VF kat sol
VF kat sağ

02 Temmuz 2020

SOSYAL ZEHİR

Geçtiğimiz günlerde Milliyetçi Hareket Partisi Tokat Milletvekili Yücel Bulut TBMM'de duygularımıza tercüman olan güzel bir konuşma yaptı. Kendisine bu duyarlı davranışından ötürü müteşekkiriz. Konuşmanın içeriği özellikle gençlerimizi ve çocuklarımızı her geçen gün zehirleyen sosyal medya platformlarıydı. Bulut konuşmasını ülkemizde yaklaşık 24 milyon kullanıcısı olan tik-tok uygulaması üzerinden yaptı. Bu konuyla ilgili dertli bir birey olarak yazımın hiçbir siyasi mesaj içermediğini ve amacımın haklıya hakkını vermek olduğunu bilhassa belirtmek isterim.

Özellikle son zamanlarda diğer sosyal medya platformlarının da önüne geçerek her türlü ahlaksızlık, iğrençlik  ve gençleri zehirleyen paylaşımlarıyla tik-tok biraz daha ön plana  çıkıyor. Bu vb. platformlarda ahlakın, toplum kurallarının hiçe sayılarak yapıldığı paylaşımlar sınırları zorlamaya devam ediyor.Bundandır ki mecliste bile gündeme geldi. Bu konuya sessiz kalmayarak tepki gösteren Yücel Bulut konuşmasının bir bölümünde:

‘Mecliste bilmeyen arkadaşlar varsa şimdi ya da akşam eve gidince tik-tok denilen bir rezalet var, bu rezaleti lütfen kontrol etsinler. Yeni neslin her gün içine günden güne daha da saplandığı bir bataklık haline gelmiş bu sosyal medya platformlarından sağlıklı bir nesil çıkarmaya çalışıyoruz.Günde 200 tane gazete çıkaran yerel gazetelerin bile egemenlik haklarımızın bir gereği olarak ve basın kanunuyla  denetlendiği ülkede bizim egemenlik haklarımızı tamamen hiçe sayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları tarafından kullanılan ve ülkemizde yayın yapan ve maalesef özgürlük adı altında her türlü pisliği, melaneti 12-13 yaşındaki çocukların gözünün içine sokan sosyal medya platformlarına karşı acilen bir tedbir alınması lazım' diyor.

Sağlıklı düşünen her bireyin desteklemesi gereken bir konuya değinilmiş yüce mecliste. Konuşmanın sonunda da derdimiz bu sosyal medya platformlarının kökten kapatılması, yok edilmesi değil ancak bunları işleten şirketlerin ülkemizin ahlaki birikimine, kültürel birikimine, hukuki birikimine saygı duyacağı bir zemine çekilmesi gerekir diye ifade ediliyor. Bu konuyu gündeme getirmek bile ciddi bir adım olsa gerek.

Bu vb. platformlar hususunda derdimiz bu uygulamaların kapatılması değil elbette. Ben de iyi bir sosyal medya kullanıcısı olarak meclisteki bu konuşmayı sosyal medya aracılığı ile öğrendim ve izledim. Ne benim ne de bu uygulamaları eleştirenlerin dert edindiği durum tüm sosyal medya uygulamalarının kapatılması, yasaklanması değil. Fakat bu uygulamalar gençleri, çocukları hatta ve hatta devletin en nitelikli kurumlarındaki insanları bile etkiliyor ve kurumların itibarını zedeliyorsa yanlış giden bir şeyler var demektir. Bu duruma bizler de insanlık vazifesi olarak kayıtsız kalmayıp tepki göstermeli ve bir an evvel yarın kendi çocuklarımız içinde tehlike oluşturacak bu uygulamaların denetlenmesini sağlamalıyız. Elimizden bir şey gelmiyorsa en azından bu yanlışı duyurmalı ve gündem etmeliyiz.

Her gün birbirinden yeni akımlarla gençleri, çocukları anlamsız şekillere sokan bu uygulamaların ivedi bir şekilde denetlenmesi lazım. Her yaştan bireyin, toplumun dinamiklerine aykırı şekilde davranarak yaptığı şuursuzca hareketler gelecek için büyük bir tehlike. Bunun farkında olarak özellikle anne-babalar daha  uyanık olmalı. Çocuklarını bu bataklıklara bulaşmaktan alıkoymalı. Kimseyi töhmet altında bırakmak değil derdimiz. İyi amaçlar için kullananları elbette tenzih ediyoruz ama işin ne boyutta olduğunu da dillendirmek asli görevimiz olmalı. Unutmadan söyleyeyim, bu uygulama kullanıcı sayısında 2.sırada olan Hindistan'da yasaklandı.

Değerli okurlar lütfen  hep birlikte  yanlış olan bu uygulamayı  duyuralım ve doğru bir işe vesile olalım. Bu  gayretler karşılık bulursa, gelecek nesillerin iyi bireyler olarak yetişmesinde zerre de olsa katkımız olacaktır.

Bir şeyler yapmazsak eğer

-Toplum ahlakı git gide bozulacak.

-Gençlerin ve çocukların yanlış yönlere olan eğilimleri artacak.

-Gündemden uzak bilinçsiz, sapkın ve ahlaksız içeriklere maruz kalınmaya devam edilecek.

-Tarihi ve kültürel zenginlikler tarihin tozlu sayfalarına karışmaya devam edecek.

-Gelenek görenek kavramları da hayatımızdan silinecek.

Bir şeyler yapılmazsa eğer gelecek nesiller sosyal zehirlenmeye maruz kalmaya devam edecek.

Hasılı: Durum ciddi!