25 May 2019

Vicdanların zorlu sınavı: aşılar ve otizm

Aşıların otizme olan etkisi, egemen tıbbın inkâr ettiği bir konu. Yani “Aşıların otizme sebep olduğuna dair bilimsel bir kanıt yoktur. Bu zamana kadar sadece bir makale yayımlanmıştır. Oda birçok hatasından dolayı geri çekilmiştir” diyorlar.

 İlginç! Acaba geri çekilme nedeni, makalede ki hatalar mı? Yoksa konunun bizzat kendisi olabilir mi? diye düşünüyor insan.

Çünkü “…2015 yılında

Otizm ile KKK aşısı arasındaki bağı yeniden dile getiren ve rahatsızlığın tedavisi üzerinde çalışan Uzay Tıbbı uzmanı Dr.James Jeffrey Bradstreet 22 Mayıs'ta yaptığı bilimsel sunumda "devlet üzerinde devlet" sayılan Amerikan İlaç ve Gıda Dairesi'nin (FDA) şimşeklerini üzerine çekmişti ki...

19 Haziran'da cesedi bir nehirde bulundu. Göğsünde kurşun yarası vardı.

İntihar ettiği kaydıyla dosyası kapatıldı ama ailesi ve çalışma arkadaşları Dr. Bradstreet'in öldürüldüğüne inanıyor.” (Haşmet BABAOĞLU, 2 Nisan 2018 tarihli yazısından )

Hem sanırım, söylenildiği gibi aşılarla otizm bağlantısının bilimsel kanıtı olmadığı da doğru değil!

Rahmetli Prof. Ahmet AYDIN'ın “OTİZM'E ÇARE VAR!” kitabında otizm ve aşılar arasındaki ilişkiyi çok güzel anlatmıştır. Otizmli bir çocuğun annesi Olan Serpilgül Vural'ın kitapla ilgili olarak Prof. Dr. Ahmet Aydın ile yaptığı röportajdan bir alıntı aktarıyorum.

“Yetmişli yıllarda ABD'de 3/10,000'in altında olan otizm sıklığı,

Doksanlı yıllarda 30/10,000'in üzerine çıkmıştır.

Yani 20 yıllık zaman diliminde en az on kat artmıştır. Otizm spektrumu tümü ile dikkate alındığında aynı zaman diliminde 5-10/10,000 olan sıklık 50-80/10,000'e yükselmiştir.

ABD'de yayınlanan Ulusal Sağlık İstatistik raporuna göre;

2007'de 1:86 olan otizm sıklığı

2012'de 1:50'ye yükselmiştir

Hocam, son yıllarda giderek artan otizmi neye bağlıyorsunuz?

Başlıklar halinde vermek gerekirse;

  • Antibiyotik kullanılmasının artması
  • Metal içeren aşıların ve metal içermeyen ama çok sayıda canlı virüsün bir arada bulunduğu aşıların (Kızamık-Kızamıkçık-Kabakulak-MMR gibi) kullanılmasındaki artış.”

Çok sayıda bilimsel delil görmek isteyenler, aşılama- otizm bağlantısını gösteren 100 bilimsel araştırmanın derlendiği çalışmanın linkini AYMD facebook sayfasının üst sırasında göreceklerdir. Link sizi  http://experimentalvaccines.org sitesine yönlendirecektir.

Bilimsel delillerle beraber, aşı-otizm ilişkisini kabul eden hukuk örnekleri de vardır. 

Bir tanesi: “İtalya'da bir anne, 9 yaşındaki çocuğunun, bebekliğinde yapılan kızamık aşısı nedeniyle otizme yakalandığını öne sürerek İtalya Sağlık Bakanlığı aleyhine açtığı davayı kazandı. Mahkeme, aileye 140 bin euro ödenmesine hükmetti. İtalyan hükümetinin de dava nedeniyle 800 bin euro ceza ödemesi gündemde. Rimini kentinde yaşayan anne Antonella Bocca, oğlu Valentino'yu dokuz aylıkken rutin aşıları için mahalledeki sağlık ocağına götürdüğünü anlattı. Bocca, ‘Kolunda bir ağrı ile başlayan süreç, onun otistik bir çocuk olmasıyla sonuçlandı. Çok büyük acılar yaşadık' dedi.” (Sabah 17.06.2012)

Bu örnekteki anne ve oğlunun otizm olmasını aşılara bağlayan Robert De Niro gibi yüz binlerce ebeveyn bugün aşı karşıtıdır. Onların bizlerden istekleri: Çektikleri acıları, diğer ebeveynlerinde tecrübe etmemesidir. Onların tecrübelerinden ders çıkararak evlatlarımızı aşılardan korumamızdır.

Ben aşılar otizme sebep oluyor demiyorum. Ancak bunu söyleyenler çok ciddi mantıksal ve bilimsel deliller sunuyorlarken; “Hayır, aşıların otizm ile alakası yok!” diyen aşı savunucularının, inkâr felsefesi ve korkutmaya dayalı baskıcı bir politika izlemeleri, aşı karşıtlarını gözümde çok daha güvenilir kılıyor.

Evlatlarımızın hayatı, aşıcıların inkâr felsefelerine kurban gidecek kadar ucuz olmamalıdır.

Bugün aşısızlar yüzünden yayıldığı söylenen medyatik kızamık salgını (bu konuyu da başka bir yazımda ele almaya çalışacağım) değil; aşılar yüzünden yayılan gerçek otizm salgını büyük tehlikedir!

En büyük görev araştıran ebeveynlerle birlikte, tabii ki vicdan sahibi doktorlarımıza ve ilaç lobicilerinin sözcülüğünü kabul etmeyecek cesur medya mensuplarına düşmektedir.

Devletimiz ise olanları soğukkanlılıkla izlemekte ve çok şükür global aşı baskılarına karşı durarak, en azından aşı karşıtlarının anayasal haklarına saygı duymaktadır.

 İnşaAllah cesur doktorlarımızın artmasıyla birlikte, devletimizin evlatlarımızı otizme neden olan aşı içerikleri ve benzeri sebeplerden korumak için, en kısa zamanda gerekli adımları atacağını umut ediyorum.

Allah bütün dünya çocuklarını, kötülüğün her çeşidinden korusun. Âmin.