11 Haziran 2016

Ramazan coşkusu

RAMAZAN COŞKUSU
Yeni bir Ramazan Ayına erişmenin manevi hazzı ve mutluluğu içindeyiz. Türkiye'nin dört bir yanı, 11 ayın sultanı Ramazan ile birlikte şenlenecek. Camiler, ziyaret mekanları dolup taşıyor. İftar sofralarında dostlar, akrabalar, arkadaşlar, komşular, sık görüşenler öte yandan uzun süredir görüşemeyenler buluşuyor. İnsanlar bir birlerini davette yarışıyorlar adeta. Ne güzel adetler bunlar.
Belediyeler, kurumlar Ramazanın huzur ve neşe içinde geçmesi için birbirinden şenlikli programlar hazırlamış durumdalar. Ülkemizin her meydanı neredeyse kültür merkezlerine dönüştü. Her meydanda ayrı bir güzellik, farklı bir coşku var.
Her Ramazan da olduğu gibi İstanbul bir ay boyunca ışıl ışıl ve coşkulu olacak. Hazırlıkları haftalar öncesinde başlayan sayısız etkinlikler düzenlenecek.
Beyazıt Meydanında Kitap Fuarı, Ramazan Sohbetleri ve Konserler
Beyazıt Meydanı tam bir kültür festivaline dönüşmüş durumda.
Türkiye Diyanet Vakfının öncülüğünde, ESKADER, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür AŞ ve Basım Yayın Meslek Birliği katkılarıyla bu sene 35'incisi düzenlenen "Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı" yurt içinden ve yurt dışından 180 yayınevinin katılımıyla başladı.
Fuarda yüzlerce yazar, imza etkinlikleriyle okuyucularla buluşacak. Fuar boyunca Beyazıt Devlet Kütüphanesinde ESKADER'in katkılarıyla her akşam farklı bir yazarın konuşmacı olacağı "Beyazıt Ramazan Sohbetleri" gerçekleşecek. Sohbet programlarında önemli şair, yazar ve ilim adamları dinleyicileriyle buluşacak. Ayrıca akşamları meydanda tiyatro ve konserlerde gerçekleşecek.
Sultanahmet değişmeyen adres
Sultanahmet Meydanı, Ramazan aylarının vazgeçilmezidir. Sultanahmet Camiinde teravih namazı kılmak için uzak yollardan gelenler bile var. Tarihi meydanda Ramazan boyunca çeşitli etkinlikler olacak. Asırlık Tatlar ve Sanatlar Çarşısı kurularak, geçmişten bugüne yaşatılan değerler vatandaşlarla buluşturuluyor.
Eyüp Sultan dolup taşıyor
Ramazan ayında en canlı adreslerden biri de Eyüp sultan. Mekke Medine ve Kudüs'ten sonra Müslümanların en kutsal beldesi olan Eyüp Sultan yine bu Ramazan da dolup taşacak. Eyüp Belediyesi
Komşuluk iftarları
İstanbul'un Ramazan coşkusu bu yıl da sınırları aşacak. 2005 yılından bu yana 1 milyondan fazla soydaşa ulaşan Bayrampaşa Belediyesi'nin Bereket Konvoyu, Balkan ülkelerinde iftar sofraları kuruyor. Ayrıca, Eyüp Belediyesi de yine, Bosna Hersek, Makedonya, Arnavutluk ve Kosova'da da iftar sofraları ile uzaklardaki ihtiyaç sahiplerine ulaşıyor. Bir çok belediyemiz yurt içi ve yurt dışında büyük sofralarda buluşturmaya devam ediyor.
Yeni Söz ve Milat Gazetesi çalışan ve yazarları olarak iftarda buluştuk
8 Haziran Çarşamba günü Kağıthane Sadabat da güzel bir mekanda Yeni Söz ve Milat Gazetemizin çalışanları ve yazarları olarak iftar sofrasında buluştuk. Sıcak ve keyifli bir ortamdı. Günün sonunda her iki ayda bu tür buluşmaların yapılmasına karar verildi. Bu güzel gecenin düzenlenmesinde emeği geçen herkese canı gönülden teşekkür ediyorum.