31 Ocak 2021

Üçlü Sınır

Soygun filmlerinin yaşattığı aksiyon ve gerilimin diğer türlere göre daha fazla olduğunu söylemek mümkün. Triple Frontier (Üçlü Sınır)’da onlardan biri. 

Başrollerinde Ben Affleck, Oscar Isaac, Charlie Hunnam, Garrett Hedlund, Pedro Pascal gibi isimlerin yer aldığı filmin yönetmen koltuğunda  J.C. Chandor oturuyor.

Filmin konusu, 5 eski özel kuvvetler askeri olan arkadaşın toplanıp ilk kez devlet için değil kendileri için çok yüklü bir miktarda soygun gerçekleştirmesini işliyor. Kartel'in başı olan kişiye evinde baskın yapıyorlar ve öldürüyorlar, evini kasa olarak kullanan uyuşturucu patronunun evinin duvarlarının tamamının para dolu olduğunu görüyorlar, yaklaşık 250 milyon dolarlık nakit parayı çantalara doldurup kaçıyorlar ancak planlamadıkları helikopter arızası ile düştükleri köyden ve sapa araziden paraları çıkarmaya çalışma çabalarını izliyoruz.

Film boyunca bunlar bir şekilde birbirine düşecek geriye sadece biri kalıp kalan parayı da o alacak dedim ama yanıldım. 

Filmin konusu ve oyuncular gayet başarılı ancak bazı kısımlar eksik verilmiş. Karakterlerin öncesi hakkında bilgi alınabilirdi mesela. Soyulmaya çalışılan evin korunma durumu, paranın taşınması veya taşınamaması açıkçası bu kadar zeki ekibe yansımamış.  Ancak film paranın bir insanın davranışlarını ve düşüncelerini nasıl değiştirebileceğini çok iyi yansıtmış.

Aksiyonun yanında psikolojik gerilim de seviyorsanız, siz de bu filmi izleyebilirsiniz.