02 Nisan 2023

Bu seçim başka bir seçim

Son aylarda ülkemiz hiç kolay zamanlardan geçmedi. Asrın deprem afetini yaşadık. Hemen ardından büyük bir sel afeti oldu. Devletimiz ve milletimiz anında müdahale ederek iki büyük afetin izlerini kısa sürede sildi. Kısa sürede yeni konutların inşasına başlandı. Dünya yaşanan bu kadar büyük bir afete rağmen kısa sürede ayağa kalkan ülke karşısında şaşırdı. “Biz olsak bu kadar kısa zamanda ayağa kalkamazdık.” İtiraflar peş peşe geldi.

Güçlü bir ülkeye sahibiz. Son yıllarda gücümüze güç katarak büyümeye devam ediyoruz. Bu istikrarlı büyüme elbette dış güçlerin ve onların ülkemiz içindeki maşların hiç hoşuna gitmiyor. Hedefleri istikrarlı büyümenin önüne geçmek. Bunu önceki yıllarda değişik yollardan denediler ama başaramadılar.

Tüm dünyanın gözü kulağı dikkati önümüzdeki 14 Mayıs seçimlerine çevrilmiş durumda. Köylerin, kasabaların, kahvehanelerin, parkların gündemi tamamen seçimler. Herkes seçim matematiği yapıyor.

Salgını bitti zannediliyordu ama ondan daha tehlikeli bir salgın girdi hayatımızda. Karaktersizlik, utanmazlık, vefasızlık, nankörlük ve yüzsüzlük. İflah olmaz bir durum içindeyiz. Menfaatler doğrultusunda her şey yapılıyor.

İktidar karşıtı olan muhalif kesim istenilen sonucu hala göremediğinden dolayı artık gerginliklerini saklayamıyor. İşi holigan boyutuna taşıyanlar tehdit ve şantaj boyutuna getirdiler.

Öyle acımasız bir çark var ki masadan kalkan Meral Akşener neye uğradığını şaşırdı. Tehdit, şantaj, iftira. İki günde geri dönmek durumunda kaldı. Şimdi benzer durumu Muharrem İnce yaşıyor. Bir önceki seçimde adına besteler yapan biri şimdi tam tehditler savurabiliyor. Bakalım Muharrem İnce bu imtihandan nasıl geçecek. Bu durumu herkes merak ediyor.

Önce aday olamaz dediler. O tutmayınca yıllardır sarıldıkları diplomayı dillendirmeye başladılar. O da olmayınca “Ne olur olmaz biz yine YSK’ya baş vuralım” düşüncesiyle şimdi YSK kapısındalar.

Bu milletin sevgisini, saygısını, oyunu hiçe saymak istiyorlar. Bu sevgiyi kabullenemiyorlar. Biz sevmiyorsak siz de sevmeyin diyorlar.

Tuvalet terliği konuşabilse o bile şaşırırdı her halde. Nefretten gözleri dönenler artık ne dediklerini bilmez duruma geldiler. Niye bu kadar düşman oldun bana üç maddeyle anlat desen inanın anlatamazlar.

Seçim günü yaklaştıkça ve anketler istenilen gibi olmayınca baskılar, tehditlerin, iftiraların, şantajların dozu giderek artacaktır. Geleneksel medyada ve soyla medyada hoş olmayan ifadeler, görseller, fotoğraflar, videolar ortaya çıkacaktır.

Değerli bir dostun paylaşımını gördüm sosyal medyada. “Bosna Hersek'te son Cumhurbaşkanlık seçimlerinde Boşnak aday olarak, koalisyonun adayı olan ve seçimi kazanan Denis Beçiroviç, 20 yıldır Cumhurbaşkanlık odasında duran rahmetli Aliya İzetbegoviç'in fotoğrafını çıkarttı. Oy verenler şimdi kafalarını duvara vuruyorlar ama geç.”

