28 Ağustos 2016

Süper shemıtah başladı galiba…

15 Ağustos 2016 tarihli Shemitah teorisi ve sihirli numara 7 başlıklı yazımızda her 7 yılda bir meydana gelen finansal kriz döngüsünü anlatmış ve 50 yılda bir ise çok daha büyük bir krizin meydana gelerek/getirilerek tüm dünyayı etkisi altına aldığını belirtmiştik. 

   

15 gün kadar önce yayınlanan Shemitah teorisi yazımızdan alıntılar yaparak büyük çoğunluğu bugünlerde meydana gelen hadiselere bakalım:

“İlginç bir şekilde son iki Süper Shemita/Jübile senesinde Kudüs ile ilgili olaylar olmuştur. Birisinde Kudüs Osmanlının elinden çıkarken diğerinde İsrail'in devlet olma durumunu  sağlamlaştıran savaş yaşanmıştır. 2016 yılı Süper Shemitah/Jübile senesidir. Hatırlanacağı üzere Türkiye ve İsrail arasında süregelen antlaşmazlık geçtiğimiz aylarda sonlandırılmıştır yani Jübile senesinde.”

   

                        

“Bir başka ilginç olay ise IMF'nin Çin para birimi Yuan'ı rezerv para birimi sepetine almayı kabul etmesidir. (…) Bu kabulün ABD Dolarının bitişinin başlangıcı olabileceğini söyleyen Berwick, Çin'in büyük miktarlarda altın stokladığını ve yakında para birimini altın ile destekleme yoluna gidebileceğini söyleyerek 1988 yılının Ocak ayında yayınlanan “The Economist” dergisinin kapağını hatırlatır.

                                                                 

 Derginin kapağında “Yeni dünya para birimine hazır olun” başlığı altında bir anka (phoenix) kuşunun ayakları altında yanan dünya para birimleri bulunmakta, kuşun boynunda ise altın renginde ve üzerinde 2018 tarihi olan yeni bir para birimi asılı durmaktadır. Bu bağlamda dünya yönetici elitinin yeni para birimine geçiş tarihini bundan 28 yıl öncesinden planladığını söylemek abartı olmayacaktır.”

                            

Dünyanın en büyük 4 bankası yeni bir dijital para geliştirmek için işbirliği yapma kararı aldı. Financial Times'ın haberine göre, İsviçre'nin en büyük bankası UBS'in başını çektiği yeni dijital para geliştirilmesi planında Deutsche Bank, Santander ve Bank of New York Mellon yer alıyor. Bu 4 banka, geliştirilecek yeni para birimini 2018 başlarında ticari kullanıma sunmayı hedefliyor. (www.haber7.com) 

BÜYÜK KAOSTAN SONRA YENİDÜNYA DÜZENİ

Bu sene Shemitah'nın son günü 2 Ekim 2016 Pazar günüdür. İlginç bir şekilde tam 1 gün önce, yani 1 Ekim tarihinde, Çin para birimi Yuan IMF'nin Özel Çekim Hakkı (SDR) sepetine girecektir. İşte tam bu tarih öncesinde Asya-Pasifik bölgesinde özellikle ABD ve Çin arasında büyük çekişmeler yaşanmaktadır. (…) Bunun haricinde son iki senede dünya üzerinde yaşanan kaoslar, savaşlar, terör olayları ve kitlesel göçleri burada tek tek sayamıyoruz. Ve bütün bunlar Shemitah döngüsünün 7. Senesi olan 2015 yılında ve bu seneyi takip eden ve Jübile senesi olan 2016 yılında oluyor.  

                             

                              

                            

      

       

                              

                                  

      

Almanya, ulusal güvenlik yasası kapsamında vatandaşlarına 10 günlük yemek stoku yapmalarını zorunlu hale getiren plan üzerinde çalışıyor. Soğuk Savaş'ın bitiminden bu yana görülmeyen uygulama kapsamında her kişi için günlük iki litre olmak üzere 5 gün yetecek kadar su da depolanacak. Almanya İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan 69 sayfalık sivil savunma raporu, 24 Ağustos'ta kabinede görüşülecek.  Plan bir saldırı ya da felaket yaşanması ihtimaline karşı vatandaşlara bazı yükümlükler getiriyor. (…) Savunma Bakanı Ursula von der Leyen, Paris ve Brüksel saldırıların ardından benzer olayların Almanya'da da yaşanma ihtimaline karşı tam teyakkuza geçilmesi gerektiğini açıklamıştı. (Euronews)                 

