25 Eylül 2017

Yeni bir iktisadi savaş cephesi Troy

Troy yerli ve faizsiz bir kart çalışması mı diye konuyu ayrıntılı bir biçimde inceledik. Mevcut kredi kartlarının işlerliği, ekonomide ki boyutu neyse, kısaltması Troy olan ‘'Türkiye'nin ödeme yöntemi'' isminde çıkartılan bu kart daha tehlikeli. Bu; devletimize ve milletimize karşı kurgulanmış, sinsi bir biçimde adım adım büyük bir tezgahtır.

 Bankalar Arası Kart Merkezi tarafından çıkartılmış Troy, yeni bir iktisadi savaş cephesidirGeliştirdikleri yeni bir borçlanma yöntemidir.  Büyük caddeler üzerinde kiraladıkları dükkanlara ihtiyaç duymadan en alt gelirli insanlara da Troy kartla, faizle elektronik para satacaklarNe ilginç değil mi? Bankalar hep birlikte bu kartla Milli bir tanımlamayla millete saldırmaya hazırlanıyor. Bir de utanmadan bu faizciler buna milli bir kart diyor. Kavramların içi boşaltılmış, faiz millileştirilmiştir.

Milli Troy kredi kartı, bütün bankalar tarafından düzenlenip verilebiliyor olması, oyunun ne kadar büyük olduğunu gösteriyor. Taktim edilirken Milli kredi kartı olarak taktim ediliyorYerli faizcilerimiz millileştiriliyor. Yoksa Devletimize diz mi çöktürüldü ? Türkiye'nin ödeme yöntemi diye taktim edilen TROY; Banka kartı, Kredi kartı ve Ön ödemeli kart şeklinde üç kart öneriyor. Ancak sizin tarafınızdan ya da bir başkası tarafından (size kredi açacak banka yada sizi borçlandıracak her hangi bir kurum tarafından) içine para yüklenerek kullanılabilirBu sanal dijital kredi demektir.  İstanbul kartlarınızda nasıl kontör yüklüyorsanız, bu elektronik faizci Troy kredi kartınıza da parayı faizli olarak böyle yükleyeceksiniz.


İleride, sanal yaratılmış faizli elektronik para olarak; ATM ve bankamatiklerden rahatlıkla satılacak. Kullanılan bu kartla bu çok rahat tabana yayılacak. Bu işlem elektronik olduğu için Turk Elektronik Para bankası kurulmuştur. Logodaki Türk bayrağı da, birilerinin bayrağı kullanış biçimini hatırlatmıyor değil. Alt yapısı hazırlanmıştır. Kartın ismi; Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasında ki “Cumhuriyet(i)” ifadesi nasıl aidiyetin devletimize olmadığını vurguluyorsa; Turk Elektronik banka kartındaki Turk ifadesi de aynıdır.  Merkez bankası gibi özel bir anonim şirkettir.

Aynı kapitalist sistem oyunu, tarihsel süreci içinde evrimini tamamladı, çöküşü hazırladığı için, elektronik para sistemine geçişi de hızlandı. Kendi parası olmayan devletimiz, artık elektronik para ile sömürülecek. Büyük oyuna”Visa ve Master kartları kullanmayacağız, dışa komisyon vermeyeceğiz” sözü ile milli bir hava estirilerek zemin hazırlanmıştır. Oysa bunu yapan zihniyet onlardır. 2018'de dünya çapında devletleri ve onların halklarını yeni hazırladıkları sanal dijital paraya geçip, dünya ticaretini, mal ve hizmetleri kontrol ederek sömürmektir. Artık bütün kontrol, gerçekte olmayan ama onların var saydıkları dijital paralarla yapılacak.


Bu yeni dijital parayı kimin üzerinden kimler yaratıyor? Biraz araştırdığımızda karşımıza özel bir şirket olan Merkez Bankasının tarihsel çizgisi geliyor. TURK Elektronik Para A.Ş., 27 Haziran 2013 tarihli 6493 sayılı kanun ve ilgili kanunun; 27 Haziran 2014 tarihli Yönetmelik ve Tebliğ kapsamında, faaliyet göstermek adına 05.08.2014 tarihinde kurulmuş, 27.08.2015 tarihinde faaliyet iznini ilk alan iki firmadan biri olmuştur. Öbür firma kim? Baştan aşağıya dikkatli biçimde bu yasa okunduğu zaman, dijital para yaratma kabiliyetleri bankaların kontrolünde olarak güçlenecek. Kağıt para piyasadan çekilecek. Zorunlu karşılıkla az buçuk kontrol edilen bankalar, kontrol edilemez hale gelecek.

Uluslararası tam entegre için 2018 vizyonunu açıklayan Merkez Bankası, tam dijital elektronik paraya geçip dışa bağımlılığını tamamlayacak.

Bunun nasıl bir tehlike olduğunu düşünebiliyor musunuz?

TURK ELEKTRONİK BANK dijital para, Özel bir holdingin. Turuncu Holding AŞ. Holding incelendiğinde yönetimlerdeki kişiler ve paylar hemen dikkati çekiyor. %98 pay soy ismi aynı iki kişinin olup % 2 pay ise diğerlerinin. Bu nasıl bir güçtür ki özel bir şirket bir elektronik kart çıkartıyor, bütün bankalar bunu kullanmayı kabul ediyor? Üstelik Uluslararası visa ve master'a karşı olduğu halde, uluslararası geçerli bir kart oluyor.  Ve bir bakıyorsunuz bu özel AŞ şirketin çıkardığı bu dijital kart, bütün dünyada geçebilecek bir hale geliyor.  Borca dayalı para sistemi yeni bir yapılanmaya gidiyor.

Devlet kendi parasını basamazken, Tıpkı Merkez Bankası gibi bir özel şirket çıkıyor, dijital para basma yetkisini bankalar üzerinden alıyor. Ellerimizle dijital para üretimini teslim ediyoruz. Nasıl büyük bir saldırı olduğunu bağıra bağıra daha nasıl söyleyelim?

Milli Faizci Troy Kart; bankaların ortak kullanacağı ekonomik elektronik bir silahıdır. Borç para sistemi içinde bu silah, devletimize ve milletimize sıkılacaktır. Ordu yenilendi, devlet yenilendi, yönetim sisemi yenilendi de iktisadi modele sıra gelmedi mi?

Selam ve dua ile..