07 May 2016

Otakçılar Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden takdirlik bir program

Şu ana kadar bir çok okulun etkinliğini takip ettim. Hepsi farklı ve ayrı güzellikler taşıyorlardı ama son izlediğim Otakçılar Anadolu İmam Hatip Lisesinin programını gerçekten çok beğendim. Üzerinde haftalarca titizlikle çalışılmış bir programdı. Programın içeriği ve boyutu inanın bir belediyenin kültür müdürlüğünün paydaş kurumlarla yapabileceği ölçekte ve büyüklükte.

 ''Osmanlı Coğrafyasından Günümüze'' başlığıyla düzenlenen etkinlikte okulun bahçesine çok sayıda stand kurulmuş. Her stant Osmanlıdan kopmuş bir devleti temsil ediyor. Her standında görevli öğrencileri var. Buna ilave olarak ayrıca bedestende oluşturulmuş. Stantlarda Osmanlı toprakları içerisinde yer almış ülkelerin özellikleri, giyimleri, yemekleri, yapıları ve tarihçeleri tanıtıldı.

Osmanlı Devleti'nin hangi ırklar ve medeniyetlerden oluştuğuna dikkat çekerek yakın tarihe ve geleceğe ışık tutan etkinliğe, Eyüp Kaymakamı Abdullah Dölek, Eyüp Milli Eğitim Müdürü Murat Öğütcü'nün yanı sıra çok sayıda bürokrat, iş adamı ve öğrenci velileri katıldı.  

Çoğunluğu öğrencilerden oluşan mehter takımı konseri ile başlayan etkinlik, Mısır, Sırbistan, Suriye, İsrail, Yemen, Filistin, Kırım, Irak, Bosna ve Yunanistan gibi Osmanlı topraklarından koparılan halkların yaşadıkları duygu ve fikirlerine yer verilen tiyatro, sinevizyon, dans ve müzik gibi çeşitli gösterileri ile devam etti.

Etkinliğin hazırlanmasında büyük emekleri olan  ve programın açılış konuşmasını yapan tarih öğretmeni Asuman Gökpınar ''Geçmişimizi anlamak, geleceğimize ışık tutmaktır. Bizim yeni nesillere yapabileceğimiz en büyük katkımız bilinç kazandırmaktır.'' Derken bu anlamlı etkinlikle aynı zamanda, öğrencilerin yeteneklerini de keşfetmiş olduklarına dikkat çekti.

Okul Müdürü Reşat Özker, sahnede öğrencilerin performanslarını izlerken hem oldukça heyecanlı, hem de duygusaldı. Zaman zaman gözleri de doldu. Çok aktif, heyecanlı dinamik bir müdür. Bizlere büyük bir mutlulukla okulu gezdirdi. Öğrencilerinin yaptığı işleri gururla gösterdi. Eyüp Kaymakamı Abdullah Dölek'te salon programının sonlarına doğru iştirak etti. Bahçedeki standları tek tek dolaştı. Neredeyse her öğrenci ile konuştu. Sorular sordu. Dilinden ‘Tebrik ederim çocuklar' kelimesi neredeyse hiç düşmedi. Her stantta öğrencilerle fotoğraf çektirdi. Sonunda öğrenciler, veliler, öğretmenlerle birlikte büyük aile pozunu da ihmal etmedi.

BESTAMİ YAZGAN ŞİİR ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Özel İhlas Eğitim Kurumları, büyük bir vefa örneği sergileyerek şair öğretmenleri, Bestami Yazgan adına İstanbul lise öğrencileri arasında şiir yarışması düzenliyor.

Bu yıl ikincisi düzenlenen yarışmanın teması ise “İstanbul” olarak belirlenmişti.

4 Mayıs 2016 Çarşamba günü, yarışmada finale kalan 10 öğrenciye Bahçelievler İhlas Anadolu Lİssinde düzenlenen törenle ödülleri verildi.  Yarışmanın birincisi Alp Kağan Cavlı oldu.  Ödül törenine usta Şairlerden Yavuz Bülent Bakiler, Özcan Ünlü, Yusuf Dursun da iştirak etti. Öncelikle İhlas Eğitim Kurumlarına, yarışmaya destek veren İstanbul Kültür ve Turizm Müdürlüğünü tebrik ediyorum. Bu güzel yarışma bir çok kuruma örnek olmalı.   

TRT TV FİLMLERİ GÖSTERİME BAŞLADI

TRT kuruluşunun ellinci ve Türkiye Sinemasının bir asrı devirmesi nedeniyle  başlatılan TV filmleri projesi meyvelerini vermeye başladı.  Projenin en büyük amacı Türkiye sinemasına ve televizyon sektörüne yeni hikayeler ve heyecan kazandırmak; özgün ve yenilikçi projelere imkan sağlamak.

Kim akıl etti ve başlattıysa tebrik ediyoruz. Genç yetenekler, kendini göstermek isteyenler için önemli bir fırsattır.  Beğenilen projeler, senaryo doktorların son kontrollerinden geçtikten sonra filme dönüşmektedir. TRT Perşembe akşamlarını bu güzel proje için ayırmıştır. İlk yayınlanan “Saruhan” isimli film bence çok başarılıydı. Bir Osmanlı polisiyesiydi. 

TRT, bu projenin asla bir yarışma olmadığına dikkat çekerken, güzel bir hikayesi olan herkese açık olduklarını altını çizerek belirtiyorlar.  Senaryo yazmada noktasında eksik olanlar içinde internet sayfasından ‘Senaryo Nasıl Yazılır” başlığı altında dersler de paylaşılıyor.

Başvurusu kabul edilen projeler, projenin misyonuna uygun bir hassasiyetle ve profesyonel bir anlayışla değerlendirilmeye alınıyor. Bu değerlendirme süreci ve raporlar neticesinde uygun bulunan hayata geçiriliyor.