​Taşımacılık sektörüne pandemi desteği

​Taşımacılık sektörüne pandemi desteği
Haber Tarihi : 20 Aralık 2020 15:00:20
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

Pandemi döneminde bazı zorluklar yaşayan üyelerini yalnız bırakmadıklarını belirten Öz Taşıma İş Sendikası İstanbul İl Başkanı Yasin Sevgili, "Bir Lokma da Bizden Olsun" projesini hayata geçirerek, üyelerine destek olduklarını söyledi.

Hak-İş Konfederasyonuna bağlı Öz Taşıma İş Sendikası 21 Kasım 2012 tarihinde kurulmasına rağmen 8 yıllık bir sürede sendikacılıkta iz bırakır işlere imza atıyor. Üye sayısını 21 bin 867’e çıkaran Öz Taşıma İş Sendikası, her geçen gün ailesine yeni üyelerin katılımıyla gücüne güç katıyor.

Öğrenciye burs imkanı

Sendika olarak yaptıkları çalışmalara dikkat çeken Başkan Sevgili, “Üyelerimize her yıl ferdi kaza sigortası yaptık. Üyelerimizin düğünlerinde ve çocuklarının sünnet düğünlerinde 4 bin 970 adet çeyrek ve gram altın hediye ettik. Üyelerimizin üniversitede okuyan çocuklarına 2 milyon 65 bin TL burs vererek eğitimlerine katkıda bulunduk. Farklı sebeplerle ihtiyacı olan 110 üyemize 200 bin TL nakdi yardımda bulunduk. Yaşanan kaza ve benzeri durumlarda avukat desteği sağlıyoruz. Doğumdan düğüne, sağlıktan ölüme kadar her zaman üyelerimizin yanındayız” dedi.

Üyelerimizin yanındayız

Koronavirüs nedeniyle sendika olarak aldıkları tedbirlere değinen Sevgili, toplantılarını internet ortamına taşıyarak, maske, mesafe ve temizlik kurallarına büyük önem verdiklerini söyledi. Pozitif vakaların görüldüğü iş yerlerinin karantinaya alındığını söyleyen Sevgili, Sadece İstanbul’da bir işyerinin üç defa 14’er gün geçici kapatılması durumu dahi yaşandı ve tüm bunlar olurken biz üyelerimizin yanındaydık” diye konuştu.

Bu dönemde sendika olarak “Bir Lokma da Bizden Olsun” projesini hayata geçirdiklerini aktaran Sevgili, Kovid-19’a yakalanan üyelerine gıda yardımında bulunduklarını ifade etti. Sevgili, “Şimdiye kadar 1950 üyemize gıda kolisi yardımında bulunduk. Sosyal Sorumluluk bilinciyle de hiçbir zaman yalnız bırakmayacağız” mesajını verdi.

Salgının taşımacılık sektöründe özellikle de ticari mal ve tüketim malları sevkiyatı açısından büyümeyi beraberinde getirdiğini ifade eden Sevgili, yatırımcı ve işverenleri uyararak, çalışanların ise sezonluk düşünmemesini istedi. Virüse karşı etkin mücadele eden sağlık çalışanlarını selamlayan Sevgili, “Emeğin sermayeye, sermayenin emeğe katkısını hepimiz biliyoruz ve her ikisinin de birbirleri için olmazsa olmaz olduğu yerde sendikamızla harç olalım, birleştirelim. Refah seviyesi yüksek daha mutlu daha güvenli daha huzurlu ve daha güçlü yarınları birlikte inşa edelim” ifadelerine yer verdi.