06 Haziran 2017

Beyazıt meydanına bir uğrayın kazançlı çıkacaksınız

  1. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı tüm güzellikleriyle devam ediyor. Türkiye Diyanet Vakfı'ının öncülüğünde İstanbul Büyükşehir Belediyesi, ESKADER ve Basım Yayın Birliğinin destekleriyle Beyazıt Meydanında kurulan '36. Kitap ve Kültür Fuarı' ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor.

Fuarın her yaş grubundan ziyaretçileri var. 7 den 77'e herkes orada. Anne-baba- çocuk, dede-torun, öğrenci-öğretmen, okuyucular ve yazarlar hepsi orada. Mehmet Şevket Eygi, Kadir Mısıroğlu, İhsan Süreyya Sırma, M.Nuri Yardım, Ragıp Güzel gibi usta yazarlar hep oradalar. Geçtiğimiz Cumartesi günü 15 Temmuz hanin darbede hem eşini, hem oğlunu şehit veren Nihal Olçok hanımefendi de fuarda idi. Bir birinden değerli isimler ve yazarlar sizler için geliyorlar. Bu fırsatı kaçırmayın. Üstelik binlerce kitap indirimli ucuz fiyatlarıyla sizi bekliyor.

  1. Kitap ve Kültür Fuarının güzelliklerinden biri de Ramazan Sohbetleridir. Türkiye Diyanet Vakfı ve ESKADER'in birlikte organize ettikleri ‘Beyazıt Ramazan Sohbetlerinde' bir birinden değerli isimlerin sohbetleri oluyor. İnanın televizyonda bulamayacağınız tat ve lezzette sohbetler gerçekleşiyor.

Kadir Gecesi akşamına kadar sürecek olan bu güzel etkinlikleri kaçırmamanızı tavsiye ediyorum.

 578

ÇIRA EDEBİYAT

Daha çok yayınladığı sosyolojik, psikolojik ve dini kitaplarla adından söz ettiren köklü yayınevlerimizden Çıra Yayınevi yepyeni bir kitap dizisine başladı.

Yayıncılığın her türünde eser verme kararı alan yayınevi editörlüğünü usta şair Şakir Kurtulmuş'un yaptığı ‘Çıra Edebiyat' serisinin ilk altı kitabını okurlarıyla buluşturdu.

Nurettin durman'ın “Gül ile Bülbül Meselesi” (deneme), Mustafa Özçelik'in “Dilim Ol Söyle” (Şiir), Şakir Kurtulmuş'un Edebiyatın İzi” (deneme), Özcan Ünlü'nün “Ahiret Kumbarası” (deneme), Mevlüt Ceylan'ın “Güller ve Çığlıklar” (şiir) ile Arif Dülger'in “ Sessizce (şiir) isimli kitapları raflardaki yerini aldı.

Dizi Editörü Şakir Kurtulmuş, edebiyat dizisinin yeni kitaplarla devam edeceğini belirterek şunları söyledi:

“Çıra Edebiyat, bundan sonraki yol haritasında da çağdaş edebiyatımızın kadim izlerini sürmeye devam edecek. İlk 6 kitabımız, usta yazar ve şairlerimizi aynı projede buluşturdu. Sonraki serimiz ekim ayı gibi çıkacak. Belirli periyotlarla yayın faaliyetlerimizi sürdüreceğiz. En büyük arzumuz bu değerli isimlerin külliyatını Çıra Edebiyat şemsiyesi altında buluşturmak.”

 

KÜÇÜKÇEKMECE BELEDİYESİ SEZONU ANLAMLI BİR SERGİYLE KAPATTI

 Küçükçekmece Belediyesi, uluslararası geleneksel sanat buluşmaları kapsamında 8.'sini gerçekleştirdiği Meşk Sergisi ile Geleneksel Türk İslam sanatlarını sanatseverlerle buluşturmaya devam ediyor.

Bu yıl 8.'si düzenlenen Meşk Sergisi sanatseverlerin yoğun katılımıyla Cennet Kültür ve Sanat Merkezi'nde açıldı. Ramazan ayı dolayısıyla Türk- İslam Sanatları'nın en güzel örneklerinin hazırlandığı serginin açılışına Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Recep Şencan, sergiye eseri ile katılan ve dünyanın yaşayan en büyük şairlerinden kabul edilen Adonis, sanatçılar ve çok sayıda  sanatsever katıldı. 

