VF kat sol
VF kat sağ

14 Aralık 2015

Ulen Trump!

ABD'de Cumhuriyetçi Parti'nin başkanı olmak için aylardır atmadığı takla, söylemediği laf kalmayan, 4 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin isimleri arasında yer alan emlak devi Donald Trump'ın kimi sözleri medyamızı epey hareketlendirdi.

Trump'a haklı olarak çakan çakana!

Adamın İslam ve Müslümanlar hakkındaki açıklamalarına bu sütunda tekrar yer vermek içimden gelmiyor doğrusu...

Takip edebildiğim kadarıyla bu komik adama(adam derken bir tuhaf oluyorum) hakettiği cevap fazlasıyla verildi. Ben ise ona ciddi ciddi laf yetiştirmeye çalışmayacağım. Çünkü bu beyhude bir çaba olurdu sayın okur.

Zaten adam(bak yine adam dedim) yediği nanelerle ciddiye alınmaması gerektiğini rahmetli Özal'ın ifadesiyle “açık-seçik” ortaya koymuş oldu. 

İzin verirseniz bendeniz, kendi üslubumla Trump'ın neden ciddiye alınmaması gereken bir “mahluk” olduğunu sizlere anlatmaya çalışacağım.

Trump'ın saçları onu ele veriyor

Bir kere adamın saçları ciddiyet konusunda adeta kendisini ele veriyor sayın okur. Saçlarını o biçimde tarayan ve o biçimde model veren birini önemsemek, dahası ona saygı duymak öncelikle eşyanın tabiatına aykırı bir durum.

Tıpkı taze süt mısırın püskülleri kıvamındaki o garip saçlarını her gördüğümde işgilleniyorum. Mutlaka o saçlarının içinde kimsenin bilmediği bir şey saklıyor olabilir bu tip.

Bazen de bu kadar gür saç insanda “yoksa peruk mu?” hissi uyandırmıyor değil. Ben, Trump'dan daha çok onun imaj-maker'ını merak ediyorum aslında.  İkna kabiliyeti oldukça yüksek düzeyde biri olmalı. Ya da ne bileyim oldukça şakacı bir insan olmalı bu “imajcı”. Öyle ya Trump'ı o saçla kameralar önüne yollayabilmek her kişinin harcı olmasa gerek!

Trump-lenden atlama!

Trump'ı ciddiye almayı zorlaştıran diğer bir husus ise bizzat ismi sayın okur. Adı “Trump” olan birini insan neden kaale alsın ki!

Ayrıca, Trump ismi bana trampleni çağrıştırıyor. Tipin her mevzuya şuursuzca dalmasıyla adı arasında mutlaka bir bağlantı olmalı. Ben, yetkilileri bu bağı CSI/polisiye dizilerindeki titizlikte olduğu gibi araştırıp bulmaya davet ediyorum.

Her gördüğün tramplene çıkıp havuza dalmak istiyorsun, ama bak bakalım havuzda su var mı be adam!

Üşenmedim şöyle bir araştırdım; Trump İngilizcede ne anlama geliyor diye. Merak edenleriniz varsa söyleyeyim; Trump; fiil olarak kullanıldığında, "koz ile almak, koz oynamak, baskın çıkmak, gölgede bırakmak" anlamına gelirken, isim olarak kullanıldığında ise "boru, boru sesi, koz, iyi adam, baba adam, müthiş adam" anlamına geliyormuş...

Yani sizin anlayacağınız adamın adının anlamı bile kendisi gibi saçma sapan!