SHEMITAH VE JÜBİLE SENESİNDE ABD CEPHESİNDE DURUM

“2015 yılının Temmuz ayında yapılan Jade Helm askeri tatbikatı bir savaş tatbikatı değil sivil bir kargaşa/isyan durumuna karşı yapılmış askeri bir tatbikattı. Tatbikat ABD çapında büyük bir ilgi uyandırmış, bunun sıkıyönetim provası olduğu konusunda birçok görüş ortaya atılmış, ana akım medya ise bütün bunların komplo teorisyeni deliler tarafından uydurulduğunu sütunlarına taşıyarak bu teorilerle dalga geçme yolunu seçmiştir. Bu tatbikat nedeniyle ABD içinde iç bölgelere tanklar sevkedilmiştir. Özellikle ayrılık konusu gündemden düşmeyen Teksas'ın bu tatbikatta ana düşman bölgesi olarak gösterilmesi Amerikan devletinin bir iç kargaşaya hazırlandığı teorilerini daha da arttırmıştır.”

                               

Obama'nın uyarısı her ne kadar doğal felaketler için yapılmış bir uyarı gibi gözükse de aslında çok yuvarlak ifadeler taşımaktadır. Tıpkı yukarı da Almanya başbakanı Merkel'in bahsettiği tarz bir ifadedir.

 

JÜBİLE SENESİNDE VATİKAN – İSRAİL – TÜRKİYE BAĞLANTILARI

8 Aralık 2015'de Papa Francis, beklenmedik bir şekilde ve önceden haber vermeksizin,  çok sıkı güvenlik önlemleri altında ve Vatikan'ın çevresinin uçuşa yasak bölge haline getirildiği bir ortamda 8 Aralık 2015 – 20 Kasım 2016 tarihleri arasını “Olağandışı Merhamet Yıldönümü (Jübile)” ilan etti. (…)  Katoliklerin jübile yılı normalde her 25 senede bir olmaktadır ve son jübilenin 2000 yılında Milenyum zamanı olduğu dikkate alınınca bir sonraki Jübile yılının 2025'de olması gerekmekteydi. Bununla birlikte Papa özel bir ihtiyaç ya da olaya binaen olağandışı Jübile ilan edebilir ve 8 Aralık tarihinde “Merhamet Yıldönümü” ilan ederek bunu yapmıştır. “Yargılamadan önce merhamet etmeliyiz” diyerek açıklama yapan Papa devamla yaklaşan bir tehlikeden bahsederek “dünya açlık çekerken, yanarken ve kaos daha da derinleşirken bu sene kutlayacağımız Noel, kutlamayı seçecek olanlar için, son Noel'imiz olabilir” diyerek çok ilginç bir çıkış yapar (…)

2012 yılında yayınlanan “Petrus Romanus” isimli kitapta yazarlar 2 tane çok ilginç öngörüde bulunurlar. (…). Son Papa'nın çok zor bir dönem geçireceğini, takipçilerini büyük sıkıntılar içinde bir arada tutmaya çalışacağını ve bu sıkıntılar bittiğinde ise 7 tepe üzerine kurulu şehir yok olurken korkunç bir yargıcın da onun takipçilerini yargılayacağını yazar. Tuhaf bir şekilde 7 rakamı yine karşımızdadır. Her ne kadar burada adı geçen 7 tepe üzerine kurulu şehrin Roma olduğu söylense de İstanbul ve Kudüs'ün de 7 tepe üzerinde kurulduğu bilinmektedir.

 

                            

2016 senesinde İstanbul sadece bunlarla gündeme gelmiyordu. Çamlıca camisi açılışı ve Ayasofya'da ezan okunmasından 2 hafta kadar sonra sihirli 7 rakamı tekrar karşımıza çıkıyor, 7. ayın 15. gününde kanlı bir darbe denemesine tanıklık ediyorduk. Darbenin halk ve devlet işbirliği ile bastırılmasının ardından bu kez yıkıcı İstanbul depremi haberleri bir anda yeniden gündemimize giriyordu.

  

                                        

Ağustos 2015 yılından bir makale. Murat Bardakçı Habertürk gazetesinde yayınlanan yazısında birkaç yıl kaldı demiş ama gazetenin kullandığı fotoğraf “depreme 1 yıl kaldı” diyor. Yani Ağustos 2016. Bu beyefendiler acaba gelecekten haber mi alıyorlar yoksa bir bildikleri/görevleri mi var?

 

                              

JÜBİLE SENESİ VE EKONOMİK KRİZ

2 Ekim Shemitah'nın son günüdür ve Pazar gününe denk gelmektedir.  1 Ekim'de Çin para birimi Yuan'ın IMF sepetine gireceğini belirtmiştik. Bu bağlamda 3 Ekim yeni Shemitah yılının başlangıç tarihi, borçların yıkanıp affedildiği tarih (birilerinin büyük paralar kaybettiği tarih diyebilirsiniz)  ve dolayısıyla aynı zamanda global finansal çöküş tarihi olmaktadır.

