13 kişi hakkında gözaltı kararı

13 kişi hakkında gözaltı kararı
Haber Tarihi : 31 Ekim 2016 05:56:55
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

Özellikle son dönemde yaptığı haberlerle FETÖ ve PKK’ya toz kondurmayan ve Türkiye devletini kamuoyuna karşı kötü göstermek adına DAEŞ’le birlikte olduğu iftirasına bile başvuran Cumhuriyet Gazetesi’nin Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu da dahil olmak üzere yönetici ve yazarlarının da aralarında bulunduğu 9 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, TCK'nın 220/6. maddesi uyarınca "FETÖ ve PKK terör örgütlerine üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek" suçundan yürütülen soruşturma çerçevesinde, aralarında Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu, İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay ve yazar Güray Öz'ün de bulunduğu 13 şüpheli hakkında gözaltı kararı alındı.

‘PKK ve FETÖ'ye üye olmayıp örgüt adına suç işlemek…'Bu doğrultuda şüphelilerin adreslerinde arama yapan polis ekipleri, Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu, avukat Bülent Utku, yazarlar Hikmet Çetinkaya, Aydın Engin, Güray Öz ve Mustafa Kemal Güngör'ün de aralarında bulunduğu 9 kişiyi gözaltına aldı. Bu arada, soruşturma kapsamında gazetenin eski genel yayın yönetmeni Can Dündar hakkında, yurt dışında bulunduğu için yakalama kararı çıkarıldığı, Orhan Erinç hakkında da yaşlı olduğu için sadece evinde arama kararı alındığı öğrenildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, "Cumhuriyet Gazetesi ve Cumhuriyet Vakfı yöneticileri hakkında, 'FETÖ/PDY ve PKK/KCK terör örgütlerine üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek' suçlarından bir kısım şüpheliler hakkında soruşturma başlatılmıştır" denildi.

Türkiye'yi DAEŞ'e silah gönderen bir ülke gibi göstermeye çalıştılarÖnce FETÖ'nün sızdırdığı belgeleri yayınlayan gazete, eski genel yayın yönetmeni Can Dündar'a servis edilen belgelerle, devleti DAEŞ'e silah gönderen ülke gibi gösterip uluslar arası kamuoyunda zor durumda bırakmaya çalışmıştı.

PKK'nın yayın organı gibi davrandılarCan Dündar ve Cumhuriyet'in FETÖ numarası tutmayınca bu kez de şiddet ortamına uygun yayınlarla devletin kurumlarının üstüne oynadılar. Terör örgütü PKK'nın yayın organı gibi, PKK destekçilerine yapılan operasyonlara gelen tepkiler her zaman Cumhuriyet gazetesinin manşetinde oldu.

Öyle ki, gazete PKK'nın liderlerinden Cemil Bayık'la röportaj yapmış ve PKK'lıları 'yere izmarit bile atmayan' çevreciler olarak tanıtmıştı. Terör destekçisi akademisyenlerin en uğrak yeri yine bu gazete oldu.