01 Ekim 2015

Pohpohlanmak için başka yer bulun

Bugünlerde sosyal medyadan elini ayağını çekmek ünlüler dünyasında moda halini almaya başladı. Beren Saat ile başlayan yeni akım, yine ünlü bir kadın oyuncu, Karadayı dizisinin Feride'si Bergüzar Korel'le iyice tırmanışa geçti.

Kösem Sultan dizisinde rol alacak olan Beren Saat, sosyal medyadan dillendirdiği siyasi nitelik taşıyan bir yorum için oldukça tepki alınca moral depolamak için soluğu eşi Kenan Doğulu ile  ABD'de aldı.

Bu yeni akımın başka ünlüleri de saracağını tahmin etmek zor değil. Çünkü sosyal medyada empati yapmadan, iyice düşünülmeden yapılan her paylaşımın “bumerang etkisi” olabiliyor. Birçok ünlünün paylaşımları bu türden hayalkırıklıklarına sebep olabiliyor.

Zaten gergin olan toplumu saçma sapan yorumlarla daha çok germeye kimsenin hakkı yok.

Pohpohlanmak isteyen ünlüler...

Ünlüler açısından bugün için yaşadıklarımız, sosyal medyayı sadece  pohpohlanma aracı olarak görmenin çok yanlış olduğunu ortaya koyuyor.

Siyasi uzantıları olan ya da genelin hissiyatını yansıtmayan yorumlar, bir anda ünlülerin kendilerini aslanların karşısında bulmalarına yol açıyor.

Sosyal medyadaki her tepkiyi “insafsızca” şeklinde değerlendirmek de doğru değil. Evet, belli bir kitlenin sebep olduğu saldırganlık ve insafsızlık var tabii ama unutmamak gerekir ki bu saldırgan kitlenin dışında haklı tepkilerini dile getiren insanlar da var.

Ünlüler sosyal medyada ya daha yürekli olacaklar; yani paylaşımlarının doğuracağı tepkilere göğüs gerecekler ya da yaptıkları-yapacakları paylaşımlara dikkat edecekler.

Gelen tepkilerden bunalıp Amerika'da soluğu almak her ünlünün sahip olabileceği bir lüks değil sonuçta.

KADI GIYASEDDİN'E NEDEN KIYDINIZ EFENDİLER!

Sadece TRT'nin değil, ekranın da en ilginç dizi projelerinden biri Filinta dizisi.

 

Filinta, geçtiğimiz sezon prodüksiyon olarak değil ama reyting olarak beklenileni verememişti. Daha iyi reytingleri hakeden bir kalitesi vardı. Ama bu durum reyting tablolarına yeterince yansımadı.

Yeni sezonda yeni bölümüyle ekrana gelen dizide bazı köşeli, hatta sert denilebilecek hamleler yaptığına şahit olduk. Berrak Tüzünataç ve Rıza Kocaoğlu gibi yeni ve önemli oyuncular diziye dahil oldu. Ayrıca, konu polisiyeden çıkıp daha istihbarat ve komplo boyutuna taşındı. Bence bunlar oldukça yerinde hamleler. Sadece Kadı Gıyaseddin'in üzerine çizgi çekilmesini anlayamadım.

Kadı Gıyaseddin'i arar mıyız?

Yapım şirketleri bazı durumlarda projeye müdahale edebilirler, haklarıdır. Ama dizinin fenomen karakterlerinden Kadı Gıyaseddin'in canına kıymak da nerden çıktı diye kendi kendime sormadan edemedim.

Kadı Gıyaseddin, izleyicinin diziyle bağlantı kurduğu, bir nevi köprü vazifesi gören  karakterlerden birisiydi.

Ben bu eksiğe rağmen dizinin bu sezon kalitesini reytinglere daha iyi yansıtacağını düşünüyorum.

Filinta'nın yeni bölümlerinde Kadı Gıyaseddin'i aramayız inşallah.