27 Eylül 2023

Eğitim ve öğretimimiz

Okullar eğitim ve öğretime başladı. Toplumların ayakta durabilmeleri, ileri uygarlık düzeyine ulaşıp sosyal ve ekonomik yönden kalkınabilmelerinin yolu eğitimden geçer. Eğitim, bir toplumun damarlarında dolaşan yaşamsal sıvı/kandır.

Günümüzde eğitimde yaşanan sorunları en aza indirebilmek toplumsal amacımız olmalı ki eğitimde kaliteyi yakalayabilelim.

Eğitimden beklenen verimi/ sonucu alabilmemiz için eğitim alanında bazı eksiklikleri gidermemiz gerekir. Bunları şöyle sıralayabiliriz:

1.Derslik başına düşen öğrenci sayısını normale çekmemiz için derslik sayısını artırmamız gerekir.

2.Kırsal kesimdeki taşımalı eğitime son vermemiz için okul sayısını çoğaltmamız gerekir.

3.Şehir merkezlerindeki öğrenci servislerinin ilgili kurumlarca (Trafik, zabıta ve MEB yetkililerince) sıkı bir biçimde denetlenmesi gerekir.

4.Okullara temizlik, kırtasiye, onarım giderler için bütçeden pay ayrılması ve MEB yetkililerince okulların öğrenci sayılarına göre öğretim yılı başlamadan okulların harcamalarına izin verilmelidir.

5.Temizlik görevlilerinin eksiksiz ve zamanında okullara atanması son derece önemlidir.

6.TYÇP projesi kapsamında eleman verilecekse okullar açılmadan verilmeli. Üzülerek belirteyim ki bu temizlik elemanları okullar açıldıktan çok sonra verilmekte ve iş işten geçtiği için eğitim ve öğretim büyük yara almaktadır.

7. Öğretmen ve eğitim yöneticilerine asli görevleri olan eğitim ve öğretim dışında görev verilmemelidir.

Şimdilik bu kadarıyla yetinelim. Devam edeceğiz inşaAllah.