18 Temmuz 2016

Darbeye barbe yapmak

25 Mart 2016 da “Michel Rubin'in Erdoğan'a darbe senaryosu” diye bir yazı yazmıştım. Rubin'in bir yazısında darbecilere yol gösterir tarzda ifadeler kullanması üzerine aynen şu ifadeleri kullanmışım:        ”Askerî yapı içindeki Cunta heveslilerine bakın böyle yaparsanız, darbeyi mis gibi de yaparsınız havasına getiriyor. Açıkça darbe kışkırtıcılığı yapıyor.”” Önümüzdeki beş yıllık sürede Türkiye'de darbe planlamak aptallık olur.”

25 Martta yapılacak darbe girişiminin aptallık olacağını açıkça yazmamıza rağmen, Bazı gazeteci ağabeylerimizin de “darbe yapmaya çalışıyorlar” ifadelerine Genel Kurmay içinden bir kısım tarafından sert bir zılgıt çekilmişti. Ordu Emir komuta zinciri hikâyesi çerçevesinde yazılanlar eleştirilmiş, bir kısmımıza da dava açılmıştı. Gün 15 Temmuz olunca bizim haklılığımız ortaya çıktı. Ağustosta Yüksek Askeri Şurada bir kısım komutanların tasfiye olacağı bilinen bir gerçekti. Fetö son 15 günde bir an önce ne yapaksam yapayım aceleciliğiyle yaptığını yüzüne gözüne bulaştırdı, Elhamdulillah…

Yıllarca ülkenin her türlü kaynağını kullanarak belli seviyelere gelenler Pensilvanya'dan aldıkları talimatlar çerçevesinde “darbe oyunu!”na giriştiler. Rubin'in yol göstericiliği, Fetö'nün numaralarıyla haydi darbeye sloganıyla yola çıktıklarında unuttukları bir şey vardı, bu ülke değişmişti. Adnan Menderes'i sokağa çıkmadığı için cuntaya kaptıran Halk bu defa Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kaptırmaya niyetli değildi. Birkaç saat içinde sokaklarda tankları ellerindeki bayrak sopalarıyla kovalayanlara, köprüde kurşunların üzerine yürüyenlere, kamyonla tanka saldıranlara darbe yapmanın imkânsızlığını hesap edemediler.

Trt'yi, CNN'i ele geçirerek darbeyi zafere taşımayı hesap edenler, kendilerini feda edebilecek kadar cesur gazetecileri, yaralanma sonrası 4 saatlik ameliyattan sonra gözlerini açınca “Cumhurbaşkanımız hayatta mı?” Diye soran Enes Babacan'ı hesap edemediler. Darbe yapmaya karargâha gelen hain tuğgenerali alnının çatından vurup darbenin seyrini değiştirebilecek Assubay (Ben Ast subay ifadesini sevmiyorum) Ömer Halisdemir'i hesap edemediler.

Tarih Türkiye'deki bu darbe girişimini ders olarak kitaplara yazacaktır. Hatta Genelkurmay bu darbe girişimini ders kitabı haline getirecektir. Fetö'nün yıllarca bizleri kandırmasını, takiyyelerini, sızma taktiklerini, kamikaze dalışlarını, kendi arasındaki ağlarını ve bu ülkenin en önemli birimini ele geçirişlerini…

Ama tarih halkın kahramanlığını da yazacaktır. Başkomutan'ın sokağa çıkın çağrısına, birkaç saatte meydanları hınca hınç doldurarak, biz buradayız diyerek Darbeye Darbe yapan halkı yazacaktır. Bu ülke insanına kafa tutmanın ne kadar aptalca bir hareket olduğunu yazacaktır.

Saflar netleşti, herkes kendi saffına döndü. İhanet şebekesi çırılçıplak ortada artık, bugüne değin hep hüsnü niyet besleyen kardeşler artık bunun olamayacağını anlamalılar ki bu günden sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Kanlı girişimi HALK yerle bir etmiştir.

Teşekkürler Türkiye, el ele öyle bir şey başardık ki, bu günden sonra dünyanın neresinde olursa olsun birileri darbe yapmak isterse Türkiye'nin güzel halkını gözünün önüne getirecektir. Yepyeni bir çığır açtık ki birileri artık asla darbe yapamayacaktır. Yeter ki biz okçular tepesini terk etmeden 8-10 gün daha yerimizde sağlam durabilelim…

Allaha emanet olun, Allah yar ve yardımcımız olsun.