11 May 2015

Gülen, Koç, HDP, Beyaz Türk...

Eskiden internet.com'un Türkiye ayağı olarak yayın yapan ‘turk.internet.com' alan adı, turk-internet.com olarak değiştirilmiş.

Füsun S. Nebil'in editörlüğündeki site, Koç Grubu'na aitti. Hâlâ öyle mi bilmiyoruz. Ancak herkese akıl verip, ayar çeken sitenin bir künyesi bile yok. Tek bildiğimiz, hâlâ Nebil'in yönetiminde olduğu.

Burası bilişim konularında yayın yapan bir site olmasına rağmen, seçim öncesi, “siyasi algı yönetimi” hizmetine soyunmuş.

Çok az bir ziyaretçiye sahip olmasına rağmen yapıyor bunu. Demek ki, Ak Parti bu zümre için sıhhatlerini bozacak bir takıntıya yol açmış.

Bu sitede geçtiğimiz günlerde “Mart 2015 Raporu'na göre, AKP doğruluktan uzak, CHP ve HDP doğruya yakın, MHP kısmen doğru” değerlendirmesi başlıklı dikkat çekici bir haber yer aldı.

Belli ki seçim öncesi okurunu etkilemek istiyor. Bu yayının muhtevasına baktığımızda “Ortak Gelecek İçin Diyalog Derneği” diye bir oluşumdan söz ediliyor.

Kendi ifadelerine göre, güya bu derneğin herhangi bir partiyle ilişkisi yokmuş ve “Doğruluk Payı” adlı bir proje icra ediyorlarmış…

Dernekten Koray Kaplıca, 27 Mart'ta aynı siteye verdiği mülakatta, “HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş dışındaki siyasi liderlerin doğruluk payı derecesi sarıyı gösteriyor” demiş...

Basit bir İnternet taramasında karşımıza çıkanlar, her şeyi anlatmaya yetiyor ve maksatları hemen anlaşılıyor.

Yani reklâm karakteri Ali Desidero'nun, “gittim gördüm hepsi okumuş çocuklar” dediği gibi, bizde girdik, baktık aynen öyleler. Okumuş çocuklar hani…

Biri, Gülen'in Amerika'daki örgütlerinden biri olan “Turkish Coalition of America” adlı yerde staj yapmış. Diğeri, City University of New York at Brooklyn College'de lisans eğitimi almış.

Bir başkası, “Beyaz Türk” oluşumu olan “Türkiye Üçüncü Sektör Vakfı (TÜSEV)”ında staj yapmış. Biri de, eski rektörü paralelci olarak nitelenen Medeniyet Üniversitesi'nde araştırma görevlisi vs. vs.

Bilemeyiz ama tesadüf değildir belki, derneğin “Ortak Gelecek” ve “demokrasi” logolarındaki tasarım ve renkler, HDP logosuyla büyük bir benzerlik içeriyor.

Bu “okumuş”ların Mart 2015 Raporu'na göre, Ak Parti doğruluktan uzakmış. CHP ve HDP doğruya yakınmış. MHP ise kısmen doğruymuş…

Paralel yapının haber ajansı Cihan'ın 16 Nisan'da servis ettiği ve “Bugün Gazetesi” başta olmak üzere aynı yapıyla ilişkili yayın organlarında yer alan, “Siyasetçiler konuşuyor, onlar doğruluğunu denetliyor” başlıklı haberde ise yakayı tümden ele veriyorlar.

Mezkûr haberde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Orta doğrulukta”ymış…

Sıkı durun, PKK'nın siyasi uzantısı HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ise “doğru” imiş. Böyle pazarlanıyor,  yerseniz tabi...

Bu kurgudan kim etkilenir, bu masalları kim ciddiye alır bilinmez, ama diyorlar ki, Selahattin Demirtaş, “dürüst(!),” diğerleri “yeterince dürüst değil!”

İlk kez parti olarak seçimlere giren HDP'nin barajı aşması için, tüm Ak Parti karşıtları ellerinden geleni ardlarına koymuyorlar görüyorsunuz.

Bütün çabaları, Ak Parti'yi iktidardan uzaklaştırmak. Olmazsa da anayasayı değiştirecek çoğunluğu elde etmesini engellemek. Ak Parti 376'yı aşarsa, kalpten gidecek çok kişi olacağa benziyor. İlk giden Gülen olur mu, olur!