30 Eylül 2020

YUNUS GÖNÜLLÜ ADAM ABDULLAH TUFAN

Vefat haberini duyar duymaz içime adeta bir kor düştü,  yüreğim yandı,  gözlerimden yaşlar döküldü!

Değerli bir insanı,  kadim bir dostu kaybetmenin hüznünü iliklerime kadar hissettim!

O tatlı sesi,  mütebessim çehresi  ile birlikte çeyrek  asırlık bir zaman dilimine yayılan sevgi, muhabbet ve şiir dolu güzel günler gözlerimin önünden bir film şeridi gibi geçiverdi.

Evet,  Tarsus'tan bir yıldız kaydı,  ölüm bir ulu çınarı daha devirdi.  Tarsus'un sevilen simalarından emektar öğretmen, duayen, kitapçı, bir gönül ve dava adamı, erik şairi Abdullah Tufan hocamız dar-ı bekaya irtihal eyledi. Allah Teala rahmet eylesin, mekanı cennet ,makamı ali olsun.

Merhum Abdullah Tufan hocamız, bugün birer birer kaybettiğimiz birçok güzel hasleti hayatında meczetmiş  örnek bir şahsiyet idi.

Onu bu güzellikleriyle  herkesin tanımasını  isterdim.

Merhum kendisini kültür, sanat ve edebiyata adamış bir dava adamıydı. Kurucusu olduğu Öğretmen Kitabevi Tarsus'taki kitap dostlarını bir araya getiren özel bir mekan oldu yıllarca. Merhum daha sonra açtığı bürosuyla kadim dostların buluştuğu merkez bir adres oldu.

Modern zamanda insanı en çok inciten ve yıpratan siyaset ve ticaretten Abdullah Tufan hoca o kucaklayıcı üslubu sayesinde incinmeden, yıpranmadan yara almadan, incitmeden, yıpratmadan ve yaralamadan istifade etmesini bildi.

Evet, merhum her ne yaparsa yapsın bunları kırmadan, kırılmadan, incitmeden, incinmeden yaptı.

Merhum Abdullah Tufan hocamızı birkaç cümle ile tanıtmak gerekirse şu cümleleri bendeniz ve onu tanıyan herkes  zorlanmadan kurabilir. Merhum güler yüzlü, tatlı dilli, sevgi dolu, yufka yürekli, son derece nezaketli, yardımsever, kadirşinaz.

Hasıl-ı Kelam yunus gönüllü bir insandı.

Merhum şehrine, şehrinin kültürüne ve tarihine sevdalıydı. Kendisini şehrine adamış biriydi.

 

Onun dilinden Tarsus'un kurtuluş destanını dinlemenin verdiği hazzı tarif etmenin imkanı yok. Anıların dörtlükleri almasını bilenlere onun şiir gibi hayatından  esaslı haberler veriyor.

Merhum ile aramızdaki yaş farkı elliydi, fakat bunun bir önemi yoktu. Çünkü dostluğumuz sağlam temelliydi. Çeyrek asırlık bir tanışıklıktan hasıl olan güzellikler, sevgi, saygı, hürmet, muhabbet, ülfet ve sadakat...

Allah rahmet eylesin güzel insan ,mekanın cennet olsun, ipek yürekli adam.

Yolun açık olsun erik şairi ve başın sağolsun erik ağacı...