21 Temmuz 2023

Katiller her gün ölür

-      AMAN ALLAH’IM -

 

İnsanın boyuna bile bakmaya kıyamadığı 19 yaşında bir genci vahşice öldürüp, canavarca parçalayarak, ahmakça derin dondurucuya koyup üstüne üstlük birde alçakça fidye istemek.

Aman Allah’ım! Bu ne korkunç bir cinnet, ne aşağılık bir cinayet.

 

Muhammed Nuh Kasadar’ın Türkiye’yi yasa boğan dramı herkes gibi benim de adeta kanımı dondurdu, nevrimi döndürdü.

 

-‘NASILSINIZ’ DİYEMEDİM-

 

Hunharca katledilen Muhammed Nuh Kasadar’ın babası Mustafa Kasadar emektar bir eğitimci, duayen bir yayıncı, istikamet sahibi bir dava adamı, dostumuz.

 

Fatih Draman’da açılan taziye çadırında hocanın yanı başındaydım. Kendisini dakikalarca izledim, dinledim. Çadırda merhum şehid Muhammed Nuh kardeşim için  Kur’an okudum, dua ettim.

Fakat hocaya bir türlü ‘’nasılsınız?’’ diyemedim.19 yaşında gencecik bir evladını akıl almaz bir cinayette kaybeden bir baba nasıl  olabilirdi ki?

 

-BİR METANET ABİDESİ-

 

Evet, Mustafa Kasadar hocanın yükü çok ağır, acısı çok büyük, imtihanı çok çetin. Fakat buna rağmen hoca kendine hakim, ziyadesiyle sakin ve hayli metin. Ciğerparesini kaybetmiş lakin dağ gibi imanı, tevekkülü ve teslimiyeti sayesinde kendini kaybetmemiş.

 

-ANCAK SEN TESELLİ EDERSİN-

 

Merhum Şehid Muhammed Nuh Kasadar için taziye çadırında yaptığım duada şu cümleleri kurdum:

 

‘’ALLAH’ım evladını kaybeden bir babayı, anneyi teselli etmeye hiç kimsemin gücü yetmez. Onları ancak senin lütfun ve rahmetin teselli edebilir. ALLAH’ım bu büyük acı karşısında şu acılı kullarını rahmetinle tecelli eyleyerek teselli eyle.’’

 

-İNSANI KATİL EDEN ŞEYLER-

 

 

Mustafa Kasadar hoca Fatih caminde kılınan cenaze namazından sonra kendisine uzatılan mikrofonlar aracılığıyla  öyle cümleler kurdu ki  o cümleler herkesi derin derin düşündürmeli. Mustafa Kasadar  hoca ’’Biz müslümanız’’diyor.

 

’’Kadere teslim olmuşuz’’diyor. ’’Bizi üzen evladımızın ölümünden ziyade  hunharca katledilmesi’’ diyor ve ekliyor:

 

 ’’Kısa yoldan köşe dönme, zahmetsiz para kazanma, uyuşturucu bağımlılığı ve medya tarafından sunulan bugünkü sosyal hayat insanları katil yapıyor.

 

Benim oğlumun katili de böyle birisi. Çocuğum borç batağına batmış, hayattan ümidini kesmiş birisi tarafından katledildi. Bu ortamları sağlayanlar aynı zamanda benim oğlumun da katilidir.’’

 

-KARGA BESLE GÖZÜNÜ OYSUN-

 

Taziye çadırında Mustafa Kasadar  hocanın evladının katiline dair verdiği şu bilgiler orada bulunan herkese’’ karga besle gözünü oysun’’sözünü hatırlattı.

 

Kasadar hoca, bu nanköre sahip çıkmış, elinden tutmuş  iş vermiş. Hocanın ‘’Bu haine hanımını bile babasından ben istedim’’cümlesini  kurarken sesinin titremesi hepimizi derinden etkiledi.

 

-CİNAYETE AÇILAN KAPILAR-

 

Taziye çadırından dönerken haramların sebeb olduğu cinnet ve cinayetleri düşündüm. İçki, kumar, zina, faiz, uyuşturucu, rüşvet vs. Bu ve buna benzer bütün haramlar bugüne kadar kaç kişinin canını aldı, kaç kişin evini başına yıktı, kaç kişinin ocağını söndürdü, kaç aileyi paramparça etti, kaç çocuğu annesiz, babasız, evsiz barksız bıraktı? Evet insanın tövbe ederek terk edemediği her haramın sonu hüsrandır, ziyandır, vahşettir, dehşettir, cinnettir, cinayettir.

 

-KATİLLER HERGÜN ÖLÜR-

 

Daha henüz hayatının baharında hunharca öldürülerek şehit edilen Muhammed Nuh Kasadar kim bilir o vahşi katilin elinde ne eziyetler çekti, ne işkenceler gördü? Netice itibariyle bir kere öldü. İnşallah içtiği şehadet şerbeti ona çektiği bütün acılarını unutturmuştur. Muhammed bir kere öldü fakat onun katili olan cani bin kere, on bin kere ,yüz bin kere ölecek.Yaşadığı müddetçe her an ölecek, her gün ölecek.

 

Çünkü bu böyledir. Mazlumlar bir gün ölür, katiller her gün ölür.

 

Bu vesileyle merhum Muhammed Nuh Kasadar kardeşime Cenab-ı Hak’tan nihayetsiz rahmetler niyaz ediyorum.

 

Şehadetini tebrik ediyorum.

 

Başta mahzun ve kederli Kasadar Ailesi olmak üzere merhumun bütün sevenlerine ve sevdiklerine  sabrı cemil niyaz ediyorum.