16 Ekim 2017

Bu İngiliz’in ilk boşanması değil

Katolikliğe göre boşanma yasak olduğu için, İngiltere kralı 8. Henry hanımlarını öldürür. Hanımlarından beşini öldürten Henry, 6'ncısından da boşanmak ister. 6 yıl Vatikan'dan boşanma izni bekleyen Henry, izin çıkmayınca Katoliklikten çıkıp kendi kilisesi Anglikan'ı kurar.

Boşanmaya alışık olan İngilizler şimdi de gelecek görmediği Avrupa Birliği'nden boşanmanın eşiğinde.

İngiliz bu kez de AB'nin Katolik nikâhı, boşanma tazminatı ve nafaka sorunu ile karşı karşıya.

AB ‘kıydığımız nikâhtan vazgeçmem' diyor. İngiltere ise boşanabilmek için her şeyi yapmaya hazır.

Fakat ayrılmaktan yana olmayan eşin İngiliz'e kestiği fatura da 100 milyar Avro gibi büyük bir rakam.

İş kadıya gideceğe benziyor.

Avrupa'nın önünün karanlık olduğunu ta en baştan bilen kurnaz İngiliz, Şengen (schengen) ve Avro bölgelerine dâhil olmadı.

Başbakan Binali Yıldırım'ın tabiriyle giren de pişman, giremeyen de. Giren ayrılmak istiyor, çünkü AB rüyası bitti.

Ayrıca sadece AB'nin değil, Avrupa'da hiç kimsenin geleceği yok. Önümüzdeki 5-10 yılda AB'de en az 30-40 yeni devlet doğabilir.

İspanya eninde sonunda parçalanacak. Onu, İtalya, Almanya, Belçika, İsviçre, İngiltere vs. izleyecek.

İngiliz bu boşanma ile hem kendini, hem sömürdüğü İngiliz Milletler Topluluğu'nu korumak istiyor. Hem de zayıflayan Amerika karşısında güç kazanmak...

Lakin ne yapsalar boş… ‘Keser döner sap döner, gün gelir hesap döner' demiş atalar. Şimdi Avrupa için hesap zamanı, yani Avrupa için bölünme vakti.

Dün nasıl ki, İngilizler başta olmak üzere Avrupalılar İslam topraklarını 40-50 parçaya böldülerse bugün de aynı akıbeti kendileri yaşayacak inşaallah!

Allah-u Teâlâ hiçbir toplumu şirkinden dolayı helak etmez, ancak zulmünden dolayı emri hak vaki olur ve helak kaçınılmazlaşır.

BOŞANMA NAFAKASI

İngiltere AB'den kolay boşanırsa İspanya, İtalya, Yunanistan vs. gibi ülkeler girecek sıraya. Boşanma bu nedenle güçleştiriliyor.

Tazminat ve/veya nafaka çok büyük...

Sırtlan İngiliz bunu vermeye yanaşmıyor. Çakal Almanya ise almadan boşanmaya razı değil.

Bugünün Müslümanları, Allah'ın hoş karşılamadığı helal olan boşanma sonrası, büyük nafakalar istiyor. Oysa erkeğin boşandığı kadına nafaka vermesi, kadının da bunu istemesi ulemaya göre caiz değil, yani talip olunan şey haram.

Helalmiş, harammış kimin umurunda? Boşanan muhtaç kadına mensubu olduğu ailenin erkekleri bakmakla mükellef. Konumuz bu değil, ama sosyal bir yaraya dönüşen bu mesele hem evlenmeyi, hem de kaçınılmaz boşanmaları güçleştirdiği için aile müessesesi büyük yara alıyor. Boşanan erkekler yeniden evlenmekten korkuyor. Devletin acilen bu meseleyi çözüme kavuşturması gerekir. Çünkü şımartılan kadın, zarar gören ise toplum ve geleceğimiz.

TÜRKİYE'NİN DERDİ NE?

AB'nin bizi arasına almamasında harsî, dinî, ahlakî, tarihî, coğrafî, nüfus ve nüfuz gibi nedenler var.

AB'ye biz girmeye Avrupa da almaya niyetli değil. Hatta aklının ucundan bile geçirmiyor. O halde bu yasak aşk neden sürüyor?

Bu durumun, ev sahibinin almak istememesi, misafirin de ısrarla eve girmek istemesinden bir farkı var mı?

Öte yandan Başbakanın dediği gibi giren de pişman, giremeyen de pişman ise, Ankara; sözünde durmayan, hiçbir insanî ve ahlakî değere sahip olmayan AB'de hangi geleceği görüyor ki hâlâ AB ile evlilik sürecini yürütmeye çalışıyor, anlayanınız var mı?

‘Ortada bir ısrar yok' diyebilirsiniz. O halde neden kanunlar şeytanî bir düzen olan AB mevzuatına uyumlu hale getirilmeye devam ediyor? Burası Müslüman bir memleket, ama mevzuatının hiç birinde İslam'ın temel umdelerine uygunluk yok ve aranmazken, 2017'de bile AB'ye uygunluk aranmaya devam edilmesi kabul edilebilir şey mi?

TÜRKİYE'NİN DERDİ NE?

İngiliz Kraliçesi, tahtı ve ülkesini zor günlerin beklediğinin farkında. AB'den boşanmak istemesinin nedeni de bu? Referandum ise bir oyundan ibaretti.

Katalonya'nın neticesine göre İskoçlar ayrılma referandumunu yenileyecek. Fırsat doğmuşken Galler'de ayrılmayı deneyecek...

Bunlar bir ihtimal midir yoksa batı açısından yakın geleceğin en büyük meselesi midir bekleyip göreceğiz.

Zira İngiliz'in sömürge sayısı ve geliri oldukça azalmış durumda. Artık sömürgeleri üzerinde eskisi kadar etkin değil. Sanayi ve teknolojik gelişimi durdu. Eskisi kadar iktisadi açıdan da güçlü değil.

Nüfusu yaşlandı. Yeni nesil çocuk istemiyor. Amerika belki de bütün Yahudiler artık İngilizlerle iş tutmak istemiyor.

İngiliz'in Türkiye ve Rusya ile “ittifak” yapmak istemesi ya da bazı alanlarda ortak çalışmak istemesinin gerçek nedeni bu.

Türkiye'ye düşen İngiliz'e güvenmemek. Amerika ve Almanya'yı sıkıntıya sokmak için İngilizlerle iş tutmak “doğru” seçenek olabilir ama İngiliz ile ya da herhangi bir gâvurla “dostluk” kurmak, hiçbir zaman iyi bir seçenek olamaz.

Akıldan hiçbir zaman çıkarılmaması gereken şey, bugün içinde bulunduğumuz özellikle de İslam dünyasının içinde bulunduğu sıkıntıların baş müsebbibinin İngilizler ve Yahudiler olduğudur. O halde ne yaptığınızı ve ne yapacağınızı bilerek fiillerde bulunun!