VF kat sol
VF kat sağ

21 Mart 2022

​Yine savaş yine çimenler yine aynı zihniyet

Savaş; kavram olarak insanlığın var oluşu kadar eski, Habil-Kabil den beri insanoğlunun varoluşu ile özdeşleşmiş, sonuçları kan, gözyaşı, acı, yokluk ve sürgün ile yaşamı doğal olanın dışına çıkaran bir eylem.

''Burası dünya/  ne çok kıymetlendirdik/ oysa bir tarla idi/ ekip biçip gidecektik''  demişti ya şair. Bırakın Kıymetlendirmeyi kan ve gözyaşı bataklığına çevirdik.

Nerden başlasak bilemiyorum. Dil anlatmaktan, akıl düşünmekten bitap.

Sadece yürekler haykırıyor şimdi, sessiz çığlık mı diyelim, mazlumun Asuman’da yankılanan feryadımı diyelim siz karar verin.

Zihniyetiniz batsın sizin.

Biliyoruz hesaplarınız çok derindir. Algı ve bilgi deformasyonuyla dünyayı nasıl tek merkezden yönettiğinizi Ortadoğu’dan Irak tan biliyoruz. Hani halen bulunamayan ve hiçbir zamanda olmayan,  işgal ve Katliamlarınıza sebep kimyasal madde fabrikaları buhar olup uçmuştu ya, sözde masum ve barışçıl yalanlarınızla Tüm dünyanın gözünün içine bakarak milyonlarca Iraklıyı yok etmiş, bir kez daha insanlık suçu işlemiştiniz.

Sahneye koyduğunuz yeni oyun, Ukrayna'da yıllar önce silah ve savaş baronlarınızın seçimlerde bir komedyeni başa getirmek için çırpınışlarından bu günlerin geleceğini tahmin etmediğimizi mi sanıyorsunuz. Ortadoğu'da kan ve gözyaşının misak-ı dolunca kendinize yeni bataklık olarak Ukrayna ve Asya'yı seçtiniz onu da biliyoruz.

Bu gün gelinen nokta sadece Rusya-Ukrayna arasında bir çatışma değildir.

Zihniyetiniz batsın sizin.

ABD ve Avrupa olarak Ukrayna'yı göz göre göre kendinizden aşağı kalmayan iki tarafı da kirli değneğin diğer ucundaki küresel canavarın önüne yem olarak attınız.

Ukrayna da bulunan Nükleer Reaktörler ve silahlar, Enerji hatları ve jeopolitik olarak Ukrayna’nın konumu hem Batı hem de Rusya açısından Kurulacak yenidünya düzeninde Orta doğudan sonra en ciddi bedellerin ödeneceği yer olarak tarihe geçeceğini sizde çok iyi biliyorsunuz.

İki küresel güç veya blok, Savaş ve Kana doymayan aynı zihniyete sahip kardeş sistemlersiniz.

Döktüğünüz kanlarla kirlenen tarih sayfaları halen ıslak.

Hangisini anlatsak ki?

Zihniyetiniz batsın sizin.

Hani Afrika ya medeniyet götürecektiniz ya, 300 yıl süren medeniyet yolculuğunuzun kölelik, kan ve gözyaşı ile insanlığın düşebileceği hangi seviyelerde bittiğini biliyoruz.

Senegal'de, Cezayir'de, Güney Afrika'da, Ruanda'da, bütün Afrika ülkelerinde Avrupalı sömürgecilik tarihinin yeniden yazılıp okunması gerektiğini artık çok iyi biliyorsunuz.

Coğrafi Keşifler yalanının, aslında kanlı bir sömürgecilik tarihi olduğunun yüzünüze çarpılmasının zamanı gelmiştir artık.

Zihniyetiniz batsın sizin.

Kiev'deki sığınaklarda bebek ve çocukların mağduriyetini gösteriyorsunuz, doğru; savaşın gerçek yüzüdür acı ve mağduriyetler. Tüm bunlara sebep siz ve ayaklarınızın değdiği ülkelerden çaldığınız zenginliğiniz ve emperyalist düzenleriniz olduğunu da biliyoruz.

Yıllardır Ortadoğu'yu kan gölüne dönüştürürken orada ölen bebek ve çocukların çığlıklarını medeni ve demokrasinin beşiği olarak neden görmüyordunuz, daha doğru söylemek gerekirse o çığlıkların duyulmasına neden engel oluyordunuz.

Ortadoğu'da ölen çocuklar plastikten oyuncak mıydı?

Zihniyetiniz batsın sizin.

Yıllarca Afganistan'ı Tar-u mar ettiniz, biriniz yorulunca diğeri başladı, taş taş üstünde kalmayınca, İnsanların silaha verecek para ve kaynakları tükenince çıkıyoruz dediniz, tüm bu katliamları ve suçları utanmadan ve yüzünüz kızarmadan sadece kendinize var olan demokrasi adına yaptığınızı söyleyerek. Afganistan'ı beraberce getirdiğiniz noktayı yine elinizdeki iletişim ve enformasyon kanalları ile farklı gösterdiniz. Afgan halkının açlıktan ölmemek için çocuklarını üç yüz beş yüz dolara sattığı bir ülke haline getirdiğinizi saklamaya çalışsanız da.

Zihniyetiniz batsın sizin.

Ukrayna'da Küresel hesaplarınız için seçtirdiğiniz komedyenle beraber bir ülkeyi ve insanlığı düşürdüğünüz durumu nede güzel adım adım işliyorsunuz. Kiev meydanında ülkelerini savunmak için kum torbası dolduran ve her gün bilmem kaç bin Rus askeri öldürdük diyenler kahraman oluyor da, Filistin'de tüm dünyanın gözü önünde evleri yıkılan, tüm kutsalları çiğnenen insanlar sadece yerden aldıkları taşı atınca terörist mi oluyorlar.

Zihniyetiniz batsın sizin.

Biliyoruz siz denemekten yorulmazsınız, sizde bahane ve proje çok. Nasıl olsa demokrasiyi getiriyorsunuz değil mi, nasıl olsa insan hakları sizin için önemli, aynen gezi parkında birkaç ağacın kesilmesi bir ülkede insanların ölmesinden veya bir ülkenin yıkılmasından daha önemli olduğu gibi.

Şundan eminiz ki, Ukrayna'da ne ölen çocuklar nede ağlayan anne ve babalar sizin için önemli değildir. Yine şundan eminiz ki masanızda yeni dünya dizaynı ile ilgili haritalar ve biyolojik soykırımlarla yarıda bıraktığınız projeleri savaşlarla sonucu daha da yakınlaştırmak istiyorsunuz.

Zira sizin için düşlediğiniz hedeflere ulaşmak demokrasiden de insan haklarından da ve tüm kutsallardan daha önemlidir.

Zihniyetiniz batsın sizin.