Ülkemizde muhalefet saklamadan, gizlemeden şimdiden açık açık yıkacağız, kapatacağız, kaldıracağız, dokunacağız, hesaplaşacağız diyor.

Kör göze parmak sokmak böyle bir şey olsa gerek. Adamlar daha ne desin. Seçimden sonra “ben böyle olacağını bilmiyordum” demeye bile gerek duymadan açık açık söylüyorlar.

Son olarak ise Beyoğlu Taksim’e dikkat çekmek istiyorum. Son yıllarda ülkemizin başına getirilmek istenen tezgâhların tüm senaryo ve çalışmaları burada yapıldı.  İstiklal Caddesi’nde ki patlama da buna işaret ediyor. Demek istediğim aman dikkat.

WhatsApp Image 2023-04-01 at 14.39.43 (1).jpeg

Eyüpsultan ve Bağcılar Belediyeleri deprem bölgesinde gönül sofraları kuruyor

Eyüpsultan Belediyesi, Türkiye'nin dört bir yanından gelen misafirlerini en güzel şekilde ağırlayıp iftar sofraları kurarken deprem bölgesindeki vatandaşlarımızı da unutmuyor.

Birlik ve beraberliğin, yardımlaşma, dayanışma ve paylaşmanın ayı olan Ramazan’da Gaziantep'in İslahiye ilçesinde her gün bir köyde iftar sofraları kurulup, programlar düzenleniyor. İftar programlarında çocuklar Hacivat – Karagöz, illüzyon show, palyaço gösterileriyle eğlenceli dakikalar geçirip Ramazan Ayı’nın güzelliklerini tadıyor.

2 Image 2023-04-01 at 14.39.43.jpeg

Bağcılar Belediyesi, 28 yıldır sürdürdüğü geleneksel Ramazan-ı Şerif etkinliklerini bu yıl İstanbul’un yanı sıra depremin vurduğu Malatya ve Adıyaman’da da gerçekleştiriyor. Bu kapsamda hem depremzede ile ihtiyaç sahiplerine iftar ve sahur yemekleri ikram ediliyor hem de her yaşa uygun kültürel aktivitelerle Ramazan Ayı’nın manevi havası yaşatılıyor. Etkinlikler Ramazan boyu devam edecek.

Bağcılar Belediyesi Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi’nde eğitim gören kadınlar, biriktirdikleri harçlıklarını deprem bölgesi için harcayarak gıda kolisi hazırladılar. Makarnadan salçaya kadar temel ihtiyaç maddelerinden oluşan 100 kilo Malatya’ya gönderilecek.

 

Bilkent’te Bakır Nefeslilerle Müzik Ziyafeti-GOLDEN HORN BRASS

Ülkemizin en uzun soluklu bakır nefesli oda müziği grubu olan GOLDEN HORN BRASS grubu bu sene 7.cisi düzenlenen Bilkent Müzik Günleri’nin konuğu oldu.

 Grubun kurucusu ve korno sanatçısı olan Begüm Gökmen konserde interaktif olarak eserler ve bestecileri hakkında seyircilere bilgi verirken seyircilerin takdir ve alkışlarını aldı.

Konserde klasik müziğin en seçkin örneklerine yer veren GHB 5 Profesyonel müzisyenden oluşmakta. Korno’da BEGÜM GÖKMEN, Trompet’te JULİAN &RENATO LUPU, Trombon’da EMRE BERBERGİL ve Tuba’da SİNAN ŞİRİN var. 2004ten bu yana 19 yıldır kesintisiz konserlerine devam eden grubun yurtiçi konserlerinin yanı sıra birçok ülkede ülkemizi temsil etmesi de gurur verici.

Ebeveynler için dijital dünyada yol haritası sunuyor

 

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi Yayınları’ndan çıkan “Dijitale Kalpten Bağlı Aile” kitabının geliri ile depremzede çocuklara masal kitapları alınacak! Kitabın editörlüğünü ve bölüm yazarlığını Dr. Nabat Garakhanova üstlendiği kitapta ayrıca çok sayıda değerli yazar da katkıda bulundu.