        

                                                

(…) Geçtiğimiz haftalarda banka, içinde bulunduğu krizden çıkabilmek için 200 şubesini kapatacağını duyurmuştu. Yapılan son açıklamaya göre, "2020 Stratejisi" gereğince her dört şubeden biri kapatılacak. Buna göre 723 şubenin 188'i, bu yılın sonbaharından başlamak üzere, (Yani tam 2016 yılının Shemitah zamanına denk geliyor) 2017 yılının bahar ayına kadar kapatılmış olacak. (12 Temmuz 2016)

Peki başka neler oluyor.

Geçtiğimiz günlerde Amerikan Dolar'ının dünya hakimiyetini tehdit eden kripto para birimi Bitcoin borsası Bitfinex hacklendi ve 60 milyon dolar çalındı. Fiziki bir para olmayan Bitcoin'e olan güveni haberle birlikte sarsılarak 600 USD'dan 455 USD'lar seviyesine düştü. Böylece Shemitah döneminde varlıklarını Bitcoin'le korumayı  düşünenlere bir nevi gözdağı verilmiş olundu.

           

Aynı şekilde geçen hafta ABD borsalarında birkaç dakika içinde 1.5 milyar Dolarlık altın satışı yapılarak yüzyıllardır güvenli yatırım limanı olarak görülen altının fiyatı düşürülerek yatırımcıların gözü korkutulmaya çalışıldı. Her ne kadar bu tür manipülasyonlar çok sık yapılsa da Cuma günü ABD merkez bankası FED'in bu sene faiz artırma olasılığının masada olduğu yalanını açıklamasının hemen öncesine denk gelmesi önemlidir. İnsanların ABD Dolar'ına olan güveni canlı tutularak altın almalarının önüne geçilmeye çalışılıyor. Bitcoin'e yapılanın bir benzeri ilginç bir zamanlama ile altına piyasasında da yapıldı demek herhalde yanlış olmayacaktır.

                      

Süper Shemitah döneminde fırtınanın gözü olması beklenen ülke ABD olduğu için yine bu ülke ile devam edelim. ABD başkanı Obama'nın bir süre önce vatandaşlarını felaketlere karşı hazır olmaları konusunda uyardığını söylemiştik. Bir başka ilginç olay ise Obama'nın son günlerde imzaladığı Başkanlık Emirleri (Executive Order) yani bir nevi kararnameler.

                            

Bu emirle, Hazine bakanı ve yardımcısının ölmeleri, istifa etmeleri, görevlerini yapamayacak hale gelmeleri durumunda devletin devamı için yerlerine sırasıyla kimlerin atanacağı öngörülüyor.  Süper Shemitah'ya haftalar kala böyle bir kararnamenin imzalanması ile Obama'nın felaketlere hazır olma uyarısı birleşince ortaya çok ilginç bir resim çıkıyor. Hem Hazine Bakanı hem de yardımcısının aynı anda bu durumlara düşmesinin normalde yüzde kaçlık bir olasılık olduğu düşünülünce işin tuhaflığı daha da artıyor. Özellikle Çin para birimi Yuan'ın IMF'nin SDR sepetine gireceği 1 Ekim ve Shemitah döngüsünün son günü olan 2 Ekim'e haftalar kala Hazine bakanlığı ile ilgili bir kararname imzalanması ister istemez ABD neye hazırlanıyor sorusunu gündeme getiriyor.

Bütün bunların üzerine Pentagon'un yaptığı ve Cumartesi günü gazetemizin manşetinden yayınlanan açıklama olayların üzerine tuz biber ekiyor;      

                      

“Donald Rumsfeld'in ‘Pentagon hesaplarında 2,3 trilyon dolar kayıp' açıklamasından bir gün sonra 11 Eylül 2001'de Pentagon'a saldırı olur. Şimdi ise Pentagon'un hesaplarında 6,5 trilyon doların kaybolduğu ortaya çıktı. Shemitah'nın son günü olan 2 Ekim'e kadar 11 Eylül'de olduğu gibi Pentagon'un mali işler bölümüne terör saldırısı süsü verilmiş yeni bir imha operasyonu yapılması bekleniyor. (…) Obama ve Merkel vatandaşlarına felaketlere hazır olma uyarısı ve gıda stoklama çağrısı yaparken, Rusya ve Çin ise çok büyük askeri tatbikatlar yapıyor. Türkiye'nin, Suriye'ye girerek ön alma operasyonu yaptığı tahmin edilirken bütün dünya diken üstünde beklemeye devam ediyor.” (Yeni Söz, 27 Ağustos 2016)  

                                     

Bütün bunları gördükten sonra “Süper Shemitah” başladı demek herhalde yanlış olmayacaktır…