VF kat sol
VF kat sağ

17 Nisan 2021

​RAMAZAN-I ŞERİFİN ÖRNEK PROJESİ

Esnafımızın Yanındayız

 

Ramazan-ı Şerif, son zamanlarda virüsün yayılma hızının çok fazla artmasından dolayı bir dizi tedbirleri de yine beraberinde getirdi. Hal böyle olunca ‘nerdeee o eski Ramazanlar!’ der olduk. İçimiz buruk olsa da her sene yaşadığımız o coşkuyu tedbirler kapsamında minimalize ederek ve iyilikleri bahanesiz şekilde hissettirerek Ramazan-ı şerifi daha dolu geçirmeye gayret ediyoruz. Bu maneviyat dolu aylar en çokta yardımlaşmayı, dayanışmayı ve ihtiyaç sahibi ailelerin sofralarını şenlendirmeyi getiriyor akıllara. Yine bir çocuğun yüzünde tebessüm olabilme, bir ailenin sofrasında istedikleri yiyecekleri görmesine vesile olma, oruçlu musun demek yerine ne yemek istersin diyebilme halleri bu ayların feyziyle birlikte daha da sıklaşıyor. Bunlar elbette ki sadece Ramazanda değil de her fırsatta hassasiyet gösterilmesi gereken hususlar. Yakın zamanda özellikle sosyal medyada sıkça denk geldiğim ve marifet iltifata tabi diyerek yazma gereği duyduğum, örnek bir projeyi sizlerle paylaşmak istiyorum.

İnsanlık için yapılan projelerin büyüklüğü maddi imkanların fazlalığıyla orantılı olmasa gerek. İyi niyet ve samimiyetle hayata geçirilen her proje değerlidir. Gayesi hayır olan işlerin de kim tarafından yapıldığı, hangi dernek, hangi STK, hangi parti öncelikli olduğu iyiliğin ve de güzelliğinin önüne asla geçemez. Aslolan yüreklere dokunulmuş olması.

Malatya’da Ak Parti Yeşilyurt İlçe başkanı Avukat Muhammed Yalçınkaya’nın ekibiyle birlikte “Biz Sizin Gönlünüze Talibiz” sloganı ile başlatmış olduğu ‘Esnafımızın Yanındayız’ projesi gerçekten takdire şayan nitelikte. Projeye mihmandarlık eden gönüllüler özellikle pandemi sürecinde mağdur olan küçük esnafın yanında olduğunu hissettirerek, bu vesile ile ihtiyaçlı ailelerle gönül köprüsü kurmayı amaçlıyor. Hayırda yarışanların destekleriyle toplanan meblağlar ile küçük esnaftan temin edilen malzemelerle erzak kolileri hazırlanıyor. Hazırlanan bu koliler ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılıyor.

Bu sayede hem küçük esnafa destek olunuyor hem de ihtiyaç sahibi ailelerin yüzü gülüyor. Pandemi sürecinde tabi ki büyük marketler ve market zincirleri hemen hemen hiç etkilenmeden devam ettiler ama küçük esnaf çeşitli mağduriyetler yaşadı. Birkaç koli ile destek olunan esnaf eminim bu projeden çok memnun kalmıştır. Arzu ediyorum ki tüm belediyeler bu örnek projeyi siyaset üstü bir proje olarak görerek ve örnek alarak hayata geçirir. Çocukluğumuzun geçtiği mahalle bakkallarının, paramız eksik olduğunda yarın bırakayım diyebildiğimiz küçük esnafın bitmesini asla istemeyiz.

Yarın hepimiz ihtiyaçlarımızı küçük esnaflarımızdan alırsak iyilik zincirine katılmış oluruz. Bu örnek projede ben de varım diyorsanız hazırlayacağınız erzak kolilerini en yakınınızdaki esnaftan alarak bir nebze de olsa destek olabilir, ihtiyaç sahibi ailelerle gönül köprüsü kurabilirsiniz.

Esnafımızın yanındayız projesine destek veriyor ve tüm belediyelere ve kuruluşlara örnek olmasını diliyorum. Bu güzel projeye vesile olan herkese duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyor, Ramazan’ın tüm insanlığa hayırlar getirmesini diliyorum…

#RamazanBerekettir

#EsnafımızınYanındayız

#EsnafınasahipçıkMalatya

#EsnafınasahipçıkTürkiye

#BizSizinGönlünüzeTalibiz