14 Kasım 2015

Başörtüsüne kelepçe FETÖ’nün geleneğinde var

Kıvırmaya, lafı dolandırmaya hiç gerek yok. Tıpkı 28 Şubat sürecinde olduğu gibi, örgüt başörtüsüne kelepçeyi bizzat kendi elleriyle takmış. Üstelik örgütün geleneğinde olan bir uygulama bu.

Manisa'daki Fetullahçı Terör Örgütü operasyonunun içeriğini ortada bırakan bir fotoğraf var. Bilhassa Fetullahçı medya ile muhalif kesimler semire semire kullandı bu fotoğrafı. Fotoğraf iki başörtülü şüphelinin kelepçeli görüntüsünü içeriyor.

Evvela şunu açık olarak söyleyim ki; kişilerin kılık kıyafeti ve sahip olduğu sosyal konum, hukuk karşısında onlara bir ayrıcalık getirmez. Yazılı kurallar çerçevesinde, hukuk herkese eşittir ve öyle olmak zorundadır.

Ancak “başörtüsüne kelepçe” şeklinde bir algıya dönüştürülen bu fotoğraf, saydığım hukuk kurallarına dayanan bir uygulamanın yansımsı da değil.

Operasyonun, “Hükümeti devirme, Anayasal düzeni yıkma, silahlı terör örgütü kurma” gibi suçlamalarla gözaltına alınan şüphelilerin, ticari, eğitim-öğretim, sosyal etkinlik, basın yayın ve matbaa işlemleri, internet yayıncılığı gibi konularda Fetullahçı Terör Örgütü ile ilişkili olduklarından şüphelenildiği için düzenlendiğini Manisa Cumhuriyet Başsavcılığ bizzat açıklamıştı.

KELEPÇE PARALEL POLİSTEN SERVİS PARALEL AJANSTAN

Bu önemli ayrıntı, Fetullahçı Terör Örgütü ile ilişkili olarak değerlendirilen Cihan Haber Ajansı tarafından servis edilen ve örgüte yakın medya ve sosyal medya hesapları tarafından yayılan o fotoğrafın gölgesinde kaldı.

Soruşturma derinleştikçe daha başka ayrıntılar çıktı ortaya. Mesela; o kelepçelerin takılmasında etkisi olan polis şefleri ile polislerin, paralel örgütle ilişkisi olduğu tesbit edildikten sonra Manisa'ya sürülen isimlerdi.

Organize ve Mali Şube'de operasyonda görev yapanlar için İçişleri Bakanlığı ile Başbakanlık soruşturma başlattı. Emniyet Müdürü de soruşturmanın selameti için açığa alındı.

Evvela şunu bir belleyelim: Emniyet görevlileri ile ilgili hükümetin kullandığı tasarruf, başlattığı soruşturma, “başörtülülerin kelepçelenmesi” gibi bir gerekçeye dayanmıyor.

Kelepçe takma esasları belli. Hakkında hüküm verilmemiş bir şüpheli, kuvvetli kaçma şüphesi uyandıracak direnme, kaçmaya teşebbüs etme ya da kolluğun görevini engellemeye çalışırsa kelepçelenir.

Kelepçe takma esasları bu kadar açıkken Fetullahçı Örgüt şüphelisi bayanlara kelepçe takılması kendinden bir operasyon değil mi zaten?

BAŞÖRTÜSÜNE KELEPÇE FETÖ GELENEĞİ

Örgüt, başörtüleri tıpkı 28 şubat dönemindeki o füruat açıklamasında olduğu gibi yine siyasi ve örgütsel manipülasyon aracı olarak görmüş olmuyor mu?

Kıvırmaya, lafı dolandırmaya hiç gerek yok. Tıpkı 28 Şubat sürecinde olduğu gibi, örgüt başörtüsüne kelepçeyi bizzat kendi elleriyle takmış. Üstelik örgütün geleneğinde olan bir uygulama bu.

Bu nedenle; başörtüsünü, her yöne çekilmeye müsait algıları yönetecek bir silaha dönüştüren Fetullahçılar dururken, başörtüsüne toptancı bir yaklaşımla siyasi simge diye yaklaşanlar ve siyasi otoriteye bu suçlamayı yöneltenler, Fetullahçı Terör örgütüne hizmetten başka bir iş yapmıyor.

Örgütün, başörtüsü üzerinden yürüttüğü bu algı, örgütün network ağını çökertmeyi amaçlayan operasyonları itibarsızlaştırmaya dönüşmüşken, bu dümene su taşımak, örgütsel mensubiyet temelli bir refleksten başka bir şey de değil.

SON SOHBETTE YENİ MESAJ

Öte yandan, Manisa'da Başörtüsüne kelepçe takacak kadar gözü karartan FETÖ'nün, bundan sonraki operasyonlar için izleyeceği politikayı merak edenler, örgütün firari elebaşısı Fetullah Gülen'in sohbetlerindeki kodları çözsün.

Mesela son sohbetinin beddua senasında “Pakraduni” diye bir söz etti. Bu sözlerden bir hafta once, örgüt inlerindeki sohbetlerde, Cumhurbaşkanı Erdoğan için “Gizli Ermeni” ifadeleri kullandıklarını hesaba katarsak, örgüt liderinin beddua seansında verdiği mesajın kodlarını çözebiliriz.

Örgütün uyuyan hücrelerinin, örgütü hedef alan operasyonlara dair desteğini her daim dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı itibarsızlaştırma operasyonu için uyarıldığını söyleyebiliriz.

Yoksa, tarihi vesikalarda “Pakraduni” olduğuna dair somut veriler olan örgütün firari elebaşısı, durup dururken bu sözü niye etsin…

zihnicakir@gmail.com

@zihnicakir