29 Temmuz 2016

Akıbet Hayır olsun

Nedense konu Fethullah Gülen olunca aklıma hep Muaviye gelir. Malum Muaviye İslam tarihi açısından ilginç bir şahsiyet. Hz. Ali ve Muaviye arasındaki çatışma bir iktidar mücadelesi olsa da, esas olan durum haksızın Hak talebidir.

Muaviye'ye atfedilen bir mesele var bugün nedense bu aklıma geldi.

Muaviye Şam'da, Hazreti Ali ise Küfe'de validir, aralarında anlaşmazlık vardır, savaş çıkmak üzeredir.

Bir gün, bir deveci, yüklediği mallarla Küfe'den Şam'a gelir, açıkgözün biri deveye sahip çıkar; Bu dişi deve benimdir!

Küfeli kendisinden emindir, çünkü devesi erkektir. İtiraz eder, dinletemez.

Sorun Muaviye'ye kadar yansır.

Halk bir meydanda toplanır.

Muaviye, Bu dişi deve benimdir diyen Şamlıya sorar;

Bu dişi deve kimindir?

Benimdir!

Muaviye de onaylar, Evet, bu dişi deve Şamlınındır!

Sonra halka sorar; Bu dişi deve kimindir?

Hep bir ağızdan cevap verirler; Bu dişi deve Şamlınındır!

Küfeli neye uğradığını anlayamaz, şaşkın şaşkın bir kenarda dururken Muaviye çağırır;

Bana bak, ben de, sen de biliyoruz ki, bu deve erkektir. Küfe'ye dönüşte Ali'ye de ki; “Şam'da öyle bir ahali var ki, erkekleri de dişileri de, onların cinslerine değil, Muaviye'nin ağzına bakarak söylüyorlar, o dişiye erkek dese, ya da erkeğe dişi dese, hepsi ona itaat ediyor.”

Var git Ali'ye söyle ayağını denk alsın!

Fethullah Gülen yıllarca bir Cemaat- Örgüt yapısı kurarak Muaviye gibi davranmak istedi, kendisinin olmayan bir iktidara heves etti. Ordu, Emniyet, Milli Eğitim, Adalet'in içine sızdı. İstediği hiçbir şey hiçbir iktidar tarafından reddedilmedi. 50 milyar dolar paraya hükmettiği ifade edildi. Kurduğu profesyonel örgüt sayesinde insanlara iş-aş sağlayıp, bu insanları profesyonel örgütçü haline getirdi. Yaptığı şeylerin Allah rızası için olmadığı da son Darbe girişimiyle de ortaya çıktı.

Etrafında topladığı herkese kat'i itaat emredilip, bu insanlar asla sorgulama diye yönlendirilirken, son darbe adımı insanların gözlerini tamamen açtı. Devletin içine böylesi sızma ve yükselmeleri onları kesmedi. İktidar, yalnızca iktidar sloganıyla 77 yaşında gözlerini karartan Gülen, geldiğimiz noktada “Akıbetimiz hayır olsun!” noktasındadır artık. Kırk küsur yıldır verdikleri emekleri Allah rızasına harcasalardı bu sonuç asla olmayacaktı.

Tekrar diyelim efendim, Allah akıbetimizi hayır etsin…