19 May 2023

Ne yapacakların şaşırdılar

Bütün dünyanın gözünü çevirdiği tarihi seçiminin ilk yarısı bitti. İlk yarıdaki sonuç ikinci yarının da haberini verdi aslında. Meclis seçimlerini Cumhur İttifakı farkla kazandı. Cumhurbaşkanlığı seçiminde ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan rakiplerinin karşısında açık ara önde olmasına rağmen 0,5 puan ile ikinci tura kaldı.

 

Meclis çoğunluğunu kazanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 25 Mayıs’ta yapılacak ikinci turda çok daha avantajlı olduğunu söylemek istiyorum.

 

Kendilerini kazanmaya şartlayan ve inandıran muhalefetin şoku ise devam ediyor. Yurt içinden ve yurt dışından yedi düvelin desteğini almalarına rağmen yine istedikleri gibi olmadı. Ne yapacaklarını, kime saldıracaklarını şaşırdılar adeta. Kemal Sunal’ın filmlerinden birinde geçen replikte dendiği gibi: “olmuyor, olmuyor, olmuyor”

 

Yazıyı yazarken internetten müzik dinliyordum. Karşıma Abdullah yüce’nin “Hiç mi gülmeyecek benimde yüzüm. Yaş bitti kan doldu her iki gözüm” şarkısı çıktı. Sözleri günümüz muhalefetinin durumunu ne de güzel anlatıyor.

 

İlk tur öncesinde kendisini engel gördüğünüz herkese ölçüsüz bir şekilde saldırdınız. Millet Partisi Başkanı Muharrem İnce’ye neler yaptığınızı herkes biliyor. Biraz daha ileriye gidersek İyi Parti başkanı Meral Akşener’e yapılanlar hala unutulmadı. Bütün bu yaptıklarınız millet nezdinde rağbet görmediği gibi aleyhinize döndü. Kendi seçmeninizin bir kısmı bile oy vermediği görülüyor.

Beklediğiniz, istediğiniz oy oranı gelmeyince şaşırdınız, şok oldunuz. Deprem bölgesinin oylarının Cumhur İttifakına gittiğini gördüğünüzde ise adeta çıldırdınız. Gözünüz döndü. Neymiş efendim depremde devlet yokmuş da siz oradaymışsınız. Güldürmeyin. İyiliklerinizi başa kaktınız. Küçümsediniz. İnsanların acılarıyla dalga geçtiniz. Söylemediğiniz hakaret, küfür kalmadı. Öyle ileri gidenleriniz oldu ki söyledikleri insanlık dışı sözlerdi. CHP’li bir belediyenin oteldeki depremzedeleri apar topar göndermesi akıl alır gibi değil. Bu noktaya nasıl geldiniz? İnanın bu kadar nefret bünyeye zarar.

İkinci turda deprem bölgesinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çok daha fazla oy gelecektir. Çünkü onlar sizlerin gerçek yüzünüzü ve niyetinizi gördü.

Ülke içi ve ülke dışından öyle bir algı ve iftira kampanyası yapıldı ki muhalif seçmene muhteşem bir gaz verildi. Böylelikle kendinden geçen muhalefetin bir kısım sanatçısı, yazarı tehditlere başladı. “Biletinizi alın”  “Koltukları boşaltın” gibi daha neler neler diyenler oldu. Kendi yalanlarına kendileri inandı. Demek ki sosyal medya da seçim yapılmıyormuş. Seçimin bir gerçeği varmış. Seçimde oylarını Cumhur İttifakı’na vereceğini bildikleri anne babasını, akrabalarını sandığa gitmemeleri için büyük çaba gösterenlerin olduğunu da duyduk. Neler yaptıysanız olmadı.

Tepki gösteren, hakaret eden kişilerin birçoğunun yurt dışında yaşadığı belli. Onlar, yapılan yönlendirme ve algı çalışmaları sonucu seçimi muhalefetin kazanacağına çok inanmışlar.  İstedikleri gibi olmayınca ciddi psikolojik çöküntü yaşadılar. Bu kadar kandırmayın insanları. Siz gerçeği saklayarak manipülasyon yaptıkça başaracaklarına inan ve kendini kaptıran insanlar oluyor. İstenilen olmayınca da bir şok havası doğuyor. Böyle yapmayın toplumda ankesiyete bozukluğu artabilir.

Sonuç olarak seçmen her şeyin farkında olduğunu net bir tavırla gösterdi. Verdiği oy ile kendisi için çalışanlara sahip çıktı ve kırmızı çizgisini çekti. Vatanıma, dinime, inancıma, bayrağıma, değerlerime, kültürüme dokundurmam ve söz söylettirmem dedi.

İkinci turda büyük bir aksilik olmazsa, balık kavağa çıkmazsa sonuç şimdiden belli gibi duruyor.

