01 Kasım 2020

The Call (2013)

Amerika'da her acil durum için 911 numarası çevriliyor. Türkiye'de ise polis için 155'i jandarma için 156'yı. İtfaiye için 110'u Ambulans için 112'yi aramanız gerekir. Geçtiğimiz günlerde bu durumunun değişeceği yönünde haberler yayıldı. Habere göre 112 Türkiye'nin 911'i olacak, tüm acil aramalar bu numarada toplanacak.

Bu alanda bir değişim gerekli mi? Tartışılır. ‘Acil numaralarını biliyor musunuz?' diye sokak röportajı yapılsa ilginç görüntülerin çıkacağına hemen herkes hem fikirdir. İster bir ister ayrı olsun acil durum operatörü olmak, vaka ile ilk temasta bulunmak kolay değil. Senarist Richard D'Ovidio da böyle düşünmüş ve The Call adlı filmi yazmış.

The Call, Brad Anderson'un yönettiği bir gerilim/suç filmi. Brad Anderson'u Oturum 9 ve The Macinist'ten tanırsınız. Filmin oyuncu kadrosunda Halle Berry, Abigeil Bresslin, Michael Eklunda yer alıyor.

Film 911 operatörlerinin çalışma ortamını göstererek başlıyor. Hikayeye göre Jordan, 911 Acil yardım hattında kıdemli santral görevlisi olarak çalışan bir kadındır. Bir gün büyük bir hata yapar ve artık çağrı alamaz. Eğitmen olarak işe devam Jordan yine çağrı başına geçmek zorunda kalır ve ortaya korkunç bir olay çıkar.

Acil durum operatörlerinin hayatına, mesleki zorluklarına ışık tutan The Call, gerilimi bir an olsun bırakmıyor. Film bizlere ‘Ne yapıyorlar ki?' diye baktığımız bir iş kolunun zorluklarını gösterirken seyir zevkinden ödün vermiyor.

Sürükleyici film arayanlar, aksiyon ve gerilim sevenler izlenmesi gereken filmler listesine ekleyebilir.  Ama beklentiyi yüksek tutmayın. İyi seyirler.