyuyla paylaştı. […]

“Muhammet Yüksel, fotoğraflarda Osmanlıca olarak, ‘Zor şartlar altında bu fotoğrafları çektik. Hiç kimsenin bilgisi yok' yazısının yer aldığını belirterek sözlerine şöyle devam etti:

‘Atatürk'e bakan doktorlar arasında Yahudi asıllı Samuel Abravaya Marmaralı da vardı. Marmaralı'nın, Mason Kulübü'ne üye olduğunu öğrendim. Atatürk'e, Mason Kulübü'nü kapattıktan sonra bir komplo kurulmuş olabilir. Marmaralı'nın kullandığı ilaçlardan biri, içeriğinde zehir olan 'Saligran' idi. Atatürk'e otopsi yapılmadığı fikri bunları araştırdıktan sonra ortaya çıktı. Elimdeki fotoğraflar, Türkiye Cumhuriyeti'nde yok. Negatifleri bende. Atatürk'ün karnından neşterle yarılmış fotoğrafları da var ama bunları ‘çocukları etkilenmesin' diye göstermeyeceğim. Atatürk'ün ölümüne ilişkin komisyon kurulursa, bunları sunarım.'

“Koleksiyoner Muhammet Yüksel, Atatürk'ün yavaş yavaş ve bilinçli bir şekilde öldürüldüğünü iddia etti. Yüksel, ‘Bu tartışmalara son vermek için parça alınıp, tespit yapılsın. Atatürk'e otopsi yapmayan doktorlar 'Kan almaya bile çekindik' dedi. Atatürk'ün neden öldüğünü bilmek milletin hakkı' diye konuştu. 

“Elindeki belgeleri şimdiye kadar kimseye göstermediğini söyleyen Muhammet Yüksel, ‘Bu fotoğraflar neden devlette yok' diye sordu. Genetik biliminin çok geliştiğini de sözlerine ekleyen koleksiyoner, ‘Atatürk'ten çok küçük bir parça alınarak, neden öldüğü kolaylıkla ortaya çıkartılır' şeklinde konuştu.”

 2_12

3_5  

(https://www.ahaber.com.tr/galeri/turkiye/ataturk-olduruldu-mu; 4.9.2018)

Mustafa Kemâl'in ölüm fotoğraflarını gün ışığına çıkarmak, târihe hizmettir; lâkin haddini aşan lâflar etmemek lâzım…

***