21 Kasım 2015

FETÖ’nün bağış trafiği çöktü

Örgütün tabanını oluşturan ve “ibadet” kısmı olarak gösterilen kesimin “Allah rızası” gözeterek yaptıkları bağışlarla kimlere destek olduklarını artık görmeleri gerekiyor.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün, insanların dini duygularını sömürerek topladıkları himmet ve bağışları, örgütün çıkarları doğrultusunda kullandığını çok kez gündeme gelmişti. Örgütün topladağı himmet, bağış ve kurban paralarını amacı dışında faaliyetlere harcadığına dair çeşitli iddialar da atılmıştı ortaya.

Kıbrıs'ta kumarhane sefası basına yansıyan örgüt ABİsinden, toplanan himmetlerin Koza-İpek grubu üzerinden örgüte kanalize edildiğine kadar birçok iddiayla karşılaşmıştık.

Bunlara benzer iddiaların ABD boyutunu ve ABD'de Fetullahçı Terör Örgütü ile ilişkili faaliyet gösteren 166 Dernek ve Vakfın isimlerini de Türk basınında ilk kez Yeni Söz'de yayınlamıştık.

Haberde, örgütün, bu kuruluşler eliyle, ABD'de Türkiye aleyhine lobi faaliyetleri yürütürken, ABD Kongresi ve senato üyelerine ve hatta Demokratların Başkan Adayı Hillary Clihton'a yüklü miktarda bağışlarda bulundukları da yer almıştı.

USATODAY Gazetesi de, Fetullahçıların ABD'deki milletvekilleri ve senatörlere yaptıkları bağışları araştırmış. Gazete, Fetullahçı örgüte mensup ve yıllık 30 bin dolar geliri olan kimi esrarengiz kişilerin, ABD'li siyasetçilere tek seferde 2 bin 500 dolarlık bağışlarda bulundukları bilgisine ulaşmış.

Gazete, resmi kayıtlara giren ve Fetullahçı örgüt mensuplarıyla aynı gün bağışlarda bulunan kişilerin bazılarının ise yaşadıkları yer konusunda hiçbir veriye ulaşılamamış.

Belli ki sahte isimlerle yapılmış o bağışlar.

Bunun üzerine araştırmalarını derinleştiren gazete, bağışçıların tamamının Fethullahçılarla bağlantılı olduğunu ve bazılarının da örgütle ilişkili okul ve kâr amacı gütmeyen kuruluşlarda çalıştıklarını belirlemiş.

ŞÜPHELİ ÖDEMELER...

Mesela, hem Cumhuriyetçilere hem de Demokratlara bağışlar yapan Gülen örgütü mensupları, Teksas Milletvekili Henry Cuellar'a 7 Ekim 2013'te 22 bin 500 dolar bağış yapmış. 2 bin 500 dolar bağış yapan kişilerden birinin, Ohio, Toledo'da bulunan bir Gülen okulunda çalışan öğretmen olduğu saptanmış. Yılda 37 bin dolar kazandığını gösterülen bir öğretmenin, bu denli az kazanca rağmen, tek seferde 2 bin 500 dolar ödeme yapması şüpheli bulunmuş.

Yine aynı Milletvekili Cuellar'a bağış yapan Ortabatı Türk Amerikan Vakfı eski Başkan Yardımcısı B.E.'nin yıllık kazancının 31 bin 592 dolar olmasına rağmen, 2010 yılından bu yana 38 bin dolarlık bağış yaptığı tesbit edilmiş.

USATODAY gazetesi, ABD'de ayyuka çıkan bu ususüz ve şüpheli bağışlar sonrasında, ABD'li Senatör ve Milletvekillerinin Amerika'da yaşayan Fetullahçıları yaptıkları bağışları iade ettiğini yazmış.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün dini hassasiyetleri sömürerek topladığı bağış ve himmetlerle, Siyonizme hizmet eden kimi Yahudi kökenli kuruluşlara da yardımlarda bulunduğu ortaya çıkmıştı.

Örgüte yakınlığı ile bilinen bir yardım derneğinin, Filistin ve Gazze'deki zulmün sorumlusu İsrail'de hatırı sayılır sosyal yardım faaliyetleri yürüttüğü de ortaya çıkmıştı.

Bütün bu veriler ışığında, örgütün tabanını oluşturan ve “ibadet” kısmı olarak gösterilen kesimin “Allah rızası” gözeterek yaptıkları bağışlarla kimlere destek olduklarını artık görmeleri gerekiyor.

Örgütün en önemli finansman kaynağı olan himmet ve bağışlar konusunda da bilhassa devlet daha kararlı bir politika izlemeli.

HALA BAĞIŞ TOPLANIYOR!

Zira örgüt halen İN sohbetlerinde bu bağışları toplamayı sürdürüyor. Örgüt adına her il ilçe ve mahallede kimlerin hangi yollarla para topladığı yaşadıkları il ilçe ve mahalle sakinleri tarafından bile biliniyor.

Bu toplantılara düzenlenecek periyodik baskınlar ve “terör örgütüne yardım ve yaltaklıkla örgüt üyeliğinden” adli sürecin kararlılıkla işletilmesi örgüt finansmanına önemli bir darbe vurabilir.

Bu da örgütün tüm faaliyetlerini önemli düzeyde etkisizleştirebilir. Aksi halde örgüt dinamizmini köreltmek de imkansız.

Öyle zannediyorum önamazdeki günlerde bu yönde ciddi adımların atıldığına da tanık olacağız. Bülent Arınç her ne kadar “bu insanların suç işlemeyeceğini” söylese de bu örgüt tarihin en tehlikeli casusluk temelli terör örgütü...

zihnicakir@gmail.com

@zihnicakir