26 Haziran 2021

​Osmanlı kokan bir hayır müessesi geliyor

Kendisini uzun yıllardır tanıdığım sevgili dostum, ağabeyim, gazeteci meslektaşım İbrahim Ethem Gören, sosyal medya hesabındaki paylaşımının satır aralarında iki duyuru paylaştı.

Birincisi; Boğaziçi Yöneticiler Vakfı'nda yaklaşık 25 yıl boyunca müdür olarak çalıştığı görevini tamamladığını duyurdu.

İkincisi ise müjde niteliğinde idi. Uygulamaları Osmanlı Cihan Devleti'nde görülen, akarı kendinden olan, bağış kabul etmeyen bir hayır müessesesi, örnek bir vakıf tesis etme çalışmalarına başladıklarının duyurusu idi.

Başladıkları diyorum çünkü, değerli dostumuz çalışmalarının içinde değerli eşi Özlem hanım ve arkadaşları olan üç kişinin de olduğunun bilgisini veriyordu. Bu güzel çalışmanın, yaz mevsimi bitmeden tamamlanacağının da bilgisini eklemiş.

Kuruluş çalışmaları büyük heyecanla devam eden kurumun, ülkemizde İnşallah benzerleri de gelir diye umut ediyorum. Buram buram Osmanlı kokuyor. Osmanlı vakıflarına örnek verdiğimiz, parmakla gösterdiğimiz bir sivil toplum kuruluşu geliyor.

Amaçları arasında; tedaviye erişim durumu olmayan hastalara, sağlık alanında güvencesi bulunmayanlara, sağlık sorunları nedeniyle çalışamayanlara, fizik tedavi rehabilitasyona gereksinim duyanlara, hasta ve bakıma muhtaç muhacirlere ve ilaçları SGK kapsamında bulunmayanlara destek olmak var. Ne güzel bir kuruluş. Dostumun bu duyurusunu büyük bir gıpta ile okudum. Bu duyuruyu aynan sizlerle paylaşmak istiyorum:

“Boğaziçi Yöneticiler Vakfı'nda yaklaşık 25 yıl boyunca "amatör" ruhla profesyonelce sürdürdüğüm Vakıf Müdürlüğü vazifemi tamamlamış bulunuyorum.

Şükürler olsun, BYV'de biiznillah pek çok hizmetin, hayır-hasenatın gerçekleştirilmesine vesile olduk. Ülkemizin geleceği, memleketimizin medar-ı iftiharı binlerce gence yoldaş, rehber, kardeş, ağabey, arkadaş olduk. Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine, mezunlarına, BYV camiasına, Şehitlik Dergâhı'na hamdolsun pek çok önemli hizmetimiz sebkat etti.

"...O halde önemli bir işi bitirince hemen diğerine koyul..." ilahi buyruğunca eşim Özlem Hanım ve üç arkadaşımla birlikte benzer uygulamaları Osmanlı Cihan Devleti'nde görülen, akarı kendinden olan, BAĞIŞ KABUL ETMEYEN bir hayır müessesesi, örnek bir vakıf tesis etme çalışmalarına başladık. Yaz ayları bitmeden vakfımızın kuruluş süreçleri tamamlanmış olacak inşallah. Tedaviye erişim durumu olmayan hastalara, sağlık alanında güvencesi bulunmayanlara, sağlık sorunları nedeniyle çalışamayanlara, fizik tedavi rehabilitasyona gereksinim duyanlara, hasta ve bakıma muhtaç muhacirlere ve ilaçları SGK kapsamında bulunmayanlara destek olup Ümmet-i Muhammed'in hasta kullarına borçlarımızı ödeyeceğiz İnşallah. Türkiye'de STK hizmet süreçlerine 'Tedavi Bursu'nu kazandıracağız biiznillah.

25 yıllık emeğimizin, alın terimizin, gözümüzün nurunun bulunduğu Boğaziçi Yöneticiler Vakfı'na ve Vakfımızın yeni müdürü Ayşe Kuralay'a bundan sonraki hizmet süreçlerinde tecrübelerimizle rehberlik edeceğim inşallah.    

"Bi-yedike'l-hayr/Hayır O'nun elindedir." Gayret bizden; tevfîk Allah'tan...”

 

AVM de kütüphanelerin sayısı artıyor

İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü çok güzel etkinliklere imza atmaya devam ediyor. İnsanları her yerde kitapla buluşturmaya çalışıyor. Alışveriş merkezleri sık gidilen yerlerden biri. Bazen alışverişe değil gezmeye vakit geçirmeye gidiliyor. Bunun için bu merkezlerde önemsenerek içlerinde kütüphane oluşturuluyor.

Ülkemizin yedinci, İstanbul’un üçüncü AVM kütüphanesi Kağıthane Axis Alış Veriş Merkezi’nde açıldı.

Açılışa Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı  Ahmet Misbah Demircan ve İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz’da katıldı.