22 Ocak 2017

300 yıllık Batı ilerlemesi dünyaya ne verdi?

MR cihazları, aşılar, otomobiller, lambalar, bilgisayarlar, uzay araştırmaları, kravat, uçaklar, toplu iğne, reklam panoları, kablolar, şekerli ve gazlı sular, 3D yazıcılar, gökdelenler, asansörler, düğmeler, otobüsler, korna sesleri, kalorifer, cep telefonları, canlı yayınlar,  artistler, aktrisler ve futbolcular gözünüzü boyamıyorsa buraya bir kulak verin derim.

 Durduğunuz açıyı çok az değiştirirseniz, 300 yıllık Batı ilerlemesinin radyoaktiviteyle, genetik değiştirmeyle, sapıklıkla, cinsiyetleri kaldırma-birleştirme projeleriyle, modern tıp ve ilaç yalanları ile insanlığı ve yeryüzünü yok ettiğini görebilirsiniz. 300 yıllık Batı ilerlemesi Afrika başta olmak üzere yeryüzünde doğal yaşamı, olağan akışı siliyor ve insanlığı-yeryüzünü yok ediyor.

 300 yıllık Batı ilerlemesi yüz milyonlarca Güney ülkesi halkını açlıktan göçlere zorluyor ve insanlığı yok ediyor. Batılılar, dünya yörüngesini bile her biri uzay araçlarını yok edecek metal parçalarıyla doldurarak Allah'ın mükemmel yarattığı yeryüzü gemisini dahi yok ediyor. Batılılar, damarlarımızda akan sıvıları, midemizdeki dengeyi ve bağırsaklarımızı dahi iğfal ediyor, insanın fıtratını bozuyor.

 Müslümanlar olarak nasıl zulümleri ve çatışmaları durdurmak zorundaysak yeryüzünün ifsat edilmesine karşı de mücadele etmek zorundayız. Müslümanlar olarak yaradılışın muhafazasında etkin olmak zorundayız. Sistematik olarak yok edilen bir dünyada barışı ve hakça ekonomiyi sağlamak zorundayız.

 Dünyayı yok eden ve yaratılışı bozmaya çalışan mekanizmalarla, kan ve işgal verenler, finansal köleliği verenler aynı.  Çevre ve doğal örtüye zarar veren her türlü faaliyet yasaklanmalı. Mesela son dönemlerin en önemli konularından biri olan tohum saldırısı karşısında İslam Birliği tohum bankası oluşturularak genetiği bozulmamış tohumların üretilmesi ve dünyaya dağıtımı yapılabilir.

 Batı iktisadı, “insanın arzu ve hedeflerinin sınırsız, kaynakların ise sınırlı” olduğu üzerine kuruludur. Batı İktisadını temellerinden yıkıyoruz arkadaşlar; Allah'ın rızkı sınırsızdır ve insan ihtiyaçları sınırlıdır.

 ***

TARİHİN ONUR SAYFASI

Anadolu coğrafyasında yaşayan ve bu toprakların bir çocuğu olarak Osmanlı yahut Selçukludan bahsedeceğim tahmin edilebilir. Oysa Eyyubileri yazacağım kısaca.

350 yıl kadar yaşadılar. Görece uzun bir tarih. Bu sürede öncelikle İslam'ın 1. Kriz dönemini bitirdiler. Bu ilk kriz döneminde Doğu'dan Moğollar, Batı'dan Haçlılar, fikir, düşünce ve itikadi manada ise eski Fars ve antik Yunan, İslam dünyasının üstüne çullanmıştı. Bu ilk kriz döneminde Doğu'dan Batı'ya İslam ülkeleri ve güzelim İslam şehirleri tarumar edilmişti. Kudüs ve Müslümanların Halifesi de düşmüştü.

Selahattin-i Eyyubi'nin Kudüs'ü fethi ile sembolik manada kriz bitti. İkinci kriz dönemi ise 1 ve 2 dünya savaşı süreçleriydi. Aynı şekilde hemen bütün İslam dünyası yerle bir edildi, bütün ülkeler işgal edildi, şehirlerimiz yok edildi. Yine Kudüs ve Halife düştü.

Tarihin onurlu sayfalarında yer alan Eyyubiler bu birinci kriz döneminin bitirilmesinde başrol oynadılar. Moğolları durdurdular, Kudüs'ü ise Haçlılardan aldılar. Aynı zamanda mezhebi fitneleri de bastırdılar. Şimdi ise bu ikinci kriz döneminin bitirilip yeni ve güzel günlerin mücadelesini veriyoruz. İlk kriz dönemi sonrasında Viyana önlerine, Çin seddine, Rus bozkırlarına ve Afrika içlerine ulaşmıştık. Tarihin verdiği yeni görev bu ikinci kriz sonrasında bizi yeniden şekillendirecek, görünen o.

***

DİL KÖŞESİ

  • Türkiye Türkçesindeki “parçalamak” sözcüğü Özbek ve Türkmen Türkçelerinde de “parçalamak” iken Azeri Türkçesinde “parçalamag”, Uygur Türkçesinde “parçilamak”, Kazak Türkçesinde “parşalav”, Kırgız Türkçesinde “barçalö ve bölü” iken Tatar Türkçesinde “bülü”dür.
  • Osmanlı Türkçesindeki "Düstur" kelimesini Fransızcadaki "formule" kelimesi ile değiştirip “formül” yapınca Türkçeleştirdik zanneden zavallılara kıymet vermeyin.

 ***

MESAJLAR

  • Bize nice yalanlarla süslü bir tarih öğrettiler. Yeni yeni ezberler bozuluyor. Peru Huaca Prieta'da 6 bin yıllık kot kumaş parçası bulundu. Mevcut Batı tarih anlayışı yıkılacak er ya da geç.
  • İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği İDSB, Uluslararası Keşmir Konferansı düzenliyor, yakında.
  • Kuzey yarım kürenin huzuru ve refah seviyesi, güney yarım küreye yapılan zulüm ve sömürü ile ters orantılıdır.

***

OKUNASI KİTAPLAR

Kara Atena, Martin Bernal (Antik Yunan efsanesi yalanını kavramak için)

Hariciler, Muhammed Sallabi (Günümüz IŞİD'ini kavramak için)

İslam'da şehir ve mimari, Turgut Cansever (Medine'yi, medeniyeti anlamak için)