31 Ocak 2016

İyilikte yarışmak

Bizim medeniyetimizde vakıf hizmetlerinin önemi çok büyüktür. Ecdadımız gıpta ile örnek gösterilecek vakıflar kurmuşlar ve önemli hizmetlerde bulunmuşlardır. Günümüzde de yardımdan, dayanışmaya, korumadan güzelleştirmeye kadar her alanda kurulan sivil toplum kuruluşlarımız var. İyilikte, yardımda yarışıyorlar adeta. Devletimizin en büyük yardımcısıdırlar. İnsan için gerekli ne varsa, ister fiziki ister ruhi her alanda varlar. Bu da bizim zenginliğimizdir. Dünya üzerindeki diğer ülkelerden en büyük farkımız belki de bu yanımızdır. Felaket ve afet gibi zor durumlarda  devletimizin en büyük yardımcılarıdırlar. Ülkemiz dışında dünyanın her köşesinde mazlumların ve ihtiyaç sahiplerinin yanı başında olan kurumlarımızın sayısı hızla artıyor.

Sivil Toplum Kuruluşlarımız yardım çalışmaları dışında iyiliği ve başarıyı artırmak ve motive için yarışmalar da düzenliyorlar. Bu konuda da güzel ve tatlı bir yarış var. Neredeyse her gün haberlerde kötü niyetli kişilerin tuzaklarını duyduğumuz bir zamanda, ‘iyilikte yarışmak' kulağa ne güzel geliyor değil mi?

Türkiye Diyanet Vakfı, ilkini geçtiğimiz yıl yaptığı ‘İyilikte Yarışmaya Var mısınız?” konulu “Uluslararası İyilik Ödülleri” bu yıl da verilecek.  Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü İsmail Palakoğlu, yarışmayla ilgili yaptığı açıklamada  “Yeryüzünde iyilik egemen oluncaya kadar” sloganıyla yola çıkan vakfın 41. yılında, iyiliğin toplumun her alanında yayılmasına katkıda bulunmak istediklerini söyledi. Ödüller, yarışma gereği en iyi iyilik hikayesini gönderenlere veriliyor.

Dünyayı iyilik değiştirecek anlayışı ile iyiye ve iyiliğe olan farkındalığı artırmak için ülkemizde ve dünyada iyilik hikayelerini ödüllendirdiklerini ifade eden Genel Müdür İsmail Palakoğlu, Türkiye Diyanet Vakfının kuruluş tarihi olan 13 Mart'ın içerisinde yer aldığı haftayı “İyilik Haftası” olarak belirlediklerini ve bu kapsamda çeşitli etkinlikler düzenlediklerini bildirdi.

Palakoğlu, bir iyiliği duyurmanın, anlatmanın, aktarmanın birçok insanı iyilik yapmaya teşvik edeceği düşüncesiyle böyle ödüllü bir yarışma düzenlediklerini ve olumlu neticelerinden dolayı da kurum olarak mutluluk duyduklarını belirtti.

Geçen yıl yaşanmış 6 iyilik hikayesine ödül verildiğini hatırlatan Palakoğlu, bu yıl da, titizlikle seçilecek olan hikaye sahiplerini ödüllendireceklerini söyledi.

13 Mart 2016 Pazar günü ikincisi düzenlenecek programda Asya'dan Avrupa'ya, Afrika'dan Balkanlara, Amerika'dan Uzakdoğu'ya birçok iyilik hikayesi buluşmuş olacak.  

Geçtiğimiz yıllarda Konya Bozkırlılar Vakfı da ilçede okullarında dereceye giren tüm öğrencileri çeşitli ödüllerle sevindirmişti. İlçe bazında yapılan bir araştırmada bu tür yarışmaların başarıyı artırdığı tespit edilmişti.

Türkiye Diyanet Vakfının bu yarışması da inşallah başta ülkemiz olmak üzere tüm dünya da iyiliğin egemen olmasında vesile olur.