Türk Dil Bayramı Kutlandı

Karaman’da asırlardır devam eden “Türk Dil Bayramı”nı Karaman Dernekler Federasyonu İstanbul'da ikinci kez Esenler Belediyesinin katkıları, Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün koordinesi,  İbrahim Turhan Mesleki ve Anadolu Teknik Lisesinin desteğiyle  paneller, şiir, kompozisyon, karikatür yarışmalarıyla kutladı.

Prof. Dr. Ali Fuat Arıcı’nın yönetiminde yapılan ‘Dünya Dili Türkçe’ konulu  panellerde; Prof. Dr. Dursun Ali Tökel, Prof Dr. Şaban Sağlık, Prof Dr. Selçuk Hünerli, Doç. Dr. Muhammet Sani  Adıgüzel ve Dr. Şaban Çobanoğlu konuşmacı olarak katıldılar.

Program hem İbrahim Turhan Mesleki ve Anadolu Teknik Lisesinde hem de Esenler Kadir topbaş Kültür Merkezinde yapıldı.

Şiir, kompozisyon, karikatür yarışmalarda dereceye girer öğrencilere ödülleri takdim edildi.

WhatsApp Image 2023-05-18 at 14.47.50.jpeg

Kedi gülümsetti

Panel anında sahneye gelen ve uzun süre konuşmacıların önünde bekleyen zaman zaman da hareketleriyle dikkat çeken kültür merkezinin kedisi dinleyicilere tebessümlü dakikalar yaşattı.

 

Gülendamın Renkleri Sergisi Fatih’te

Fatih Belediyesi Kültür Sanat Merkezinde "Gülendamın Renkleri" sergisinde İstanbul temalı resimlere yer veren yazar ressam Selvigül Kandoğmuş Şahin, " Önce kendimizi sonra gençlerimizi sanatla buluşturmamız gerekiyor. Sanat inceliği, bakışı ve aramayı  öğretiyor. Mutlaka hayatımızda olması gerekir ." dedi.

Küratörlüğünü Binnur Feyizli Keskin'in üstlendiği sergide, Ayasofya, Süleymaniye ve Sultanahmet camileriyle Anadolu'da Türk Evleri, Galata ve Kız Kulesi gibi mekanların resmedildiği 30 tablo yer aldı.

Kitapları, kaleme aldığı yazıları ve edebiyatçı kimliğiyle tanınan Şahin'in ilk resim sergisi Fatih Kültür Sanat Merkezi'nde sanatseverlerle buluştu.

Kızının teşvikiyle resim kursuna gitmeye karar verdiğini kaydeden Şahin, 2017'de İstanbul Tasarım Merkezi'nde Cemal Toy'un atölyesinde çalışmaya başladığını, 2 yıl sonra da İlhami Atalay'ın talebesi olduğunu aktardı.

Fatih Belediyesinin desteğiyle kısa sürede hayata geçirilen sergiden elde edilecek gelirin yarısının depremzedelere bağışlanacak..Sergi, 27 Mayıs'a kadar ziyarete açık olacak.

WhatsApp Image 2023-05-18 at 14.41.52 (1).jpeg

İstanbul Barbaros Hayrettin Paşa Camii açıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  Levent'te yapımı tamamlanan Barbaros Hayrettin Paşa Camiinin açılışını yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kaptanı Derya Barbaros Hayrettin Paşa'nın leventlerinin bu semtten Boğaz'a indiğini, semtin adının bu nedenle Levent olduğunu anlatarak, camiye de Kaptanı Derya Barbaros Hayrettin Paşa'nın adının yakışacağı için bu ismi verdiklerini dile getirdi.

Hayırseverlerin yardımıyla caminin bu aşamalara geldiğini belirten Erdoğan, "Ben inanıyorum ki hayırseverlerimizin bu gayretleri karşısında hiçbir şey eksik kalmaz. Bundan sonra da aynı şekilde yolumuza devam edeceğiz.

Açılışını yaptıklarını caminin İstanbul ve ülke için hayırlara vesile olmasını dileyen Erdoğan, bu güzel eserin şehre kazandırılmasında emeği geçen işçisinden, memuruna, mimarına, ustasından, sanatçısına kadar herkese şahsı ve millet adına teşekkür etti.

Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, "Kilit taşı denilen çiniyi son olarak monte etmek de bu kardeşinize nasip oldu. 'Rabb'im hayır eylesin.' diyoruz, imzamız da var." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, besmele çektikten sonra arkasında kendi imzası olan son çiniyi mihraba monte etti.

WhatsApp Image 2023-05-18 at 14.41.52.jpeg

Bahar İstanbul’a yakışıyor

Baharın gelmesiyle İstanbul’un dört köşesi çiçeklerle donandı. Erguvanlar, filbahriler ve daha niceleri İstanbul’a ayrı bir güzellik katıyor.

Karaköy’de bulunan ağacın çiçekli hali fotoğraf kadrajında Süleymaniye Camiiyle birleşince bir başka güzel oluyor.