Hazır gıdada yeni bir oyun, yeni bir beslenme tuzağı!

Amerikalılar ve tabii ki peşinden biz ve de tüm dünya yeni bir beslenme tuzağının pençesine atılıyor.

Neymiş, efendim bundan böyle yiyeceklerin üzerinde kaç kalori olduğu yazacak ve insanlar da buna göre yediklerinin cinsini ve miktarını ayarlayacakmış.

Böylece de yedikleri kalorileri azaltacaklarmış da obezite önlenecekmiş.

Görürsünüz yarın bizden de birileri çıkıp "Biz de isterük, bizde de kalori sayıları yiyeceklerin üzerine yazılsın" diyeceklerdir, kulaklarımı çınlatırsınız.

Kalori sayarak sağlıklı olmanın mümkün olmadığını maalesef modern tıp ya bilmiyor veya biliyor da endüstri bundan zarar görür diye bilmezden geliyor.

İkisi de birbirinden ayıp, utanılacak şeylerdir!

Sevgili okurlarım, kalori sayısı değil o kalorinin hangi besinden geldiği mühimdir.

Kalorilerine bakarak hiç zeytinyağı ile kanola yağı karşılaştırılabilir mi, ikisi eşit kaloride diye biri diğerinin yerine konabilir mi, olabilir mi böyle bir salaklık?

Kalori saymanın delinin pösteki saymasından bir farkı yoktur!

Hazır gıdalar insanların sağlıklı yaşamaları için gerekli olan mineral, vitamin, antioksidan, omega 3, doymuş yağ vb gibi besin ögelerinden fakirdir ve hatta bunlar bazılarında sıfırdır.

Bunun dışında bunlardaki yüksek miktardaki işlenmiş tahıl ve şeker, özellikle de mısır şurubu, trans yağlar, tabii olmayan kimyasal katkı maddeleri bu yiyecekleri adeta zehir haline getiriyor.

Bunları bizim diyabet ve metabolizma uzmanlarımızın ağzından duymanız mümkün değildir çünkü alın modern Amerikan tıbbının uzmanlarını vurun bizimkilere.

Bu uygulamadan sonra USA' da beslenme bozukluklarının daha da derinleşeceğine, buna bağlı obezite, diyabet, kalp krizi, felç, Alzheimer gibi kronik enflamatuar hastalıkların daha da artacağına kalıbımı basarım.

Gelelim neticeye

Türkiye' nin obezite ve diyabetten sorumlu bir numaralı bilim adamı Prof. Dr. Temel Yılmaz bana "Öğretilerin tam tersinin savunan sansasyonel medyatik açıklamalar yaparak milletin kafasını karıştırıyorsun, sağlığını bozuyorsun" diye fırça atıyor.

Sıkı bir "kalori hesapçısı" olarak şimdi bu yazıma da bozulacaktır.

Bozulabilir fark etmez, ben bildiğim doğruları yazmaya söylemeye devam edeceğim.

İsteyen modern tıbbın kalori hesabına inanır, isteyen akciğer doktorunun "kalorinin kaynağının ne olduğuna göre beslenme" tavsiyesine uyar, yiyip içeceklerini kalori sayısına göre değil kalitelerine göre belirler yani "adam gibi beslenir"