10 Ağustos 2023

İstanbul'un tarihinin ve bilgisinin kucaklayan mekânı: Rami Kütüphanesi

İstanbul'un derin tarihini keşfetmeye, bilginin ve kültürün izini sürmeye hazır mısınız? Kültür Bakanlığı'nın özenle yürüttüğü restorasyon, renovasyon ve inşa çalışmalarıyla yeniden hizmete sunulan Rami Kütüphanesi, sadece bir kütüphane değil, aynı zamanda geçmişin tanığı, geleceğin kaynağı olarak sizi bekliyor.

 

250 yıllık tarihi ihtişamıyla, Rami Kütüphanesi adeta bir zaman makinesi gibi. Bu büyülü mekân, tarihî Rami Kışlasının yenilenmiş haliyle İstanbul'un en büyük yaşayan kütüphanesi. Daha önce hiç tatmadığınız bir deneyimi sizlere sunan Rami Kütüphanesi, bireysel ve grup okuma salonlarından etkinlik alanlarına, atölyelerden engelli merkezine kadar pek çok kullanım olanağına ev sahipliği yaparak sizi bekliyor.

 

Kütüphanenin her bir köşesi, farklı ilgi alanlarına sahip her yaştan okuyucuya kucak açıyor. Zengin ve nitelikli kitap koleksiyonlarıyla donatılan Rami Kütüphanesi, araştırma yapmak isteyenlerden macera dolu hikayeler arayan çocuklara kadar herkesi kendine çekiyor. Kütüphane Müdürümüz Ali Çelik Bey’in misafirperverliği ve Gülsüm hanımın rehberliğinde biz de geçenlerde eşim ve çocuklarımla beraber eşsiz bir deneyim yaşadık. Hakikaten gitmek, görmek ve mümkünse burada zaman geçirmek bile çok güzel.

 

İstanbul'un en büyük oturma kapasitesine sahip kütüphanesi olan Rami Kütüphanesi, 4200 kişilik oturma alanıyla sizleri rahat ve huzurlu bir okuma ortamında ağırlıyor. Ayrıca, 36.000 m² kapalı alan ve 51.000 m² yeşil alanıyla adeta bir kültür ve doğa cenneti haline gelen bu kütüphane, dünyanın en büyük kapalı peyzaj alanına sahip olma özelliğiyle de sizi büyüleyecek.

 

Rami Kütüphanesi, sadece kitaplara sığmayan bir deneyim sunuyor. Kendinizi kitaplara bırakmak istediğinizde ise 7/24 açık okuma salonları, çocuk kütüphanesi, gençlik kütüphanesi, yetişkin kütüphanesi ve daha birçok özel alanla karşılaşacaksınız. Bu mekân sadece bir kütüphane değil, aynı zamanda bir yaşam alanıdır.

 

Sürdürülebilirlik ve geleceğe aktarım ilkesiyle tasarlanan Rami Kütüphanesi, Türkiye'nin ilk Biosphere Sürdürülebilir Müze Sertifikası'na sahip. Kadim bilginin korunması ve gelecek nesillere aktarılmasına katkı sağlayan Şifahane, el yazmalarının ve nadir matbu eserlerin onarımını özenle gerçekleştiriyor.

 

Rami Kütüphanesi, tarihle doğanın kucaklaştığı, okumakla sanatın iç içe geçtiği bir dünya sunuyor. İstanbul Rami Kışlasında yer alan bu benzersiz mekân, sizleri tarihin ve bilginin derinliklerine çekiyor. Geleceğe açılan bu kapıdan içeri adım atın ve Rami Kütüphanesi'nin büyülü dünyasını keşfetmeye başlayın. Unutmayın, bu mekân sadece bir kütüphane değil, İstanbul'un ve Türkiye'nin kültürel mirasının canlı bir yansımasıdır.