29 May 2015

Trans ve gay adaylar

Seçime doğru son düzlükteyiz. Bu yazıyı okuduğunuzda artık seçime 10 gün kalmış olacak. 7 Hazirandan sonra bu seçimin ne kadar ilginç olduğunu konuşacağız muhakkak ki.

Seçimin galibi kim olacak ortada gibi. Ama kimin kaybedeceğini de merak etmemek elde değil, doğrusu.

Bir seçim analizi yazmak gibi bir düşüncem yok bugün. Onun yerine daha ilginç bir konuyu ele almak istedim. 2 adaydan bahsetmek gerekiyor sanırım. Biri HDP'nin Eskişehir adayı Barış Sulu, diğeri Anadolu Partisi'nin adayı İzmir adayı Deva Özenen...

Neden adaylar üzerinden bir yazı yazma gereği duyduğuma gelince, bu iki aday Trans ve Gay olduklarını iddia etmektedirler.Bu vesileyle konuyu irdelemek istedim. Yanlış hatırlamıyorsam, Vatikan'ın eski konsey üyelerinden Kardinal Javier Lozano Barragan2009 da , transseksüel ve homoseksüellerin hiçbir zaman cennetin kapısından içeri giremeyeceğini söyledi, ki bu Avrupa'da çeşitli olayların çıkmasına neden oldu, çoğu yerde kardinal aleyhine gösteriler yapıldı. Ama Vatikan çıkıp ifadenin aksini de demedi.

Gelelim İslam'a göre bu olaya. Kuran-ı Kerim'de eşcinsellik kavramı 'Lutilik' olarak geçmektedir. Hz. Lut, yapılan kötü işlerden vazgeçilmesi gerektiğini kavmine telkin etmiştir.Kaldı ki  Eşcinsellik Kuran'da sapıklık ve haddi aşmak  olarak ifade bulmaktadır. Eşcinselliğin Kuran-ı Kerim'e göre reddedilen bir şey olduğu apaçık ortadadır.

Kur'anı Kerimde Lutilik olayı şu şekilde anlatılmaktadır:

 "Lût'u da (peygamber olarak) gönderdik. Kavmine dedi ki: "Sizden önce âlemlerden hiç birinin yapmadığı fuhuşu mu yapıyorsunuz? Çünkü siz kadınları bırakıp da şehvetle erkeklere gidiyorsunuz. Belki de siz haddi aşan bir kavimsiniz." (7/80-81)

"Şehir halkı, insan şeklindeki güzel yüzlü melekleri görünce, onlara iğrenç işlerini yapabileceklerini düşünüp sevinerek geldiler." (15-67)

Biz Lût'a da bir hüküm, bir ilim verdik. Onu çirkin işler işleyen kasabadan kurtardık. Doğrusu onlar kötü, fasık bir kavimdi. (21:74 )

"(Bu ilâhî ikazdan sonra) siz, ille de erkeklere yaklaşacak, yol kesecek ve toplantılarınızda edepsizlik yapacak mısınız?" Kavminin cevabı ise, şöyle demelerinden ibaret oldu: "Doğru söyleyenlerden isen Allah'ın azabını getir bize!"( 29:29 )

"Biz şüphesiz bu memleket halkının üzerine, yoldan çıkmalarına karşılık (feci) bir azab indireceğiz."(dediler).(29:34)

Andolsun ki biz, aklını kullanacak bir kavim için oradan apaçık bir ibret nişanesi bırakmışızdır. (29:35)

Hadislerde de bu Lutilik şöyle yasaklanmaktadır:

"Erkeğin erkeğe,kadının kadına yaklaşması zinadır"(İ.Beyhaki)

"Lut kavminin amelini işleyen melundur" (Taberani)

 

Trans, Gay, lezbiyen veya adına ne derseniz deyin İslam bunların tümünü "Lutilik" olarak ifade eder.Hem İslam'da, Hem Hıristiyanlıkta hem Yahudilikte bu tür sapkınlıklar kesin naslarla yasaklanmıştır.

 

Psikologlar ise Lutiliği hastalık olarak ifade ederler. Her ne kadar alt yapısında başka şeyler olduğu iddia edilse de bu durum bir hastalık halidir, sapkınlık halidir.

Bir sapkının toplumu idare edecek bir konuma getirilmesi ne kadar uygun olabilir ki...Hastalıklı, sapkın birilerinin topluma sunulması ne kadar etik olabilir ki. Hele de bu kişilerin tedavi edilmeden ortalığa yaptıkları sapkınlıklarla düşmeleri ve bu sapkınlığı pazarlama noktasına gelmeleri toplumsal olarak gelecekte karşılacabileceğimiz olumsuz fırtınların penceresi olabilir.

Aday gösterme sürecinde birlerine şirin görünme havasına girip, bir yandan Müslümanlara, İlahiyatçı, eski İslamcı ve Müftü adaylarla göz kırpıp, bir yandan Allah'ın tüm ilahi dinler aracılığıyla yasakladığı sapkınlık dolu fiilleri, hem de göstere göstere, gözümüze soka soka işleyenlerin aday olarak gösterilmesi ve dindar insanlardan da oy talep edilmesi , dine ve dindarlığa ben sizinle dalga geçiyorum demekten öte ne anlam ifade etmektedir.

Bu süreçte bu yapılardan aday olanların kendilerini bir kere daha muhasebeden geçirmeleri gerekmiyor mu acaba? Sahi bu insanlarla kol kola meclise girip ne yapacak bu sıfatları "eski ..."  dostlarımız?  Yoksa Allah'ın tüm ilahi dinlerde yasakladıkları şeyleri onlar Helal mi kılacaklar. "Sırat köprüsünü Mersedesle mi geçeceksin" dedikleri Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'e nispetle bu trans ve gay adayların omuzlarının üstünden mi cennete uçacaklar? Yoksa onlar Cennete inanmamışlar mıydı? Sahi Kur'an ne demişti, bir anlamı var mıydı onlar için, renklerini vermeye gittikleri yerin rengini bayağı güzel almışlar galiba...

Dedim ya seçim ilginç olacak, zira 8 Haziranda muhasebesi daha ilginç olacak...

Bekleyip görelim bakalım...

Allah bizleri sapıklıklardan muhafaza eylesin.Doğru yolundan şaşırmasın.

Allaha emanet olun...

Twitter: @evsenomer