VF kat sol
VF kat sağ

27 Aralık 2020

Yıldızlararası

İnsanların dünyadaki diğer canlılara verdiği tahribat gün geçtikçe artıyor. En büyük sorunlardan biride dünyaya saçılan çeşitli kimyasalların toprakları ekim için elverişsiz hale getirmesi. Böyle devam ederse muhtemelen yıllar sonra dünya üzerinde yeni bitkiler yetiştirilemeyecek ve büyük bir gıda sorunu ortaya çıkacaktır. Bu durumda yapılması gereken ise yeni kaynaklar bulmak. Belki de bunun için uzayın sonsuz boşluğunda yeni yaşam için elverişli gezegenlere gitmemiz gerekecek.  

Peki gittiğimiz bu yeni gezegendeki  zaman dünyamızdaki zamandan farklı akıyorsa  neler olur? İşte Interstellar (Yıldızlararası) filmi tamda bunu konu alıyor.

Bilim kurgu filmlerinin üstadı hale gelen Christopher Nolan bu filmde yönetmen koltuğundan oturuyor. Başrollerinde ise Matthew McConaughey, Anne Hathaway gibi isimler yer alıyor.

Eski NASA çalışanlarından biri olan Cooper ailesiyle birlikte bir mısır tarlası işletmektedir. Tarım ürünlerinin yok olmasına neden olan zararlı bir atık nedeni ile dünyada sadece mısır yetiştirilmektedir. Yeni kaynaklar için NASA kara delik görevini başlatır. Bunun için Cooper bu göreve çağırılır ve kabul eder. 

Ancak bilinen bir gerçek vardır ki oda dünya ve uzay arasındaki zamanın farklı olmasıdır. Uzun yıllar uzayda kalan Cooper geri döndüğünde kendisi dışındaki herkesi yaşlanmış halde bulur.

Film  2014 yapımı bilim kurgu filmidir. Bütçesi 165 milyon dolar, hasılatı ise 975 milyon dolardır. En iyi görsel efekt  dalında aldığı Oscar ödülüyle birlikte toplam 6 ödülü bulunmaktadır.