17 Ocak 2016

“Devleti yıkmak isteyenlere karşı birlik olmak gerek”

Yıllardır Ak Parti Hükümetlerini sert eleştirileriyle tanıdığımız Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, güneydoğu illerindeki operasyonların bitirilmesi için bildiri yayınlayan aydınlarla ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sözlerine yakın cümleler kurdu ve “Devleti yıkmak isteyenlere karşı birlik olmak gerek” dedi.

Ne olduysa Kanal D de yayınlanan Beyazıt Öztürk'ün programına öğretmen olduğunu iddia ederek bağlanan kadının sözlerinden sonra oldu. Kısa zamanda nasıl bir birliktelik sağlandıysa bilmiyorum ama kısa bir sürede binin üzerinde  akademisyen, ve bir o kadar da sanatçı, gazeteci bir anda ortaya çıkarak Güneydoğu illerinde süren güvenlik kuvvetlerinin operasyonlarını eleştirmeye başladılar. Üstelik hepsi de bildiriye imza attılar.

Çorum Barosu'nun 64'ncü kuruluş yıldönümünde konuşan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu, bu imzacıları “Sözde aydınların kalıntıları” diye seslenerek sert bir şekilde eleştirdi. “Şunu hep birlikte söylemek zorundayız: Devlet yıkılırsa herkes, hepimiz altında kalırız. Devlet yıkılırsa ne adaletten, ne gelecekten, ne refahtan, ne insan haklarından, ne de aydınlık bir gelecekten söz edebiliriz” şeklinde konuşan Feyzioğlu, Devleti yıkmak isteyenlere karşı birlik olmak gerektiğine de vurgu yaptı.

Sözlerinin devamında eleştirilerini daha da sertleştiren  Feyzioğlu, Bu noktada kanlı terör örgütü PKK'ya bir cümlecik dahi aleyhte konuşmadan sürekli, ama sürekli Türkiye Cumhuriyeti'ne söz söyleyenleri mütakere döneminin işgal altındaki İstanbul'un sözde aydınlarının kalıntıları olarak niteliyorum” dedi .

Diyanet İşleri Başkanı Görmez'den açıklama

Geçtiğimiz haftaya damgasını vuran uluslararası bir karalama kampanyası ve algı operasyonunu olan ‘fetva' haberlerine karşın Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez bir açıklama yaptı. Bu haberlerin diyaneti, imamlığı, itibarsızlaştırmak için bilinçli bir iftira kampanyası olduğunu büyük bir üzüntüyle dile getirdi.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in açıklamasını aynen aktarıyorum.

"Bu öyle bir haber ki, öyle bir itibarsızlaştırma kampanyası ki. Bu, Diyanet'i, başkanlığı, hocalığı, imamlığı toplumun yüzüne bakmaktan bile alıkoyan bir iftira. Babalarımıza, kızlarımıza, annelerimize, ailelerimize mahcup etmeyi hedefleyen bir iftira.
Tekzibi yayınladık, soruşturmayı başlattık. O günden beri konuşmadım, ama her şeyi içime akıttığımı, nasıl bir üzüntü duyduğumu, Türkiye'nin en ücra köşesinde bu toplumun her anında onlarla birlikte olan din görevlilerinin nasıl üzüntü duyduğunu anlatamam. Bu bir haber değildir. İslâmofobik nefret içeren gayri ahlâki bir haber mühendisliğidir. İngilizce'ye çevrildi, Vatikan'ın yanı başında manşet yapıldı. 
Benim toplum huzurunda telaffuz etmekten hayâ ettiğim bu haber yüz binlerce yerde yer aldı, yanına benim sarıklı cübbem yerleştirildi. Buna üzülmedim. Ama bu haber İngilizce'ye çevrildi ve Vatikan'ın yanı başında İtalya'nın en büyük gazetesine manşet yapıldı. Bu haber bizatihi bu topraklarda bu milletin sadakasıyla kurulan bir haber ajansı tarafından Arapça'ya çevrildi ve Arap dünyasına servis yapıldı. 'Diyanet aile içinde şunu şunu câiz görüyor' diye haberleştirildi. Halkımıza soruyorum; beni üzen şahsımla ilgili şeyler değil. Ben aklını ve ahlâkını yitirmemiş hiçbir insanın söyleyemeyeceği bir cümleyi hiçbir vatandaşımızın Diyanet'e isnat edeceğine ihtimal vermedim. Onun için konuşmadım ve geciktim."

Behzat uygur Galatasaray'ın sanat yönetmeni oldu

Kendimi bildim bileli Galatasaraylıyım.  Bırakın resmi olanları, özel maçlarını bile takip etmeye çalışıyorum. Birkaç gün önce takımımızla ilgili okuduğum haberden dolayı çok mutlu oldum. Kültür sanat çalışmalarının içinde olan birisi olarak, Galatasaray'ın Futbol Akademisi bünyesinde ‘Genel Sanat Birimi' oluşturulmasını gerçekten takdirle karşılıyorum.

Birimin başına da ünlü tiyatrocu Behzat Uygur getirildi. Uygur'a şov dünyasının sevilen ismi 360 TV programcılarından Özgür Özgülgün yardımcılık yapacak. Her spor klübüne örnek olması gereken Genel Sanat Birimi, sanat akademisinin yanında, oyunculuk atölyesi gibide hizmet verecek. Neler mi olacak?

Sevilen eski futbolculardan Hasan Şaş ayda 1 kez başta oyunculuk dönemi anıları olmak üzere birikimlerini altyapıdaki futbolcu adaylarıyla paylaşacak.

Galatasaray  U-10 ile U-21 yaş grupları arasında bulunan tüm takımları kapsayan organizasyonda 300 öğrenci eğitim görecek. Gençlere tiyatro, sinema, drama, konuşma, diksiyon, kişisel gelişim, okuma alışkanlığı gibi birçok sosyal alanda eğitimler verilecek. Özellikle maç sonu açıklamalarındaki sığlıktan kurtulmak amacıyla oyunculara medya ve kamera önünde nasıl konuşulması hakkında temel bilgiler eğitimi verilecek.

Ayda 2 takım, idman ve maç programları uygunluğu ölçüsünde tiyatroya götürülecek. Yine ayda 2 kez edebiyat ve basın dünyasının ünlü isimleri davet edilerek, öğrencilere deneyimlerinin aktarılması sağlanacak.

Galatasaray yönetimini bu harika projesinden dolayı tebrik ederim. Umarım bu proje aksamadan büyüyerek uzun yıllar devam eder.

Behzat Uygur geçmişte Galatasaray altyapısında 10 yıl süreyle futbol oynamış birisi.