"Crossroads" belgeselinin özel gösterimi Soho House'da yapıldı

"Crossroads" belgeselinin özel gösterimi Soho House'da yapıldı
Haber Tarihi : 11 May 2022 12:10:22
Son Güncelleme Tarihi : 11 May 2022 17:40:18

Mahmut Fazıl Coşkun'un yönettiği, Türkiye'nin ilk çağdaş sanat belgeseli "Crossroads"un özel gösterimi Soho House'ta yapıldı.

Türkiye prömiyerini 41. İstanbul Film Festivali'nde yapan belgeselin gösterimi öncesi AA muhabirine açıklamada bulunan Coşkun, bir sanatsever olarak çağdaş sanatı takip ettiğine işaret etti.

Coşkun, belgeselin hazırlık ve çekim sürecinde, sanatçıların çalışma ve üretim biçimlerini öğrenme fırsatı yakaladığını belirterek, "Belgesel, benim hiç kopmadığım bir alan, kariyerime belgeselle başladım. Belgesel yapmayı hem öğretici bir iş olduğu için hem de serbest bir alan olduğu için çok seviyorum." dedi.

Belgesel sürecinde dört farklı sanatçıyla tanıştığını söyleyen Coşkun, çağdaş sanatın yerel tarafını yakalamanın önemine değindi.

- "Hepimiz bir şekilde sanata bakıyoruz"

Yapımcı Bulut Reyhanoğlu ise Türkiye'de sanatla uğraşmanın kolay olmadığına dikkati çekerek, "Çok ilginç bir şekilde, inanılmaz tepkiler alıyoruz. Bugün ben bir konuşmadaydım. Hayatımın güzel geri dönüşlerinden birisini aldım. Çok uzun bir okumasını yapmışlar. Bunu duymak, zaten bu işi yaptığınızın karşılığıdır. O yüzden de ben çok mutluyum." şeklinde konuştu.

Belgeselin seyirciye ulaşmasının temel amaçları olduğuna vurgu yapan Reyhanoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Aslında hepimiz bir şekilde sanata bakıyoruz, seyrediyoruz ama sanatçının nasıl etkilendiğini görmek beni çok etkiledi. Bu şehirden, topraklarımızdan, geçmişimizden, onu geleceğe taşıdı ve hani evrensel bir hikayenin içinde onlar oldu. Bittiği zaman gurur duyuyorsunuz. Bütün ekibimle gurur duyuyorum. Benim aslında amacım, Türkiye'de sadece çağdaş sanat değil diğer alanlarda da bunu gösterebilmek. Bunu yapabilmek için bir yaratma süreci var. İnşallah onları bir şekilde halledebilirsek devamı gelecek."

Film, 4 farklı disiplindeki sanatçının Doğu ve Batı kültürlerini harmanladığı üretim pratiklerine ışık tutarak, Türk çağdaş sanatının ve sanatçısının dünya çapındaki bilinirliğini artırmayı hedefliyor.