Dijitalleşen dünyaya çocuklarıyla birlikte adapte olmak isteyen bilinçli ebeveynlere yol haritası sunan “Dijitale Kalpten Bağlı Aile” kitabı okuyucularıyla buluştu. KTO Karatay Üniversitesi Yayınları’ndan çıkan kitabın editörlüğünü ve bölüm yazarlığını Dr. Nabat Garakhanova üstlenirken bölüm yazarları arasında Şeyda Toprak, Ece Vahapoğlu gibi ünlü yazarların yanı sıra Jenny Molendyk Divleli, Mustafa Savaşan, Pınar Erez, Hatice Yalçın, Nurhan Ünüsan, Çağrı Gümüş, Hatice Budak, Merve Büyükkaymaz, Neslihan Tuğba Küçükkoraş, Uğur Birkandan, Emine Erkoç, Gülriz Akaroğlu ve AyberAcargibi hem akademi hem de iş dünyasından pek çok kıymetli isim, bölüm yazarı olarak kitaba katkı sağladı.

Dijitalleşen dünyada her alanda hızla dönüşüm yaşanırken özellikle anne babaların,

 

Eser sadece ebeveynlere değil, aynı zamanda çocuklara da hitap ediyor. Kitabın masal ekinde sürükleyici ve bilgilendirici üç masal yer alıyor. Neci’nin Diji Maceraları”, çocukların dijital dünya hakkında erken dönemde bilinç kazanmalarına katkı sağlayacak.

 

KülliyenDergisinde yayınlanın röportajlar kitap haline getiriliyor

Şu an yayın hayatına ara veren Külliyen Dergisinin Yayın Yönetmeni Ayşe Şahinboy Doğan Külliyen Dergisi için bir birinden değerli tiyatro oyuncuları ile yapılan röportajları kitap haline getirileceğinin müjdesini verdi.

Ayşe Şahinboy doğan sosyalmedya hesabından takipcilerine yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Kerem Alışık, Nilgün Kasapbaşoğlu, Mehmet Özgür, Işıl Yücesoy, Yunus Emre Yıldırımer, Sezai Aydın, Zihni Göktay, Deniz Madanoğlu, Leman Yılmaz ve burada fotoğrafları olmayan daha nice ustalar, oyuncular, yönetmenlerle yaptığım kulis tiyatro söyleşilerini bir kitapta topluyoruz. Anılar, turne hatıraları, ilk sahne heyecanları, tecrübeler, tiyatro dünyasına dair yol gösterici öneriler... Geleceğe kayıt bırakma fikrinin hoşnutluğu içerisinde, pek yakında "kitap geliyor" haberini vermiş olayım. Türk tiyatrosu arşivine umarım güzel bir katkı olur.” 

Image 2023-04-01 at 14.39.43 1.jpeg

Kütüphane Sohbetleri Başladı

Kütüphane Haftası sebebiyle İstanbul’da çok sayıda kütüphanede değerli isimlerin katılımlarıyla sohbet programları düzenleniyor. Kütüphanecilik Haftası boyunca devam edecek  Kütüphane Haftası etkinlikleri büyük ilgi görüyor.

59. Kütüphaneler Haftası vesilesi ile İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Orhan Kemal İl Halk Kütüphanesi'nde "Kütüphaneler ve Doğal Afetler" konusunu bir panelle ele aldı.

 

Ramazan Geleneği Olan Kitap ve Kültür Fuarı 40. Kez Açılıyor

40 sene önce Sultanahmet Camii Avlusu içinde başlayan ‘Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı’ bu yıl 40. Kez İstanbul Fatih Camii ve Büyük Çamlıca Camii Avlularında açılacak.

150 Yayınevinden fazla ve binlerce kitapla okuyucularının karşısına çıkacak olan fuarda kültür sohbetlerinin yanı sıra çocuklar için çeşitli oyunlarda oynanacak.