Nefret 'Sözcü'lüğü durmak bilmiyor

Nefret 'Sözcü'lüğü durmak bilmiyor
Haber Tarihi : 16 Kasım 2015 10:08:59
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

Cumhuriyet ve Sözcü gazeteleri, Paris katliamı üzerinden Türkiye'yi ve İslam'ı suçlayıcı haberlere manşetten yer verirken, Sözcü Gazetesi Yazarı Bekir Coşkun IŞİD üzerinden İslami değerlere dil uzattı.

Fransa'nın başkenti Paris'te terör örgütü IŞİD tarafından gerçekleştirilen saldırılarda 132 kişi hayatını kaybetti.

Türkiye'yi suçladılar

Saldırı sonrası soruşturmalar derinleştirilirken Cumhuriyet ve Sözcü gazetesi "Katliamın yolu Ege'den geçti" ve "2 saldırganda sahte Türk pasaportu çıktı" manşetleriyle açık açık kendi ülkelerini, yani Türkiye'yi suçladı.

Cumhuriyet ve Bekir Coşkun'un İslâm düşmanlığı bitmiyor

cumhuriyet

 Her toplumsal olayda İslâmiyet'e saldırmayı görev bilen Cumhuriyet Gazetesi, Fransa'daki saldırı sonrası da rahat durmadı. Paris'teki teröristlerin katliam sırasında 'Allah-ü Ekber' diye bağırdıklarını savundu. Bekir Coşkun ise, IŞİD üzerinden İslami değerlere dil uzattı.

 13 Kasım Cuma gecesi Fransa'da meydana gelen bombalı saldırılarda 127 kişi hayatını kaybetti. DAEŞ'in üstlendiği kanlı terör eyleminde çok sayıda da yaralı bulunuyor. Paris'te meydana gelen saldırılar zincirinin ardından dünyanın gündemi de bir anda değişti. Hemen her ülkede gazete ve interaktif yayın organları bu olayı manşetlerine taşıdı.Türkiye'de de durum farklı değildi. Günlük gazetelerin ve haber içerikli web sitelerinin manşetlerini Fransa'da meydana gelen terör olayı oluşturdu. Ancak içlerinde öyle bir gazete vardı ki; derdi bambaşkaydı.

İslam karşıtlığı

Kısa bir süre önce Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'e (sav) hakaret içerikli karikatür adı altındaki çirkin saldırılara destek verdiği için büyük tepki toplayan Cumhuriyet Gazetesi, Fransa'da meydana gelen olayı fırsat bilerek yine İslâm düşmanlığına soyundu.  İslâmiyet'i her fırsatta karalama girişiminde bulunan Cumhuriyet Gazetesi, bu kez de Fransa'daki teröristlerin katliam sırasında 'Allah-ü Ekber' diye bağırdıklarını savundu. İmalı bir şekilde bu durumu manşetine taşıyan Cumhuriyet, haberi kalın puntolarla 'Allahu Ekber Sesleri' başlığıyla okurlarına duyurdu. Cumhuriyet'in yalanını görgü tanığı çürüttü

Patlamalar esnasında olay yerinde bulunan Fransız radyo muhabiri Julien Pearce, Cumhuriyet'in yalanını gözler önüne seren bir açıklama yaptı. Saldırı esnasında konser salonunun içinde bulunduğunu belirten Pearce; "Siyah giysili iki kişi makinalı tüfeklerle ateş etmeye başladı, ve yere düşen yaralıları, tekrar tekrar ateş ederek infaz ettiler. İki saldırganın yüzlerinde maske yoktu, hiç konuşmadılar, slogan atmadılar" dedi.

Bekir Coşkun, terörle İslam'ı bir tuttu

Sözcü gazetesi yazarı Bekir Coşkun dünkü yazısında IŞİD üzerinden İslami değerlere dil uzattı.

Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen saldırıları üstlenen terör örgütü IŞİD'i eleştiren Bekir Coşkun, yazısında Erdoğan'ı da isim vermeden saldırıyla ilişkilendirmeye kalktı. İslami değerlerlere hakaret yağdıran saygısız Coşkun,  yazısında hadsiz tariflerde bulunarak İslamiyet'i karalamaya çalıştı. Coşkun'un İslam'ın emirlerini alay konusu yaptığı yazısında bazı tarif ve tanımlamalarda bulunarak İslam düşmanlığını yine gözler önüne serdi. Coşkun ‘ben kimi tarif edeceğim bilin' diye başlayan yazısında,  örtünmeyi cehennemlik, erkekte dizin üstünü zina, eğlenceyi günah, laikliği dinsizlik, tiyatroyu kafirlik ve IŞİD'i bizimkiler olarak tanımlayıp İslam'a ve Müslüman alemine hadsizlik yaparak inançlı insanlara tahammülsüzlüğünü gözler önüne serdi.