VF kat sol
VF kat sağ

06 Aralık 2020

Zincirsiz

Bir dönem Pazar sabahları yayınlanan kovboy filmlerini hepimiz özlüyoruz.  Bu tür eski  Amerikan yaşam tarzını konu alan filmler modern zamanda da karşımıza çıkıyor ve en çok izlenen filmler arasında yer alıyor.

Bunlardan biri de 2012 yapımı olan ‘Zincirsiz' filmi. Yönetmen koltuğunda aksiyon filmlerinin efsane ismi Quentin Tarantino bulunuyor. Başrollerde Jamie Foxx,Christoph Waltz,Leonardo DiCaprio,Kerry Washington ve Samuel L.Jackson yer alıyor.

Film 1858'yılında Texas'ta  geçmektedir. Django (Jamie Foxx) ve eşi köle olarak ayrı ayrı satılmışlardı. Django Speck kardeşler'e hizmet eden bir köleyken bir akşam Alman bir ödül avcısı olan Dr. King Schultz (Christoph Waltz) ile karşılaşır. İşte bu karşılaşma hayatını tamamıyla değiştirir. Birlikte muhteşem bir ikili olan Django ve Dr. Schultz'un yaşadığı maceralar sizi o anların içinde sürükleyecek.

Aksiyon sahneleri, kostümler ve mekanları gördüğünüzde filmde büyük bir emeğin olduğunu anlıyorsunuz.

Mizahi yönden de oldukça iyi olan filmde Calvin Candie karakterine hayat veren Leonardo DiCaprio'nun topal siyahi uşak ile diyalogları sizi kahkahalara sokabilir.

Film Tarantino'nun en yüksek hasılat yapan filmi olma unvanını taşımaktadır, 100 milyona yakın bütçesi olan film 425 milyon dolardan fazla hasılat elde etmiştir.