VF kat sol
VF kat sağ

02 Mart 2021

Sully

Uçak seyahatinin diğer araçlara göre her ne kadar daha güvenliği olduğu söylense de her seyahatimde oldukça gerilir  ve uçak inene kadar kafamda  yüzlerce senaryo kurardım. Sully filmini izlediğim de o anları tekrar yaşadım.

Sully, 15 Ocak 2009’da arızalanan yolcu uçağını Hudson Nehri’ne indirmeyi, bir nevi imkansızı başarıp kahraman haline gelen pilot Chesley Sullenberger’i konu ediniyor. Kaptan Sully kötü koşullarda uçağı Hudson Nehri'ne indirmeyi başarıp 155 yolcunun hayatını kurtarmıştı. Fakat her ne kadar medya ve halk tarafından usta uçuş yeteneği, cesareti ile gündeme gelse de bazı yetkililer tarafından açılan soruşturma nedeniyle itibarını ve işini kaybetme tehlikesi ile yüz yüze gelecektir.

Filmin başrolünde efsane oyuncu Tom Hanks yer alırken filmin yönetmenliğini ise Oscar ödüllü yönetmen Clint Eastwood üstleniyor. Ayrıca filmin hikayesi Sulenberger ve Jeffrey Zaslow'un "Highest Duty" adlı kitabından uyarlanmış.

Can güvenliği ve insan hayatı söz konusu olduğunda inisiyatif almanın ne demek olduğunu en güzel anlatan film olmuş. Özellikle gerçek bir olayı olabildiğine sade, gösterişsiz ancak akıcı bir şekilde sinemaya uyarlamaları da bana göre filmin en büyük artısı. Hikaye kendi haliyle yeterince etkileyici zaten, olduğu gibi verilmiş olması şahane. Filme dair en çok bunu sevdim sanırım, o sadelik ve bunu süsleyen harika oyunculuklar. Bu tarz yaşanmış hikayelerde dram dozunun arttırılmasından hiç haz etmiyorum ve bu filmde harika ayarlanmıştı durum.

Havacılık ve uçaklarla ilgili filmleri seviyorsanız bu filme bir göz atın derim.