57689

 Geleneksel sanatlarımızın yanında olacağız

Sanatın her dalına verdikleri önemi vurgulayan Küçükçekmece Belediyesi Başkan Yardımcısı Recep Şencan, "Geleneksel sanatlar, belki yüzlerce yıllık bir birikimi, bir hafızayı yaşatmaya çalışıyorlar. Küçükçekmece Belediyesi olarak sanatın her dalında destek olmaya, yardımcı olmaya imkanlar ölçüsünde gayret ediyoruz. Geleneksel sanatlar sergimizin uluslararası niteliği var. Bu noktada sergimize eserleriyle katılan değerli sanatçılarımıza çok teşekkür ediyorum. Sanatseverler de bu sergileri ziyaret ederek salonlarımızı şenlendiriyor. Geleneksel sanatların unutulmaması için sizler de ziyaretlerinizle bu sergileri ayakta tutmuş oluyorsunuz. Küçükçekmece Belediyesi olarak önümüzdeki süreçte de geleneksel sanatlarımızın yanında olmaya, onlara ev sahipliği yapmaya gayret edeceğiz” diye konuştu. 

18 Ülkeden 76 sanatçı 85 eser ile katıldı

Sanatçılar tarafından önemli bir yere sahip olan Meşk Sergi'sine, bu yıl 18 ülkeden, 76 sanatçı 85 eser ile katılarak farklı dallarda yaptıkları eserini sanatseverlerin beğenisine sundu. Sergide, Türkiye, Yemen, Pakistan, Suudi Arabistan, Libya, Hindistan, Amman, Filistin, Suriye, Irak, İran, Bahreyn, Saraybosna, Mısır, Cezayir, Sudan, Başkırdistan'dan katılan sanatçıların eserleri yer alırken, Hat, Katı, Tezhip, Minyatür, Çini, Cilt ve Ebru gibi geleneksel sanatların yaşatılması bakımından önemli bir yere sahip olan sergi, sanatseverlerin büyük beğenisini kazandı.

8.Meşk Sergisi 1 Eylül'e kadar CKSM Sergi Salonu'nda sanatseverler tarafından görülebilecek.

1213

OSMANLI BELGELERİNDE BOSNA HERSEK

Bağcılar Belediyesi, Yunus Emre Enstitüsü'nün de desteğiyle Bosna Hersek'te eğitim ve kültürel köprüler kuruyor. Bağcılar Belediyesi tarafından yayımlanan Araştırmacı-Yazar Yıldırım Ağanoğlu'nun kaleme aldığı "Osmanlı Belgelerinde Bosna Hersek" kitabının tanıtımı Saraybosna Yunus Emre Enstitüsü Kültür Sanat Evinde düzenlenen programda yapıldı.

 Programda bir konuşma yapan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Evlad-ı Fatihan Bosna'nın aynı zamanda Aliya'nın emaneti olduğunu söyledi.  Çağırıcı, “İki kardeş millet olarak tarihimizden ve ecdadımızdan günümüze kadar ulaşan derin bağlarımızı daha da güçlendirme adına önemli çalışmalara birlikte imza atıyoruz.  Bosna ile bağımızı kardeş belediyecilik alanında sürdürmeye başladık ve devam ettiriyoruz. Bugün ise bu bağımızı Yunus Emre Enstitüsü ile artırıyoruz. Bu anlamda Osmanlı Arşiv Belgelerinde Bosna- Hersek kitabı ayrı bir önem taşıyor. Dilerim eserimiz ilim dünyasına zenginlik katar. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

“Tarihe ışık tutacak”

Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Haldun Koç ise Osmanlının hoşgörüsünü sevgisini, farklı etnik grupları kucaklayan politikaları kitaplardan gururla okuduklarını belirterek, “Osmanlı Belgelerinde Bosna Hersek kitabı da Osmanlının hoşgörüsünü yansıtma noktasında önemli bir eser. Bir nebzede olsa tarihe ışık tutacaktır” dedi.

“Kültür sanat kurslarıyla Bosna Hersek'lilere uluşmaya çalışıyoruz”

Saraybosna Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Mehmet Akif Yaman ise Enstitünün kurulduğu 2009 yılından itibaren Türkçe kurslarının yanında çeşitli kültür- sanat kurslarıyla Bosna-Herseklilere ulaşmaya çalıştığını belirtti.  Konuşmaların ardından Yıldırım Ağanoğlu, kitap hakkında bilgi verdi. Ağanoğlu, Eserde, Bosna-Hersek'e ait dini, eğitim, kültür, askeri vakıflarla ilgili konuları içeren 15 bin adet belge var. Bizler bunların içinden 41 tanesini seçtik. Evliya Çelebi'nin Bosna seyahatinden bölümler ve diğer Bosna ile ilgili eserlerden ilgi çeken kısımlar da yer alıyor” dedi.

Saraybosna'daki program kapsamında ayrıca Bağcılar Belediyesi'nin Tükrçe sınıf yapılmasına destekte bulunduğu Travnik İlkokulu da ziyaret edildi.

234